ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΑΤΩΝΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ

Φίλε Διευθυντή.
Αν και πολλές φορές πιστεύω ότι κάποιες υπερβολές σου, κυρίως στη φρασεολογία, θα μπορούσαν να αποφευχθούν α πό τα σχόλια, νιώθω την ανάγκη να σε συ γχαρώ για τις προθέσεις σου.
Είμαι πεπεισμένος απόλυτα ότι πονάς όσο λίγοι τούτον τον τόπο (αυτή η φράση είναι δική σου και με συγκινεί) και αγωνίζεσαι με πείσμα, φιλότιμο και ανένδοτα για την προκοπή του.
Γνωρίζω ότι στενοχωρείς την.....
εκάστοτε εξουσία.
Πίσω όμως από κάθε κριτική σαν φράση για τα προσωπικά της, διακρίνω στοργή και ενδιαφέρον, χωρίς να αποκλειστεί και η διάθεση για προστασία τους.
Είμαι
και εγώ από εκείνους που πιστεύουν ότι όταν κανείς διεκδικεί, πάντα κερδίζει.
Διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις ως προς τη ν άποψή σου, ότι η αιτία του κακού, στις περισσότερες φορές είναι τα κόμματα και ο φανατικός κομματισμός.
Και τούτο διότι, κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης, η προσφορά των κομμάτων τόσο στην πολιτική όσο και την Κοινωνική πορεία, ήταν ανυπολόγιστη.
Ο ίδιος παραμένω οργανωμένος στο κίνημά μου
(δυστυχώς τελευταία το έχουν μετατρέψει και αυτό σε κόμμα) και είμαι υπερήφα νος τόσο γι’ αυτό όσο και την προσωπική μου συμμετοχή.
Φοβάμαι πως σου έχει διαφύγει το γεγονός πως πολλοί από τους αιρετούς μας, όταν ανέρχονται στα πλατύσκαλα της εξουσίας, επιχειρούν και μάλιστα το επιτυγχάνουν, να καλύπτουν τις αδυναμίες τους, ακόμη και τα πάθη με το φαιδρό επιχείρημα του κομματισμού.
Κανένα κόμμα που στηρίζεται σε δημοκρατικές δομές, θα μπορούσε να επιδιώξει ή και να επιβάλει οποιοδήποτε κακό για κανένα τόπο, για καμιά Περιφέρεια.
Γιατί εκείνοι που το διοικούν είναι γνήσιοι πατριώτες από τη μια και από την άλλη είναι υποχρεωμένοι να προστατέψουν το κόμμα τους από οποιαδήποτε φθορά.
Γνωρίζουν καλλίτερα από τον καθένα πω ς ακόμη και των μικρών λαθών, το κόστος είναι τεράστιο.
Μην παρεξηγείς τον μεγάλο πρόλογο, εξ’ άλλου είναι μια από τις σοσιαλιστικές αδυναμίες.
Μου είναι απαραίτητο ς, προκειμένου να ε νώσω τη δική μου φω νή, με τη δική σου, τουλάχιστον σε ένα θέμα.
Αυτό του χρέους και της ευθύνης των Καλλικρατικών Δημοτικών Αρχών, να καθιστούν τους Δήμους τους ανταγωνιστικούς, με έργα, υποδομές, συνεργασίες και διεκδικήσεις.
Δυστυχώς έχεις απόλυτα δίκιο όταν υποστηρίζεις και καταφέρεσαι εναντίον των τριών Δημοτικών Αρχών της Περιφερειακής μας ενότητας, ότι στον τομέα αυτό, μάλλον είναι στάσιμοι έως και αρνητικοί.
Αν εξαιρέσεις το Δήμο Σουλίου, ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχεις δημοσιεύσει, εισπράττει για αντισταθμιστικά τέλη περίπου ένα εκατομμύριο ΕΥΡΩ τον χρόνο, οι άλλοι δυο είναι από την πλευρά αυτή φτωχοί και απένταροι.
Κι όμως παρακολουθώ από πολλά Μέσα και κυρίως από το Διαδίκτυο δράσεις πολλών Δήμων της Χώρας και ομολογώ πως ματώνει η καρδιά μου.
Αρνούμαι να δεχθώ ότι και οι δικοί μας αιρετοί δεν διαθέτουν μυαλό και φαντασία, εμπειρία και προσόντα, ενδιαφέρον και θέληση που άλλοι συνάδελφοί τους, διαθέτουν.
Φοβάμαι πως έχουν ιεραρχήσει
Keywords
Τυχαία Θέματα