Τι κρύβεται πίσω από το σχέδιο για τη «νέα» ΑΤΕ

Λίγες ώρες πριν από τη γενική συνέλευση για την αύξηση κεφαλαίου της ΑΤΕ, κατά 1,26 δισ. ευρώ, ο διοικητής της, κ. Θ. Πανταλάκης, ανοίγει τα χαρτιά του.
Και αναλύει, στο Euro2day, το σχέδιο για τη «νέα» ΑΤΕ.
Πώ θα κοπεί ο «ομφάλιος λώρος» με το Δημόσιο. Επιθυμητή η μείωση του ποσοστού του κράτους στο 50,01%, δηλώνει ο κ. Πανταλάκης, για να προχωρήσει η ΑΤΕ
σε περισσότερο ανταγωνιστικές πρακτικές.
Εν ολίγοις, αυτά είπε ο Πανταλάκης, ο οποίος ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος της Πειραιώς των....
Βαρδινογιάννηδων.

Η ύπαρξη και μόνον κρατικών τραπεζών τους απειλεί με απόλυτη καταστροφή, γιατί απλούστατα δίνουν επιλογή τους "ομήρους". Αν για λόγους ασφαλείας μετακινηθούν οι περισσότεροι των καταθετών στις κρατικές τράπεζες, παύει να υπάρχει το δεδομένο, που δίνει "άλλοθι" στη διεφθαρμένη εξουσία να χρηματοδοτεί τις ιδιωτικές. Αν πραγματοποιηθεί μια τέτοια "μετακίνηση" των καταθετών, αυτό μπορεί να καταστρέψει τις ιδιωτικές τράπεζες μέσα σε μια μέρα. Σε μια τέτοια περίπτωση το κράτος απλά θα κληθεί να πληρώσει το "εγγυημένο" ποσό και να "συμμαζέψει" τα εκατομμύρια των καταθετών στα κρατικά τραπεζικά ιδρύματα.
Μπορεί η Αγροτική Τράπεζα να ιδιωτικοποιηθεί;

Πιο πολύ μας τρομάζει το τι μπορεί να συμβεί στον ελληνικό λαό εξαιτίας της απώλειάς της, παρά τα χρήματα που μπορεί να χαθούν εξαιτίας της λεηλασίας της κρατικής περιουσίας. Πιο πολύ μας τρομάζουν τα "αγροτικά" σχέδια μιας ιδιωτικής εμπορικής τράπεζας, παρά αυτή καθ’ αυτή η απώλεια ενός ισχυρού τραπεζικού οργάνου από το κράτος. Του τελευταίου κρατικού οργάνου, που, όπως δείχνουν τα πράγματα, του επιτρέπουν να παίζει παρεμβατικό ρόλο στην αγορά. Πιο πολύ μας τρομάζει η αγορά της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την τύχη ολόκληρου του ελληνικού λαού, παρά η οικονομική ζημιά που θα υποστεί ο ελληνικός λαός εξαιτίας της λεηλασίας.

Γιατί μας τρομάζει αυτό; Γιατί η Αγροτική Τράπεζα ελέγχει το σύνολο σχεδόν της γεωργικής δραστηριότητας στη χώρα. Αυτός, ο οποίος ελέγχει την Αγροτική Τράπεζα, στην πραγματικότητα ελέγχει ως ιδιοκτήτης το 40% του εγγείου κεφαλαίου της χώρας, το οποίο είναι υποθηκευμένο σ' αυτήν. Κατάλαβε ο αναγνώστης το πρόβλημα; Ακόμα και αν η νέα ιδιωτική τράπεζα δεν απειλεί τους αγρότες με κατασχέσεις, μπορεί να τους εκβιάζει, προκειμένου να τους "κατευθύνει" σε μορφές παραγωγής, οι οποίες μπορεί να μην συμφέρουν τον ελληνικό λαό.

Αυτό μας τρομάζει. Μας τρομάζει να πάρουν ιδιώτες έναν "μοχλό", ο οποίος επιτρέπει σε κάποιους να "σπρώχνουν" και να "κατευθύνουν" τον αγροτικό κόσμο σε μορφές παραγωγής, οι οποίες συμφέρουν τις πολυεθνικές του εμπορίου και όχι τον λαό. Σε μορφές παραγωγής, οι οποίες συμφέρουν τις πολυεθνικές των "μεταλλαγμένων" προϊόντων και απειλούν την υγεία του λαού. Σε μορφές παραγωγής, οι οποίες στην πραγματικότητα συμφέρουν τους "επενδυτές" της τράπεζας. Τους όποιους "επενδυτές". Μικρούς ή μεγάλους. Φανερούς ή κρυφούς. Είναι πολλά τα πράγματα, τα οποία ελέγχονται μέσω της τράπ
Keywords
Τυχαία Θέματα