Τα κολεγιόπαιδα θέλουν τον χρόνο τους

Ο αρχικός αγωνιστικός σχεδιασμός του Αρη περιλάμβανε τη δημιουργία ομάδας με μπόλικα κολεγιόπαιδα. Εχει αναφερθεί πολλάκις ότι επρόκειτο για μια υποχρεωτική απόφαση των ανθρώπων του Αρη λόγω της αδυναμίας προσέγγισης εγγυημένων λύσεων και πως στη πορεία ενεργοποιήθηκε η διαδικασία περαιτέρω ενίσχυσης, όταν διαπιστώθηκε ότι αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος του όλου εγχειρήματος. Πλέον όμως δείχνουν, ότι ο χρόνος κυλάει υπέρ τους.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Νταν Μαυραειδή. Είναι αλήθεια ότι προ μηνός, αμφιβολίες υπήρχαν και στις σκέψεις του Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Ο απόφοιτος του Πρίνστον παρέμενε σε αναζήτηση ρόλου μέσα στην ομάδα, έδειχνε να βρίσκεται έξω τα νερά του, με αποτέλεσμα να μην είναι ωφέλιμος για το σύνολο. Ο προπονητής του Αρη επένδυσε στο κοφτερό μυαλό του Μαυραειδή, αλλά και στην έντονη επιθυμία του παίκτη να παίξει μπάσκετ. Για τον Μαυραειδή, η παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα στοιχειοθετεί την υλοποίηση ενός ονείρου ζωής. Ποσώ μάλλον από τη στιγμή που τον προσέγγισε και ο Αρης.

Επί του παρόντος πάντως, ο Αλεξανδρής θεωρεί ότι ο Μαυραειδής μπορεί να παίξει τον ρόλο του ανθρώπου που ειδικεύεται για τις. επικίνδυνες αποστολές. Να περάσει χειροπέδες δηλαδή στον καλύτερο περιφερειακό παίκτη του εκάστοτε αντιπάλου.

Στη Λιθουανία, βελτιωμένος εμφανίστηκε και ο Σαμ Μάλντροου. Τούτος ο Αμερικανός βρέθηκε ουσιαστικά ένα βήμα πριν την πόρτα της εξόδου. Και είναι αλήθεια ότι θα πρέπει να ανεβάσει τα επίπεδα απόδοσής του για να διασφαλίσει τη θέση του. Το τελευταίο διάστημα όμως, έχει κάνει αρκετά βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικός σε αυτά που του ζητάει το τεχνικό επιτελείο κι έχει κερδίσει αρκετούς πόντους στην εμπιστοσύνη των καθ' ύλην αρμόδιων επί του αγωνιστικού.

Αυτός που φαίνεται ότι θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο είναι ο Σέρχιο Κερούς, αφού δείχνει ότι βρίσκεται πιο πίσω σε επίπεδο αφομοίωσης της φιλοσοφίας της ομάδας, παρότι δείχνει ότι διαθέτει αρκετές αρετές, όπως η έκρηξη, το άλμα, η ενέργεια. Ο Αλεξανδρής έχει την υπομονή και θα τον περιμένει, έχοντας όμως αλλάξει τον ρόλο του Κερούς στην ομάδα, από τη στιγμή που ο Τσαλδάρης πλησιάζει το 80%-90% σε επίπεδο ετοιμότητας.

Εν τέλει, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα κολεγιόπαιδα χρειάζονται τον χρόνο τους για να προσαρμοστούν στις ειδικές συνθήκες του ελληνικού πρωταθλήματος που πρωτίστως απαιτούν μυαλό και δευτερευόντως, δύναμη. Κι όταν μια ομάδα αποφασίζει να ρίξει τη. ζαριά αποκτώντας παίκτες από το κολέγιο, θα πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη υπομονή. Κατά πόσο ο χρόνος κυλάει υπέρ του Αρη - όπως συνηθίζει να λέει ο Αλεξανδρής - θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Το βέβαιο είναι ότι δεν κυλάει υπέρ του σε ότι αφορά τα διοικητικά, όπου τα πάντα παραμένουν σε εκκρεμότητα, παραμένει η αμφιβολία για την επόμενη μέρα και τα προβλήματα βρίσκονται ένα βήμα πριν

Keywords
Τυχαία Θέματα