Ο Ισραηλινός συντονιστής για την απελεύθερωση των ομήρων στη Γάζα έβαλε τις φωνές σε Ευρωπαίους πρεσβευτές

Ο Ισραηλινός απόστρατος στρατηγός, Γκαλ Χιρς, που διορίστηκε πρόσφατα συντονιστής του Ισραήλ για τους ομήρους και τους αγνοούμενους από τις αιματηρές επιθέσεις της Χαμάς, έβαλε τις φωνές σε πρεσβευτές των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια συνάντηση που έγινε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, λόγω των υποστήριξης ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στις διαδικασίες που απορρέουν από τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Όσλο, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Anecdotally reporting that some foreign

diplomats seeking to advance a hostage rescue agreement have been shouted down & told to move on by Gal Hirsch for "supporting Oslo." https://t.co/YQen7E7ciu

— name bunchofnumbers (@Jakesna54279980) October 20, 2023

Ο Χιρς χρησιμοποίησε την ευκαιρία της συνάντησης αυτής για να κάνει «πολιτική διάλεξη» για τις ισραηλοπαλαιστινιακές σχέσεις τις τελευταίες δεκαετίες, επικρίνοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι υποστηρίζει την ειρηνευτική διαδικασία και ότι ασκεί πιέσεις στο Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση απέναντι στους Παλαιστίνιους, ανέφεραν πρεσβευτές που ήταν παρόντες στη συνάντηση, σύμφωνα με την Haaretz.

«Αντί να μας ρωτήσει πώς μπορούμε να βοηθήσουμε για την απελευθέρωση ομήρων, ήρθε να μας επιπλήξει για μια συμφωνία που υπογράφτηκε όταν κανείς από εμάς δεν ήταν στη διπλωματική υπηρεσία», τόνισε ένας από τους Ευρωπαίους πρεσβευτές.

Gal Hirsch, who Israeli PM Netanyahu tasked with handling the issue of the hostages in Gaza, yelled at European ambassadors at a meeting and criticized them over their governments' support for the Oslo processhttps://t.co/a1hF9jLUrr

Haaretz.com (@haaretzcom) October 20, 2023

«Δεν υπάρχει σχεδόν καμία χώρα στην Ευρώπη που να μην προσπαθεί να βοηθήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο ζήτημα των ομήρων», τόνισε ένας άλλος πρεσβευτής.

«Πολλοί από εμάς είμαστε σε συνεχή επαφή με οικογένειες ομήρων που έχουν διπλή υπηκοότητα. Θέλουμε να βοηθήσουμε και δεν χρειαζόμαστε πολιτικές διαλέξεις», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στη Γάζα: Οι ΗΠΑ δίνουν στο Ισραήλ βλήματα πυροβολικού που προορίζονταν για την Ουκρανία

Γαλλία: Νέες απειλές για βόμβα στο ανάκτορο των Βερσαλλιών και σε πολλά αεροδρόμια

Φόβοι για κλιμάκωση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή: Πολεμικά πλοία των ΗΠΑ συνωστίζονται στη Μεσόγειο – Μπαράζ επιθέσεων κατά αμερικανικών στόχων

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραηλινός, Γάζα, Ευρωπαίους,israilinos, gaza, evropaious