Αναγκαιότητα οι κυβερνήσεις συνεργασίας με όρους …

Του Γ. Μαυρέλη
Υποψήφιου Βουλευτή ΔΗΣΥ στην Περιφέρειας Αττικής.
Email : [email protected]
Ακούμε καθημερινά ότι με την πολιτική του μνημονίου κατεδαφίζονται θεσμοί και κοινωνικές κατακτήσεις στην δημόσια ασφάλιση, την υγεία-περίθαλψη, την εκπαίδευση και τις συγκοινωνίες.
Κανένας όμως δεν τολμά να πει ότι οι θεσμοί που «καταλύονται» σήμερα δεν λειτουργούσαν χρόνια χωρίς καμιά μονοκομματική κυβέρνηση να.....
τολμήσει να κάνει κάτι κάτω από το βάρος του μελλοντικού πολιτικού κόστους της.

Είναι λάθος ότι …
Οι κοινωνικές ασφαλίσεις επέτειναν τις κοινωνικές ανισότητες εξαιτίας των σκανδαλωδών ρυθμίσεων υπέρ ασφαλισμένων στα ταμεία του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ;
Το σύστημα υγείας εξυπηρετούσε μερίδα γιατρών, και τους ιδιώτες προμηθευτές ;
Η αύξηση του αριθμού των φοιτητών γινόταν χωρίς ταυτόχρονη πρόβλεψη για αύξηση της απασχόλησης των πτυχιούχων;
Στα δημόσια σχολεία και ΑΕΙ παρέμεινε απρόβλεπτο το πότε γίνονται μαθήματα και το πώς ;
Τα έσοδα των δημοσίων επιχειρήσεων συγκοινωνιών ήταν μικρότερα των εξόδων της μισθοδοσίας του προσωπικού τους ;

Σε αντίθεση με άλλες δημοκρατικές χώρες όπου περιοδικά υπήρξαν κυβερνήσεις συνασπισμού σε εμάς «επικρατούσε» η λάθος αντίληψη ότι νομιμοποιημένες και αποτελεσματικές κυβερνήσεις ήταν μόνο οι μονοκομματικές κυβερνήσεις με νωπή εντολή !!!
Έγιναν 4 εκλογικές αναμετρήσεις στην δεκαετία 2000-2009, καθώς η λύση δεν αναζητιόταν στην Βουλή αλλά στις εκλογές !!!

Σημερινή αναγκαιότητα είναι, «Όχι Κυβερνήσεις συνεργασίας εξ ανάγκης», όπως αυτή που υπάρχει σήμερα, αλλά σε Κυβερνήσεις συνεργασίας πάνω σε συμφωνία υλοποίησης συγκεκριμένου προγράμματος.
Εμείς για θα συμμετέχουμε στο οποιοδήποτε αυριανό κυβερνητικό σχήμα ή εν πάση περιπτώσει μετά τις εκλογές θα υποστηρίξουμε συγκεκριμένες θέσεις-πολιτικές.

Βάση – όρος για μας είναι :

 Η δραστική μείωση της φορολογίας συντελεστών μέσα από ένα ευέλικτο και σταθερό φορολογικό σύστημα.
 Οι βαθιές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και το κράτος. Εκεί είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, η κατάργηση της ασυλίας, η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, ένα νέο κράτος λειτουργικό, κοινωνικό, διαφανές.
 Η διασφάλιση της θέσης της Ελλάδας και του ρόλου της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
 Η προώθηση των μεγάλων αποκρατικοποιήσεων και η διάθεση του 25% τουλάχιστον των εσόδων στη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στην ανάπτυξη, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
 Ευέλικτες και αποτελεσματικές πολιτικές για την κοινωνική προστασία, τις πολιτικές που προτείναμε για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αυτό το δείκτη κοινωνικής ασφάλειας που περισσότερο παρά ποτέ το έχει ανάγκη σήμερα η χώρα.
 Η δημιουργία ενός μικρού ευέλικτου κράτους για Υγεία, Παιδεία και Άμυνα με ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.
Οι εκλογές που έρχονται ( θα γίνουν μέχρι 14 Μαΐου γιατί άραγε ;) θα ανανεώσουν το πολιτικό προσωπικό και θα αποστρατεύσουν τους β
Keywords
Τυχαία Θέματα