Ο Μεϊμαράκης ξεκίνησε τις ζυμώσεις

Το… λάκτισμα της έναρξης της προεκλογικής μάχης για τη Νέα Δημοκρατία σε επίπεδο εσωκομματικών ζυμώσεων και παρεμβάσεων, έδωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας συνάντηση με δημάρχους της Αττικής.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», στον οποίο ανέθεσε ο.....
Αντώνης Σαμαράς την ευθύνη του Τομέα Εσωτερικών της Νέας
Δημοκρατίας, έτσι ώστε να έχει κεντρικό ρόλο για τη «γαλάζια» παράταξη στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, γνωρίζει εξαιρετικά την ανθρωπογεωγραφία των στελεχών της Συγγρού.

Καθώς επίσης και την επιμέρους ενίσχυση που μπορεί να έχει η Νέα Δημοκρατία από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, τον κατεξοχήν ανθρωποκεντρικό και σε άμεση σχέση με τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις προτεραιότητες των πολιτών.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία έχει καταγράψει στο παρελθόν σημαντικές πολιτικές νίκες, που άνοιξαν το δρόμο για αντίστοιχα σημαντική επικράτηση και στις εθνικές εκλογές. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2002 κατεγράφη το ρεύμα ανόδου, που εκφράστηκε με τη σαρωτική νίκη στις εθνικές εκλογές του 2004, και την ανάδειξη του Κώστα Καραμανλή στην πρωθυπουργία. Ενώ, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006, η νέα νίκη των τοπικών δυνάμεων που είχαν ως πολιτικό σημείο αναφοράς τον χώρο της Κεντροδεξιάς, αποτέλεσε προάγγελο της νίκης στις βουλευτικές εκλογές του 2007, και τη δεύτερη θητεία του Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με την εμπειρία του άλλοτε Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, γνωρίζει ότι θα πρέπει εγκαίρως να κινητοποιηθεί ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, και αιρετοί που πρόσκεινται στην Παράταξη, ώστε η μάχη των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών να διεξαχθεί κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

http://www.statesmen.gr/6
Keywords
Τυχαία Θέματα