Ο ζήτουλας λαός


Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Αυτός ήταν ο τίτλος ενός κειμένου μου, το οποίο δημοσιεύθηκε στο μηνιαίο περιοδικό «Ηλιαία», του μηνός Δεκεμβρίου 2007.
Ανάμεσα στ’ άλλα, σε κείνο το «αντιδημοφιλές» κείμενο έγραφα και τα εξής με περισσή οργή για τη γονατισμένη και ανεύθυνη συμπεριφορά του «κυρίαρχου» λαού και ιδιαίτερα των....
κοπριτών-ψηφοφόρων: «Τα δημόσια οικονομικά της χώρας είναι σε τόσα και τέτοια χάλια ώστε τα άδεια ταμεία να καθιστούν απαγορευτική κάθε απόπειρα της κυβέρνησης της Ν.Δ. ν’ ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις απίθανες προεκλογικές της υποσχέσεις» (σελ. 22).
Οι
μόνοι που δεν «κατάλαβαν» τη χρεοκοπία της Ελλάδας ήταν οι ταγοί του πολιτικού συστήματος, τα αδηφάγα πολιτικά κόμματα, οι βουλευτές, οι δημοσιογράφοι, οι τραπεζίτες και φυσικά ο φαύλοςλαός. Τότε, το 2007 και πριν, ο γονατισμένος λαός, σερνόμενος πίσω από το εκφυλισμένο συμμοριακό σύστημα, εκλιπαρούσε παροχές παντός είδους, έστω και παράνομες, έστω και ανήθικες.
Επειδή όμως –πού και σε ποιούς πολιτικούς πιθήκους να τα πεις αυτά;- όπως διδάσκει η «Διαλεκτική Λογική», η κοινωνία έχει ιστορικό περιεχόμενο και τα αποτελέσματα των πράξεων και ενεργειών της«δεν βγαίνει ξαφνικά όπως η σφαίρα από την κάννη του όπλου», έπεται ότι ο τότε ζήτουλας λαός οικοδόμησε το κράτος ζήτουλα (για τη συνέχεια και ιστορικότητα των κοινωνιών βλ. Μ.Μ.Ρόζενταλ: «Αρχές Διαλεκτικής Λογικής», Αθήνα, 1962, εκδ. «Γκαγκάριν», σελ. 27).
Ο τότε, και πριν, ωχαδελφισμός και τυχοδιωκτισμός των διεφθαρμένων πολιτικών και της συντριπτικής πλειοψηφίας του φαύλου λαού, οδήγησε εδώ που οδήγησε! Σε μία πολύμορφη και πολυεπίπεδη χρεοκοπία, η οποία θα συνοδεύει τον «κυρίαρχο» λαό για πολλές δεκαετίες. Την ήθελε, την επεδίωξε μέσα σ’ ένα ντελίριο ατομικής και κρατικής ανευθυνότητας!
Τώρα: Το Κράτος ζήτουλας κατέστη η χλεύη των ανθρωπότητας! Κι όμως δεν υπήρξε ούτε μία αυτοκτονία των υπευθύνων!

http://ethnikonthematon.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα