Αν πλήρωναν απ’ τη τσέπη τους…

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΧΕΙ και τον εκπρόσωπό της ηΕΛΑΣ. Άλλοτε δεν σου’ δινε λογαριασμό η Ελ. Χωροφυλακή κι αυτό είναι πρόοδος.Βλέπουμε συχνά στο «γυαλί» τον κ. Κοκαλάκη και δεν τον…καλοτυχίζουμε.Αναγκάζεται ο άνθρωπος να μεταφέρει στον κόσμο τις αλήθειες της Υπηρεσίας τουκαι «αλήθειες» των κυβερνήσεων. Κι όσο αυτοί (τους περιγράφουμε παρακάτω)συνεχίζουν, τόσο εμείς θα επιμένουμε. Για θέμα που θα’ χε εξαντληθεί, αν είχεσημειωθεί έστω κι ένα βηματάκι.ΓΙΑ τη φύλαξη πολιτικών και«σημαινόντων» μιλάμε. Μια ιδέα σε κεφάλια πολιτικών που δρομολόγησε η......... ΕΛΑΣ
κιεμείς την πληρώνουμε. Ως φορολογούμενοι και…λεφτάδες. Περίσσευε το χρήμα σταταμεία και το…αξιοποίησαν. Επιτροπές για προσδιορισμό και επιλογή προσώπων που«κινδυνεύουν» και χρειάζονται φύλαξη. Σε καιρό παχέων αγελάδων, αλλά καισήμερα, σε μέρες κρίσης. Ποιος ή ποια υπέβαλε αίτηση για τη φύλαξή του «δημοσίαδαπάνη»; Ο τάδε που θα το’ χει καμάρι έχοντας ψηλώσει δυο πόντους, με τουςχωροφύλακες ξοπίσω του. Με τους συνοδούς για «αλλότριο έργο» αλλά…μην τοψάχνεις. Κι αν ο αστυνομικός-σκιά κουβαλάει τα ψώνια της κυρίας ή περιμένει έξωαπ’ το σκυλάδικο, ακόμα καλύτερα για το ίματζ και την ψυχολογία τουφυλασσομένου.
ΑΥΤΟΙ συνεχίζουν ακάθεκτοι κιεμείς τους πληρώνουμε με μανία. Πολιτικούς απ’ την πόλη που «δεν θα τους ήξερεο θυρωρός τους» και «παράγοντες» από κουτσοχώρι εκτός χάρτη, που τους«ανέδειξε» η πόλη κι έγιναν αστοί και σαλονάτοι. Ακολουθούν τέως πολιτικοί (ανάμεσατους ραμολιμέντα με το’ να ποδάρι τους στον τάφο), (μεγαλο)επιχειρηματίες καιδημοσιογράφοι, άλλοι και άλλες «ευκαιριακοί» και ανένταχτοι, για να μην κλείνειη λίστα και ο…θεσμός να παραμένει. Με τα ΜΑΤ να φυλάνε γήπεδα ΠΑΕ, αστυνομικούςσε γραφεία και τον πολίτη στο έλεος του φονιά και του ληστή. Σε αφύλαχτα σπίτιακαι συνοικίες, όπου σουλατσάρει ανενόχλητα η ντόπια και εισαγόμενη αλητεία. ΔΕΝ ψάξαμε για ηθικόαυτουργό. Τους έχουμε μπροστά μας. Ανήσυχους, προεκλογικά, δραστήριους καιαγωνιώντες για την επανεκλογή τους. Αν το’ θελαν, τα καταργούσαν μέσα σ’ έναβράδυ.ΧΩΡΙΣ φύλαξη ο βουλευτής-κιαν το γουστάρει. «Ιδίοις εξόδοις» του επιχειρηματία η φύλαξη-κι αν τουσυμφέρει. Πρόεδροι και Διοικητές απ’ τον παχυλό μισθό τους, απ’ τη σύνταξη ή τοαστρονομικό εφ’ άπαξ τους. Στο δρόμο οι αστυνομικοί (και με καλύτερο μισθό),έξω απ’ τα ανοχύρωτα σπίτια του κοσμάκη. Στη μοτοσικλέτα τους οι ΔΙ.ΑΣ και μεπολλαπλάσιο μισθό. Απ’ το χρήμα εκείνων που πληρώνουμε για τη φύλαξη«προσωπικοτήτων», με πρώτους τους πολιτικούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα