Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, του ΑΠΕ κλπ και η Τροπολογία

Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα λοιπά δημόσια ΜΜΕ αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργίες και να περιορίσουν τις δραστηριότητες διαμαρτυρίας τους σε στάσεις εργασίας μέχρι τις 7
Ιανουαρίου 2012, σε μια προσπάθεια ένδειξης καλής θέλησης, αφού ο β αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, έδειξε έμπρακτα ότι πλέον θέλει να..........
συζητήσει καλόπιστα το θέμα.

Αυτό το δήλωσε κατά τη διάρκεια της απόσυρσης σχετικής τροπολογίας στη Βουλή στις 15/12/11 λέγοντας μεταξύ άλλων επί λέξει «θεωρώ αναγκαίο να αποσύρω την τροπολογία αυτή, με γενικό αριθμό 630 και ειδικό αριθμό 25, προκειμένου μέσα στις επόμενες μέρες, μετά από μία οργανωμένη συζήτηση με όλους τους ενδιαφερόμενους, να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μία ρύθμιση…»

Θέλουν δε να ελπίζουν ότι κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων που θα γίνουν, θα καταστεί απόλυτα κατανοητή η Διεθνώς και Πανευρωπαϊκά καθιερωμένη φιλοσοφία και νομοθεσία περί της άσκησης του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος στα Δημόσια ΜΜΕ. Και ότι θα τηρηθούν το Σύνταγμα και οι Νόμοι βάσει των οποίων αναγνωρίζονται στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι και προσλαμβάνονται στα Δημόσια ΜΜΕ.

Κι ακόμη ότι οι βουλευτές που είχαν προσυπογράψει την πρώτη τους τροπολογία θα συνεχίσουν να τους στηρίζουν. Σχετικά, βουλευτής μας είπε:» Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, εμμένουμε στην απόφασή μας να υποστηρίξουμε την τροπολογία, όταν αυτή θα έρθει προς ψήφιση».

Να τονίσουμε εδώ ότι με τις απεργίες χάνουν μεροκάματα οι εργαζόμενοι και ωφελούνται εκατομμύρια ευρώ οι δημόσιοι φορείς, κατά συνέπεια τους συμφέρουν οι απεργίες, και μπορεί κάποιες να είναι και υποκινούμενες.

Επίσης θα διαφωνήσουμε με τα προβαλλόμενα αιτήματα που είναι καθολικά, π.χ. «Να μην εφαρμοστεί ο νόμος «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015», που οδηγεί στην εξαθλίωση των εργαζομένων». Αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό, αφού αφορά το σύνολο των εργαζομένων της χώρας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Για διευκόλυνση προτείνουμε εδώ μια πιθανή τροπολογία:

« Η παράγραφος 3 του άρθρου32 του Νόμου 4024/2011 αντικαθίσταται ως εξής:

Από τις διατάξεις του Β Κεφαλαίου εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τα ΝΠΙΔ που ανήκουν ή ελέγχονται από το Δημόσιο, που βάσει των γενικών κανονισμών προσωπικού ανήκουν στο Εκτακτο Προσωπικό. Για τους ανωτέρω εφαρμόζονται οι ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις και οι περικοπές που προβλέπονται από τους Νόμους 3845 και 3899/2010 και μέχρι την κατάργησή τους.»

Η ψήφιση της τροπολογίας, αυτής ή άλλης, είναι απαραίτητη για το "ξεμπλοκάρισμα" της διοίκησης των φορέων - και των λογιστηρίων τους - που απασχολούν δημοσιογράφους, διότι η παράγραφος 3 του άρθρου32 του Νόμου 4024/2011 είναι ελλιπής αφού οι δημοσιογ
Keywords
ΕΡΤ, απε, απε, σταση εργασιας, εργασιακη εφεδρεια, απε-μπε, μμε, απεργιες, βενιζελος, αποσυρση, βουλη, συνταγμα, ελλαδα, ΠΑΣΟΚ, εφεδρεια, νπδδ, νπιδ, μισθολογιο, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, αποσυρση αυτοκινητων 2011, απεργια μμε, ενιαιο μισθολογιο, βαθμολογιο, ενιαιο μισθολογιο δημοσιων υπαλληλων, απεργια 1 δεκεμβριου, εκλογες 2012, βασεις 2012, βουλευτες, το θεμα, θεμα, μμε, νπδδ, νπιδ, απε-μπε, γινει, δημοσιο, ευρω, ειπε, νομοι, μπε, ρυθμισεις, συζητηση
Τυχαία Θέματα