Ολοι ξένοι

Ούτε δεξιός, ούτε ακροδεξιός, ούτε "Χρυσή Αυγή", ούτε σοσιαλιστής, αριστερός, περίπου αριστερός, ούτε αριστερός στον καβάλο μου, οικολόγος, πράσινος, κίτρινος, "οι θαλασσιές οι χάντρες". Τίποτα απ’ όλα αυτά. Ούτε καν "ανθρωπάκι του Θεού". Εχω πολλά χρόνια να πάρω νέα από το Θεό. "Θεές" ακούω πολλές, από Θεό τίποτα. Σκέτο ανθρωπάκι. Φοβισμένο, ταλαιπωρημένο, με ιδέες ζουλιγμένες, μπερδεμένο μ’ ένα στίχο που λέει "με ποιους να πας και....
ποιους ν’ αφήσεις".
Μισόν αιώνα στο κέντρο της Αθήνας,
περιμένοντας 17 ολόκληρα χρόνια τη σήμανση από το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως να έρθει να πάρει αποτυπώματα διάρρηξης από την πόρτα μου. Δύο χρόνια τώρα σ’ ένα βουνό, όχι αντάρτης του βουνού, πολιορκημένος. Από κλέφτες, παράνομους κυνηγούς με όπλα έξω από το παράθυρό μου, συμμορίες να παίζουν συμμοριτοπόλεμο και μπάτσους να παίρνουν χρήματα από τουρίστες για να μην τους κόψουν κλήση. Αστυνομία, παπάδες, ύποπτες δημοτικές Αρχές, στοές και υπόγεια, "αυτοκτονίες" και λευκή σκόνη. Δίκες, αθωώσεις, φυλακές πολυτελείας και αδιαφορία.
Σκιές τα βράδια χτυπούν γριές, όπλα πυροβολούν, περιορισμός κατ’ οίκον, τα νέα στην τηλεόραση τρομάζουν. Κάγκελα στο παράθυρο του πατέρα. Μια για τις "σκιές", μια για τον ίδιο που όλο προβάρει "να φύγει". Ενα σημάδι στο μπράτσο από μαχαιριά Ελληνα. Οταν υπερασπίστηκε λαθρομετανάστη. Νεκρός στο κέντρο της Αθήνας από "λαθρομετανάστες". Ενα "συγνώμη"... πουθενά. Πάνω απ’ όλα η "εθνική συνεννόηση". Αίμα στην πορεία. Για να δούμε τι θα πάθουμε. Στις επόμενες που θα έρθουν. Η φωνή δεν βγαίνει. Κι αν βγει, αιωρείται. Προς τα πού να πάει και τι να πει. Να ζητήσει "βοήθεια" από την Αστυνομία, να φωνάξει εναντίον των ξένων, να απαιτήσει "ψωμί κι ελευθερία" ό,τι κι αν πει θα φιμωθεί, θα σκεπαστεί. Ξένος στον τόπο των ξένων. Περίεργο δεν είναι; Ελληνες και ξένοι, όλοι ξένοι στον τόπο της φιλοξενίας. Ελαφρύ το χώμα του.

http://www.adesmeytos.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα