Ο Χρυσοχοϊδης Γραμματέας στο “νέο ΠΑΣΟΚ”

Το «νέο ΠΑΣΟΚ» ελάχιστη σχέση θα έχει με το σημερινό, όπως τουλάχιστον αφήνουν να εννοηθεί άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, και γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης, καθώς και τις ιδέες του διαδόχου του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του Κινήματος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παραπάνω, τα στελέχη που θα .....
αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ,
είναι δυο: Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο Υπουργός Υγείας της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου, είναι το αδιαφιλονίκητο «Νο2» του ΠΑΣΟΚ. Ο «υπαρχηγός» του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενδεχομένως εκείνος που θα κληθεί να τον διαδεχθεί, όταν έρθει ξανά για το ΠΑΣΟΚ η ώρα της διαδοχής. Με το μανιφέστο το οποίο παρουσίασε πρόσφατα για την ανασυγκρότηση του Κινήματος, ουσιαστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέλαβε την ιδεολογική και πολιτική εξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα του σύγχρονου Κέντρου, το οποίο θα απευθύνεται τόσο στην Κεντροαριστερά όσο και στην Κεντροδεξιά.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη από την άλλη, ο οποίος δήλωσε δημοσίως τη στήριξή του στον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο περιθώριο των εργασιών της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ το Σαββατοκύριακο, θεωρείται ο πλέον… αιρετικός, για να αναλάβει τον κομματικό μετασχηματισμό του Κινήματος.

Να είναι δηλαδή ο διάδοχος του Μιχάλη Καρχιμάκη στη θέση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, μια θέση αντίστοιχη εκείνης που είχε στο ΠΑΣΟΚ στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, επί ηγεσίας Κώστα Σημίτη. Και να αναλάβει την αναζωογόνηση του κομματικού μηχανισμού, όχι όμως με όρους παρελθόντος, αλλά σύμφωνα με τις ανάγκες της νέας εποχής.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης θα ήταν, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο πλέον κατάλληλος για τη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν ωστόσο και «αναπληρωματικές» υποψηφιότητες, όπως του Δημήτρη Ρέππα, η παρουσία του οποίου σε ένα τέτοιο κορυφαίο κομματικό πόστο, θα σηματοδοτούσε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή που ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στάθηκε στο παρελθόν με θέρμη και αυταπάρνηση στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου.

http://www.statesmen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρυσοχοϊδης Γραμματέας, “νέο ΠΑΣΟΚ”,chrysochoidis grammateas, “neo pasok”