ΚΚΕ: Ανεβάζει αντιπολιτευτικές στροφές με φόντο τον εντεινόμενο ανταγωνισμό

Η Δημόσια Υγεία και το φορολογικό νομοσχέδιο είναι τα πεδία στα οποία ανεβάζει αντιπολιτευτικές «στροφές» το ΚΚΕ, ενώ παράλληλα παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και τις διεργασίες μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον υπάρχει και ένα νέο ανταγωνιστικό σχήμα στην πολιτική «αρένα», η ομάδα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εύλογα μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι θα υπάρξουν ενδοαριστερές

ανακατατάξεις και ο νέος φορέας που ετοιμάζεται θα ανακόψει τη ροή απογοητευμένων αριστερών από τον ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ.

Έτσι ο Περισσός παρακολουθεί συστηματικά τις δηλώσεις που κάνουν τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη των 11. Στο νέο τους εγχείρημα εκτός ΣΥΡΙΖΑ βλέπει μια προσπάθεια «αναστήλωσης της σοσιαλδημοκρατίας, προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία στο αστικό πολιτικό σύστημα και να ανακτήσει η ίδια αξιοπιστία ως εναλλακτική για την αστική διαχείριση», όπως αναφέρει ο «Ριζοσπάστης». Αντιστοίχως για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη επισημαίνεται με αφορμή τον χαιρετισμό του στο συνέδριο της «Ναυτεμπορικής» πως έδωσε εκ νέου διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο.

Ο ανταγωνισμός όμως αυξάνεται και σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο υπήρξε κόντρα στη Βουλή κατά την έναρξη της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη. 

Με άλλα λόγια, ο Περισσός αναμένεται να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του, μπαίνοντας πιο σθεναρά στον πολιτικό ανταγωνισμό στα αριστερά του πολιτικού φάσματος. Στόχος, να διατηρήσει την ανοδική πορεία του, η οποία σε συνδυασμό με την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και τη σχετική στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ, του έχει εμφυσήσει την πεποίθηση ότι μπορεί να διεκδικήσει την τρίτη θέση στο πολιτικό σύστημα.

Σε ό,τι αφορά την αντιπολιτευτική του τακτική, τις τελευταίες μέρες επιχειρεί να εκφράσει τη δυσαρέσκεια των «μικρών» ελευθεροεπαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων έναντι του φορολογικού νομοσχεδίου. Υπογραμμίζει ότι οι «βελτιώσεις» που διαρρέει η κυβέρνηση «δεν ξεγελούν κανέναν», καθώς «δεν αλλάζει ο άδικος και φοροληστρικός χαρακτήρας του». «Η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, επιστημόνων, θα δει τη φορολογία της να αυξάνεται κατακόρυφα, την ώρα που η φοροασυλία των επιχειρηματικών ομίλων ζει και βασιλεύει» επιμένει το ΚΚΕ σε σχετική του ανακοίνωση. Στο πλαίσιο αυτής της κριτικής κατέθεσε και πρόταση νόμου για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών με βασικούς άξονες τα εξής:

● Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

● Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

● Διαγραφή των τόκων, «κούρεμα» και ρύθμιση χρεών σε τράπεζες, Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία.

● Απαγόρευση κατασχέσεων λογαριασμών και ακινήτων.

Σε ό,τι αφορά την Υγεία, το ΚΚΕ στηρίζει την 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ που κορυφώνεται σήμερα με απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, για διπλασιασμό μισθών, αποζημίωση εφημεριών, αύξηση προσωπικού και κρατικής χρηματοδότησης, αποτροπή συγχωνεύσεων κλινικών, τμημάτων κ.λπ.

Διαβάστε επίσης:

Επιστολική ψήφο από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός – Όλη η χώρα μία περιφέρεια στις ευρωεκλογές

Κυβέρνηση: Από τις συμπληγάδες του φορολογικού στη μέγγενη του προϋπολογισμού και τη μείωση του ρυθμού ανάπτυξης

Ο φόβος των ευρωεκλογών πάει πίσω τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – Τα χτυπήματα από Σαμαρά και Βορίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα