Ευρωπαίος Επίτροπος προτείνει να αναρτώνται μεσίστιες οι σημαίες των υπερχρεωμένων ευρωπαϊκών χωρών

Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την ενέργεια, ο γερμανός Γκίντερ Ετινγκερ αναφέρεται στην πρόταση να αναρτώνται μεσίστιες οι σημαίες των υπερχρεωμένων ευρωπαϊκών χωρών μπροστά από τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην....
εφημερίδα Bild.

"Υπάρχει επίσης η πρόταση οι σημαίες των κακών μαθητών στον τομέα του χρέους να είναι μεσίστιες μπροστά από τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτό θα ήταν φυσικά συμβολικό, αλλά θα είχε και αποτρεπτικό αποτέλεσμα", λέει ο ευρωπαίος επίτροπος
προτείνοντας επίσης αυτοί οι κακοί μαθητές να εγκαταλείψουν την δημοσιονομική τους κυριαρχία εκχωρώντας την στην Ευρωπαϊκή Ενωση. "Θα ήταν πραγματική πρόκληση για κάθε μία από τις κυβερνήσεις αυτές και αυτό θα αποτελούσε τροχοπέδη για όλες τις χώρες που έχουν τάση υπερχρέωσης", λέει.

Ο Γκίντερ Ετινγκερ συνιστά επίσης την αποστολή καταρτισμένων ευρωπαίων αξιωματούχων για να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση , στην οποία προσάπτει "αδράνεια".

"Ενα πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι κατά τα φαινόμενα περιορισμένης αποτελεσματικότητας... Το καλύτερο θα ήταν καταρτισμένοι αξιωματούχοι άλλων χωρών της ΕΕ να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν συμβουλές και να διαχειρισθούν τις υποθέσεις της Ελλάδας για μία αρκετά μακρά χρονική περίοδο", λέει.

Αντιδρά στις δηλώσεις Έτινγκερ ο ΣΥΝ

Ερώτηση προς την Κομισιόν και στον πρόεδρό της κ. Μπαρόζο απέστειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, μετά τις δηλώσεις του Γερμανού Επιτρόπου για θέματα Ενέργειας κ. Εντιγκερ, που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Bild.
Στην ερώτησή του ο έλληνας ευρωβουλευτής αναφέρει:
«Σε συνέντευξή του ο Επίτροπος για θέματα ενέργειας, κ. Έντιγκερ, στην εφημερίδα Bild προτείνει την απόσπαση εξειδικευμένων δημοσίων υπαλλήλων από τις άλλες χώρες της ΕΕ στην Ελλάδα, προκειμένου να συμβάλουν στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και τη βελτίωση της εισπρακτικής ικανότητας του ελληνικού κράτους. Οι υπάλληλοι αυτοί, όπως τονίζει ο κ. Εντιγκερ, θα ‘αποσπαστούν για κάποιο μεγάλο διάστημα, αγνοώντας ενδεχόμενες πολιτικές και κοινωνικές αντιστάσεις, και με αυτό τον τρόπο θα βάλουν τέλος στην αδράνεια που παρατηρείται στην Ελλάδα’. Στην ίδια συνέντευξη, ο Επίτροπος συμπληρώνει ότι ‘όποιος ζητά αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να εκχωρεί, για κάποιο διάστημα, τις αρμοδιότητές του’, και πρότεινε επίσης ότι ‘οι υπερχρεωμένες χώρες θα πρέπει να εκχωρήσουν το δικαίωμα κατάρτισης του προϋπολογισμού τους στην ΕΕ’. Ο Γερμανός Επίτροπος, προκειμένου να προσδώσει ένα συμβολικό χαρακτήρα στις δηλώσεις του, ενθαρρυμένος από το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση και άλλες κυβερνήσεις δεν έχουν απαιτήσει από την καγκελάριο της Γερμανίας να ζητήσει συγνώμη για όσα προσβλητικά έχει κατά καιρούς εκστομίσει κατά του ελληνικού λαού και άλλων λαών την Νότιας Ευρώπης, ζήτησε επίσης ‘οι σημαίες των υπερχρεωμένων κρατών να κυματίζουν μεσίστιες στα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης’.

Με δεδομένα τα παραπ
Keywords
Τυχαία Θέματα