Ξόρκισε την κατάρα, ανέβηκε 3ος ο ΠΑΟΚ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεπέρασε ο ΠΑΟΚ τον αποκλεισμό-σοκ από τον Ατρόμητο, αλλά και τη χρόνια αδυναμία του να πάρει τρίποντο στο ΟΑΚΑ, όπου είχε να κερδίσει από το 1999. Με εξαιρετική εμφάνιση και πανέμορφα γκολ, η ομάδα του Μπόλονι κέρδισε 2-0 την ΑΕΚ, κάτι

που καταφέρνει εκτός έδρας για πρώτη φορά από το 2002-03 (το ματς είχε γίνει στη Ν. Φιλαδέλφεια). Οι θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ με υπέροχη λόμπα του Γεωργιάδη στο 16', η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει στην επανάληψη, αλλά ο Αθανασίαδης στο 66' σφράγισε τη νίκη. Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ Γκαρσία, Γεωργιάδης και Λαζάρ, υστέρησε σε όλες τις γραμμές η ΑΕΚ, που έπεσε στην 4η θέση, με τον Δικέφαλο του Βορρά να την προσπερνάει και διατηρεί το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα για δέκατο αγώνα (7 νίκες, τρεις ισοπαλίες).

Ο Μπόλονι "έχασε" στην προθέρμανση τον Τσιρίλο, αλλά ο Κατσικάς τον αντικατέστησε επάξια και η αμυντική συνοχή του ΠΑΟΚ λειτούργησε σχεδόν άψογα. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν ορεξάτοι με τον δραστήριο Γεωργιάδη, αλλά η πρώτη μεγάλη φάση ανήκε στην ΑΕΚ με τον Καφέ να σημαδεύει στο 3' το δοκάρι του Γλύκου, ενώ κι ο Λεονάρντο είχε μία καλή στιγμή στο 9'. Οι θεσσαλονικείς όμως πατούσαν καλύτερα, ήταν πιο ψύχραιμοι και βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 16' όταν ο Γεωργιάδης με γκολ-ζωγραφιά κρέμασε τον Αραμπατζή.

Το ματς ήταν νευρικό με αρκετά λάθη, ειδικά από την πλευρά της Ενωσης, αλλά με το υπέρ του αποτέλεσμα και τον Γκαρσία κυρίαρχο στο κέντρο, ο ΠΑΟΚ έφερε το ματς στα μέτρα του, ελέγχοντας τον ρυθμό. Αυτό, που του έλειπε για να απειλήσει εκ νέου τον Αραμπατζή ήταν η σωστή τελικά πάσα. Στο τελευταίο τέταρτο η ΑΕΚ ανέβηκε κάπως, αλλά με τον Κάρλος σε κακή μέρα και τον Λεονάρντο εγκλωβισμένο από τον Σνάουτσνερ, δεν έβγαλε τη μεγάλη ευκαιρία και ο Γλύκος κρατούσε το μηδέν. Η Ενωση πάντως στο 29' διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε βάρος του Λυμπερόπουλου.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Κωστένογλου προσπάθησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα και αντικατέστησε Κάρλος, Κλωναρίδη με τους Γκερέιρο και Σιαλμά. Η ΑΕΚ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 46' να ισοφαρίσει όταν Λυμπερόπουλος σημάδευσε το δοκάρι (το έκανε με το χέρι, χωρίς να τον δει ο Σιδηρόπουλος). Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 49' με τον Αθανασιάδη, αλλά η ΑΕΚ με τις αλλαγές ήταν βελτιωμένη και πιο ψυχωμένη, εκμεταλλευόμενη την οπισθοχώρηση των φιλοξενούμενων. Ο Κωστένογλου όμως αναγκάστηκε να κάνει και την τρίτη του αλλαγή, μόλις στο 62', καθώς τραυματίστηκε ο Γεωργέας.

Η επιθετική διάθεση της ΑΕΚ δεν διατηρήθηκε και ο ΠΑΟΚ, που ξαναπήρε τον έλεγχο, βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά στο 66' με γκολ, που προήλθε από εξαιρετική συνεργασία. Μετά από καλή κυκλοφορία, ο Λαζάρ τρύπησε την άμυνα και ο Αθνασιάδης από κοντά κλείδωσε τη νίκη για τους θεσσαλονικείς, παγώνοντας το ΟΑΚΑ. Η συνέχεια έγινε εύκολη για τους παίκτες του Μπόλονι, που με σωστή διαχείριση διατήρησε εύκολα το υπέρ του αποτέλεσμα, ενώ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 80' να κάνει το 3-0 με τον Γεωργιάδη (έσωσε ο Αραμπατζής).

Keywords
Τυχαία Θέματα