Η δικαίωση του Καρατζαφέρη

Δεν πέρασαν ούτε 18 μήνες από την ψήφιση του μνημονίου στην Βουλή και οι μάσκες έπεσαν. Ο λόγος, φυσικά, για την δανειακή σύμβαση του μνημονίου, που, επί της αρχής, το κόμμα του ΛΑΟΣ στήριξε, με
υψηλό πολιτικό κόστος, αλλά ακόμη υψηλότερο αίσθημα ευθύνης απέναντι στην...
πατρίδα και στους πολίτες .

Σε αντίθεση με την ΝΔ , η οποία, ενώ δεν στήριξε το μνημόνιο επί της αρχής, ψήφισε την πλειονότητα των εφαρμοστικών Νόμων που ακολούθησαν . Η αποτυχία του μνημονίου , οφείλεται κυρίως , στο κακό μίγμα πολιτικής που εφάρμοσε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , οδηγώντας την χώρα σε πρωτοφανή ύφεση , στην συρρίκνωση των εσόδων του κράτους και στην ληστρική επιδρομή απέναντι στους συνήθεις φορολογουμένους, μισθωτούς και συνταξιούχους .

Η πολιτική καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας, μέσω ενός οργανωμένου σχεδίου – αυτό μένει να αποδειχτεί – η αποτυχία των στόχων εξυγίανσης και μεταρρύθμισης, δεν αναγορεύει την ΝΔ, ως τον πολιτικό εκείνο σχηματισμό, που έχει την δυνατότητα να βγάλει την χώρα από την κρίση , μέσω πιθανής αυτοδυναμίας της .

Όμως, η συγκρότηση της μεταβατικής Κυβέρνησης Παπαδήμου , αμφισβητεί ευθέως την αντιμνημονιακή ειλικρίνεια της ΝΔ .

Kαι τίθεται ευθέως το ερώτημα: Είναι περισσότερο σημαντική η 6η δόση που συντάσσεται πλέον και ψηφίζει η ΝΔ , από τις προηγούμενες 5 δόσεις που έλαβε η χώρα μας ? Μήπως τώρα δικαιώνεται ο Πρόεδρος μας , που είχε αναγάγει σε Εθνικό σκοπό την εκταμίευση των δόσεων , προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις ;

Η επιτυχία της Κυβέρνησης Παπαδημου , θα μεταλλάξει το πολιτικό σκηνικό, αφαιρώντας από την ΝΔ, τα αναγκαία για την αυτοδυναμία της , πολιτικά κέρδη.

Επομένως , μόνη λύση για την επόμενη ημέρα είναι η Εθνική συνεννόηση , η οποία θα επιβληθεί και από την βούληση του Ελληνικού λαού μέσω των εκλογών, όποτε αυτές κι αν προκύψουν , ανταμείβοντας αυτούς που έθεσαν την πατρίδα και τα συμφέροντα των πολιτών υπεράνω οποιουδήποτε πολιτικού οφέλους.

Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσονται και οι «κόκκινες γραμμές» που έθεσε ο πρόεδρός μας, κ. Καρατζαφέρης, μέσω της συμμετοχής του κόμματος στη νέα Κυβέρνηση, βάζοντας όρους για μη περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, επανεξέταση των αδειών ταξί και με πληθυσμιακά κριτήρια, καθώς για μια σειρά από άλλα θέματα που θα βελτιώσουν την κοινωνική συνοχή.
http://melostisneos.wordpress.com/
Keywords
Τυχαία Θέματα