«Το σύνδρομο του γενιτσαρισμού» και η απλή εκδοχή του στον ισχυρότερο άνδρα στην Τουρκία

Η πολιτική Ερντογάν με το δόγμα Νταβούτογλου δημιούργησε ένα καυτό σκηνικό στην ανατολική Μεσόγειο

Λάζαρος Ελευθεριάδης


«Ου παντός πλειν ες Πόντον»

Η Ελλάδα σήμερα έχει χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450..000 τετρ. χιλιόμετρα), με πληθυσμό περίπου 11.000.000.

Έχοντας κατασταλάξει ο κουρνιαχτός των γεγονότων,των πρώτων ημερών, στην ....
περιοχή της Ν.Α Μεσόγειο – Αιγαίου και βλέποντας να εξελίσσονται σχεδιασμοί και στρατηγικές, άλλοτε
συγκρουσιακές και άλλοτε συνεργασίας,έχουμε πλέον την δυνατότητα εκ του ασφαλούς, να πούμε ότι συντελείται επανακαθορισμός στρατηγικών στόχων, απ’όλους τους εμπλεκόμενους, διεθνείς ή μη, παράγοντες, οι οποίοι διεκδικούν μερίδιο, συντελείται στις ημέρες μας αυτό που σε προηγούμενο άρθρο μου απεκάλεσα «κοσμογονία».

Επανακαθορίζονται στρατηγικοί στόχοι, οι οποίοι συμπαρασύρουν αλλαγές στον χάρτη των ομόρων κρατών, είτε αυτό αφορά εδαφικά όρια (σύνορα), είτε αυτό αφορά δημιουργίες νέων κρατών, είτε αλλαγές(τριχοτομήσεις) υφισταμένων.Είναι πολύ σημαντικό όσο και σοβαρό, να αλλάζει στρατηγικό στόχο ένα κράτος, διότι απαιτεί τροποποιήσεις υφιστάμενων μελετών, παρατηρήσεις ετών, και συνεχή παρακολούθηση των γεγονότων και δράσεων, δηλ. του περιβάλλοντος, της περιοχής,η οποία ενδιαφέρει.

Θα ήθελα ξεκινώντας να επισημάνω την σημασία της κουλτούρας και των βιωμάτων, του πολιτισμού και της «βαρβαρότητας», τα οποία ακολουθούν τον άνθρωπο μέσα στην Ιστορική πορεία της επιβίωσής του.

«Το σύνδρομο του γενιτσαρισμού» και η απλή εκδοχή του στον ισχυρότερο σήμερα άνδρα στην Τουρκία.

Τούρκοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο Ερντογάν έχει ελληνική καταγωγή, από το χωριό Ποταμιά της Ριζούντας του Πόντου.

Ο ερευνητής Cezmi Yurtsever αναφέρει ότι με τον εξισλαμισμό των Ποντίων ταυτόχρονα έγινε αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα του Πόντου, αλλάζοντας τις ελληνικές ονομασίες χωριών και πόλεων με τουρκικές.

Ο προπάππους τού Erdogan, ήταν επικεφαλής αντάρτικης ομάδας Ελλήνων του Πόντου εναντίον των Τούρκων κατακτητών.

Το αρχείο είναι του 1850, φορολογικό βιβλίο, το οποίο (φορολογικό αρχείο) είναι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για τους κατοίκους του χωρίου Ποταμιά στη στήλη εθνική καταγωγή έγραφε τη λέξη `Εξισλαμισθείς` και στη στήλη ονοματεπώνυμο το νέο ισλαμικό όνομα (Bakatoglu Memis) του σημερινού πρωθυπουργού της Τουρκίας .

Φοβού, λοιπόν, τους γενίτσαρους, που στη διάρκεια της τουρκοκρατίας αποδείχθηκαν οι πιο φανατισμένοι εχθροί των ομοαίματός των.
http://vripolidis.blogspot.com/

Η πολιτική Ερντογάν με το δόγμα Νταβούτογλου δημιούργησε ένα καυτό σκηνικό στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς Τουρκία, Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρος εμπλέκονται, όπως όλα δείχνουν, σε μια κλιμακούμενη γεωπολιτική απειλή, που μπορεί να είναι νομικά ανυπόστατη, αλλά αφενός καταδεικνύει τις προθέσεις του Ερντογάν, αφετέρου επιχειρεί να δημιουργήσει ισοζύγιο διπ
Keywords
Αναζητήσεις
συνδρομο γενιτσαρισμου
Τυχαία Θέματα