«H ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ» στα βιβλιοπωλεία

Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο για τα αίτια, την πορεία και την εξέλιξη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Λιβάνη...

Ο Πάνος Παναγιώτου, χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής με το βιβλίο του «Η Υπόθεση Ελληνική Κρίση», που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες από τις Εκδόσεις Λιβάνη
ρίχνει φως στο «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου», δηλαδή την ελληνική κρίση. Το βιβλίο αποτελείται από την....
αρθρογραφία του συγγραφέα από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι τον Απρίλιο του 2011, με έμφαση στην περίοδο από τα τέλη του 2009 και ύστερα.

Τα άρθρα προσπαθούν να συνθέσουν το οικονομικό και ιστορικό παζλ που οδήγησε στη γένεση και την εξέλιξη της μεγάλης ελληνικής κρίσης που το δυσβάστακτο φορτίο της έχει επωμιστεί στους ώμους της ο ελληνικός λαός και ότι υγιές υπάρχει στην ελληνική αγορά. Οι περίεργες συμπτώσεις με πρωταγωνιστές το ΔΝΤ, τη GoldmanSachs, τους Rothschild, το Soros, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ κ.α. κάνουν τον αναγνώστη να αναρωτιέται για το αν και κατά πόσο ήταν τελικά συμπτώσεις. Ποιος τελικά ήταν ο ρόλος της Κεντρικής Τράπεζας της Νέας Υόρκης (FED) στην παγκόσμια κρίση αλλά που τελικά έφερε στο «μάτι του κυκλώνα», έναν από τους πιο αδύναμους κρίκους του συστήματος, την Ελλάδα, αλλά και την έλλειψη ξεκάθαρης πολιτικής από την ΕΕ και τη Γερμανία.

Επιλέξαμε τρία άρθρα από όλο το βιβλίο που καταδεικνύουν με διεισδυτικό τρόπο πώς η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε ένα καθεστώς που πρωταρχικός σκοπός είναι ο όσο το δυνατό επαχθέστερος δανεισμός και η εξασφάλιση της επιστροφής των χρημάτων τους, υποθηκεύοντας το οικονομικό μέλλον και την εθνική κυριαρχία της χώρας. Το ζήτημα των καλυμμένων ομολόγων ίσως θα έπρεπε να έχει απασχολήσει περισσότερο την ελληνική κοινή γνώμη αλλά και την πολιτική ηγεσία. Ο Πάνος Παναγιώτου δίνοντας την οικονομική, θεσμική και ιστορική διάσταση του ζητήματος μας οδηγεί σε λογικά συμπεράσματα που μόνο καθησυχαστικά δεν μπορούν να είναι.

Τα άρθρα «Η κρίση γεννά κεντρικές οικονομικές διοικήσεις», «Το μαύρο σενάριο για την εξεύρεση 300 δις ευρώ» και «1981-2010: Παραδίνοντας την Ελλάδα στους δανειστές της» δεν αποτελούν παρά μόνο ένα ελάχιστο δείγμα της εμβριθούς και προσιτής ανάλυσης του Πάνου Παναγιώτου.

http://www.epikaira.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα