Ιταλία, η χαριστική βολή στην Ευρωζώνη

Μπορεί να λένε «ούνα φάτσα, ούνα ράτσα», αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με την Ευρωζώνη και τα οικονομικά μεγέθη η Ιταλία και η Ελλάδα αποτελούν δύο πολύ διαφορετικές περιπτώσεις.

Και μπορεί οι Ευρωπαίοι ηγέτες να φαίνονται έτοιμοι να «ξεφορτωθούν» τη χώρα μας από τη ζώνη του ευρώ, αλλά η ιταλική κρίση αναμένεται να πυροδοτήσει ραγδαίες και....
πολύ σημαντικές εξελίξεις, ακόμα και αλλαγή των υφισταμένων θεσμών.

Πλέον γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο σαφές ότι η ιταλική κρίση ενδέχεται να φέρει ένα ανεπανόρθωτο ρήγμα στη ζώνη του ευρώ.

Χθες το πρακτορείο Reuters αποκάλυψε ότι Γερμανοί και Γάλλοι παράγοντες έχουν φτάσει σε προχωρημένο στάδιο διαβουλεύσεων και έχουν έτοιμα αρκετά εναλλακτικά πλάνα για την δημιουργία ενός «σκληρού πυρήνα» του ευρώ και μιας πιο «χαλαρής» περιφερειακής ζώνης.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters, οι συζητήσεις μεταξύ Βερολίνου και Παρισιού έχουν εξετάσει ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησης ή αποβολής μιας ή περισσότερων χωρών από το ευρώ, με τις υπόλοιπες να «πιέζονται» για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιονομική σύγκλιση, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών και νομισματικών πολιτικών.

Τα ξένα media πάντως και οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Ιταλία θα φέρει τη χαριστική βολή στην Ευρωζώνη, που θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και την επόμενη ημέρα.

http://www.protothema.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα