Κυκλώνας «βόμβα» στις ΗΠΑ: Πάγωσε ακόμη και ο Νιαγάρας (Photos/Video)

Εκπληκτικά πλάνα από τους καταρράκτες του Νιαγάρα δείχνουν αρκετά εκατοστά φρέσκου χιονιού μετά από μια καταστροφική καταιγίδα που έπληξε το Μπάφαλο και άφησε δεκάδες νεκρούς. 

Ένα ουράνιο τόξο εμφανίστηκε σε όλο το τουριστικό hotspot την Τρίτη καθώς επισκέπτες με χειμωνιάτικα πανωφόρια συγκεντρώθηκαν για να δουν τους εν μέρει παγωμένους καταρράκτες. 

(VIDEO) Niagara Falls partly freezes over as temperatures dip, massive winter storm hits much of

Midwest, northern US pic.twitter.com/tScNtSADO4

— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) December 28, 2022

Εναέριες λήψεις κατέγραψαν τον απόηχο της καταστροφικής καταιγίδας, που έπληξε την περιοχή περίπου 25 μίλια νότια των καταρρακτών του Νιαγάρα. Βουνά από πάγο δημιουργήθηκαν κοντά στην προκυμαία και η τεράστια έκταση ήταν καλυμμένη με παχύ, λευκό χιόνι. 

Ένας τεράστιος όγκος 3.160 τόνων νερού ρέει πάνω από τους καταρράκτες κάθε δευτερόλεπτο, που σημαίνει ότι σχεδόν ποτέ δεν παγώνει εντελώς λόγω του τεράστιου όγκου του νερού. Αντίθετα, είναι συχνά το επιφανειακό νερό και η ομίχλη που σκεπάζει την επιφάνεια που παγώνουν.  

Η καταιγίδα σάρωσε την πολιτεία της Νέας Υόρκης το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων και γρήγορα έγινε η πιο θανατηφόρα κακοκαιρία των τελευταίων 50 ετών. 

«Δυστυχώς, η αστυνομία αναμένει ότι ο αριθμός τω νεκρών θα αυξηθεί», έγραψε στο Twitter ο Μπάιρον Μπράουν, δήμαρχος του Μπάφαλο. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 64 νεκροί.

Η Κάθι Χότσουλ, κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης και γέννημα θρέμμα Μπάφαλο, περιέγραψε τα επακόλουθα της καταιγίδας ως «εμπόλεμη ζώνη».

Niagara Falls partly freezes as temperature dips in UShttps://t.co/q61IhULH0I

: Lokman Vural Elibol pic.twitter.com/0caMHHuzT1

— Anadolu Images (@anadoluimages) December 28, 2022

Διαβάστε επίσης:

Τύχη βουνό! Ναυαγός σώθηκε μένοντας γαντζωμένος σε σημαδούρα επί δύο μέρες

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Όχι» από τη Ρωσία στο ειρηνευτικό σχέδιο Ζελένσκι

Πούτιν, ο… Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η χειρονομία του Ρώσου προέδρου που θύμισε… Μέση Γη (photo)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυκλώνας, ΗΠΑ, Πάγωσε, Νιαγάρας PhotosVideo,kyklonas, ipa, pagose, niagaras PhotosVideo