Χωρίς σύνταξη 40.000 πραγματικά ανάπηροι

Σοκαριστικές αποκαλύψεις στο REDALERT από τον Ι. Βαρδακαστάνη, προέδρου της εθνικής συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία.

της Ελένης Ποιμενίδου

Θέατρο του παραλόγου. Την ώρα που οι «μαϊμού» δικαιούχοι θα τσεπώσουν κανονικότατα τα προνοιακά επιδόματα, 40.000 πραγματικά ανάπηροι έχουν....
μείνει χωρίς σύνταξη!

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμΕΑ Ι. Βαρδακαστάνης, υποστηρίζει ότι από τον Σεπτέμβριο έχει κοπεί η σύνταξη σε 40.000 πραγματικά
ανάπηρους.

«40.000 φτωχοί και αδύναμοι άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς τη σύνταξη γιατί είναι ακόμα σε εξέλιξη ο επανέλεγχος της αναπηρίας τους από τα κέντρο πιστοποίησης αναπήρων», εξηγεί ο κ. Βαρδακαστάνης .

«Φανταστείτε δηλαδή έναν συνάνθρωπό μας του οποίου η γνωμάτευση αναπηρίας ίσχυε ως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2011 και με υπαιτιότητα του κέντρου πιστοποίησης δεν ανανεώθηκε. Από 1ης Οκτωβρίου του κόπηκε η σύνταξη. Θα του ξαναδοθεί όταν και εφόσον ανανεωθεί η γνωμάτευση της αναπηρίας του» συνεχίζει ο κ. Βαρδακαστάνης.

Εμφανίζεται επικριτικός για τον θεσμό των κέντρων Πιστοποίησης Αναπήρων, τονίζοντας ότι οδηγείται σε αποτυχία και λόγω κακής διαχείρισης και γιατί το σύστημα δεν είναι σοβαρό και διαφανές.

Σημειώνεται ότι τα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας διαδέχθηκαν τις αντίστοιχες καταργηθείσες επιτροπές των ασφαλιστικών φορέων και της πρόνοιας των πρώην νομαρχιών.

Κόβουν τις συντάξεις για...χάρη της τρόικας

Μεγάλες ευθύνες και στο ΙΚΑ επιρρίπτει ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ.

Εκτιμά ότι οι 40.000 κομμένες συντάξεις – αριθμός ο οποίος αυξάνεται κάθε μέρα – χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να πειστεί η τρόικα ότι έχουν μειωθεί τα κρατικά έξοδα.

Είναι η λεγόμενη περιστολή των δαπανών του δημοσίου, με την οποία οι ιθύνοντες ελπίζουν πως θα αποφύγουν την επιβολή νέων φόρων.

Λεφτά υπάρχουν για ...τους απατεώνες

Την ίδια ώρα πάντως οι περίπου 37.000 μαϊμού ανάπηροι που αποκάλυψε η απογραφή του υπουργείου υγείας θα λαμβάνουν κανονικά επιδόματα που δεν δικαιούνται, όπως παραδέχθηκε άλλωστε ο υφυπουργός υγείας Μ. Μπόλαρης.

Για να τους κοπεί το επίδομα θα πρέπει πρώτα τα στοιχεία του υπουργείου υγείας να διασταυρωθούν με τα στοιχεία των δήμων, διαδικασία χρονοβόρα αλλά και....κοστοβόρα, δεδομένων των ταχυτήτων της κρατικής μηχανής.

Δεν είναι όλοι οι ανάπηροι απατεώνες

Το συγκλονιστικότερο όλων είναι ότι οι καταγγελίες για τους πραγματικά δικαιούχους που έχουν μείνει χωρίς σύνταξη έγιναν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Ειδικής μόνιμης επιτροπής της Βουλής.

«Δεν αντέδρασε κανείς στις καταγγελίες μου » παραδέχεται απογοητευμένος ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ.

«Δεν είναι όλοι οι ανάπηροι απατεώνες» υπογραμμίζει ζητώντας από την πολιτεία να σταματήσει το θέμα των ανάπηρων με στοιχεία δυσφήμισης.

http://redalert.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα