Κατάθλιψη προκαλούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σε ανησυχητικά αποτελέσματα κατέληξε έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που κατακλύζουν την καθημερινότητά μας.

Το δείγμα ήταν 1300 άνθρωποι από κάθε ηλικία και τα στοιχεία που συνέλεξαν και....
ανέλυσαν ήταν άκρως απογοητευτικά, ειδικότερα στους νέους. Συγκεκριμένα, στις ηλικίες 10 έως 18, οι νέοι, σε ποσοστό 38%, δείχνουν…καταβεβλημένοι από τις νέες τεχνολογίες, ενώ το ποσοστό για τις ηλικίες 25 έως 34, που νιώθουν κουρασμένοι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αγγίζει το 34%!

Σύμφωνα με τους ερευνητές,
οι περισσότεροι από τους νέους που ασχολούνται καθημερινά πάνω από 3 ώρες με τις νέες τεχνολογίες, τείνουν να απογοητεύονται από την πραγματική ζωή τους και να βρίσκουν καταφύγιο στην εικονική πραγματικότητα. Ο μεγαλύτερος φόβος των επιστημόνων είναι πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ακολουθούν ψυχολογικές πιέσεις στα άτομα, που οδηγούν σε παθήσεις, όπως κατάθλιψη και εξάρτηση από την τεχνολογία.

Αν κάτι, πάντως, ενθάρρυνε τους αναλυτές είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι νέοι αρχίζουν να αδιαφορούν για μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να υποτιμούν τη δυναμική τους…

prionokordelaΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα