Το πρώτο γκολ της εθνικής σε αμερικανικό έδαφος και ισοπαλία με το Εκουαδόρ

Η Εθνική μας παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο ήρθε ισόπαλη 1-1 με το Εκουαδόρ σε φιλική αναμέτρηση που έγινε στη Νέα Υόρκη. Απέναντι σε μία πιο έτοιμη ομάδα που προετοιμάζεται για το Κόπα Αμέρικα, το οποίο ξεκινά σε λίγες μέρες, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε κάποια καλά στοιχεία, ενώ θα μπορούσε να είχε κατακτήσει και τη νίκη
αν ο Νίνης στο 88' νικούσε τον Ντομίνγκεζ στο τετ α τετ που είχε με τον αντίπαλο γκολκίπερ. Ο Τζιόλης που άνοιξε το σκορ, μαζί με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο ήταν οι
κορυφαίοι όχι μόνο για το....
σύνολο του Φερνάντο Σάντος, αλλά γενικά του αγώνα. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Φωτάκης.
Εντυπωσιακή η παρουσία των ομογενών μας στις εξέδρες του "Σίτι Φιλντς", έκλεψαν την παράσταση, αλλά δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη της Εθνική μας επί αμερικανικού εδάφους.

Ο Κοτσόλης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ την τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτελούσαν οι Μανιάτης, Μόρας, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Βύντρα. Φωτάκης και Καφές ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, ενώ ο Τζιόλης βρισκόταν λίγα μέτρα πίσω τους. Ο Κονέ από τα δεξιά και ο Χριστοδουλόπουλος από τα αριστερά ήταν τα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Μήτρογλου αποτελούσε την αιχμή του δόρατος στην επίθεση.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν στα πρώτα λεπτά να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα και να επιβάλουν το δικό τους παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφεραν. Το Εκουαδόρ αναπτυσσόταν κυρίως από τον άξονα και με ατομικές ενέργειες των παικτών του, ωστόσο τόσο ο Τζιόλης, όσο και το κεντρικό αμυντικό μας δίδυμο δεν πιάστηκε ποτέ αδιάβαστο "καθαρίζοντας" τις φάσεις. Αντίθετα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβρισκε περισσότερο χώρο επιθετικά και επιδίωκε να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις.

Το παιχνίδι της Εθνικής μας γινόταν από τα δεξιά με τον Μανιάτη να είναι εξαιρετικός αμυντικά και τον Κονέ μπροστά του να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Μάλιστα, στο 11' είχε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση. Το σύνολο του Φερνάντο Σάντος δεν άργησε να πάρει κεφάλι στο σκορ, καθώς στο 15' ο Φωτάκης εκτέλεσε το φάουλ και ο Τζιόλης με κεφαλιά πανηγύρισε το πρώτο του τέρμα με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο ήταν και το πρώτο της Εθνικής μας στην Αμερική.

Το Εκουαδόρ αύξησε την πίεση του και έφτανε μέχρι έξω από την περιοχή του Κοτσόλη, όμως, κάπου εκεί σταματούσαν οι προσπάθειες των παικτών του Ρουέλδα. Αμυντικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τα πήγαινε περίφημα απέναντι στους ταχύτατους παίκτες του Ισημερινού, αλλά επιθετικά αντιμετώπιζε προβλήματα, καθώς ο Μήτρογλου πέρασε ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς να πάρει την μπάλα στα πόδια του.

Στην επανάληψη το παιχνίδι είχε πιο γρήγορο ρυθμό. Ο Νομπόα είχε αναλάβει να μοιράζει την μπάλα στα πλάγια, όμως, οι σέντρες από τα άκρα αποτελούσαν εύκολη λεία για τους Παπαδόπουλο, Μόρα. Από την πλευρά της Εθνικής μας, ο Μήτρογλου είχε περισσότερα στηρίγματα στην επίθεση με αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό μας συγκ
Keywords
Τυχαία Θέματα