Οι συνέπειες του πολέμου στην Μέση Ανατολή στο τραπέζι του ΚΥΣΕΑ

Η κλιμάκωση των συγκρούσεων στην περιοχή της Γάζας και οι συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή η κατάσταση για την χώρα μας θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στο ΚΥΣΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση θα εξεταστεί η κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας και θα εκτιμηθούν οι πιθανές επιπτώσεις για την Ελλάδα,

σε σχέση και με το μεταναστευτικό.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος θα ενημερώσει για το τι συμβαίνει στο μέτωπο του πολέμου, πώς δρουν οι Ισραηλινοί, πώς θα κινηθεί ο αμερικανικός παράγοντας το επόμενο διάστημα, αλλά και για το πώς αιφνιδίασαν οι τρομοκράτες της Χαμάς.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στην κυβέρνηση επικρατεί η άποψη ότι ίσως η χώρα μας θα πρέπει να κάνει κάποιες ενέργειες, δεδομένου ότι ο πόλεμος βρίσκεται πολύ κοντά στην Ελλάδα .

Παράλληλα, θα υπάρξει σχεδιασμός για το πώς θα προστατευτούν τα σύνορά μας δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι εάν η Χαμάς ζοριστεί στο εσωτερικό της Γάζας δεν θα θελήσει να κάνει εξαγωγή της κρίσης σε άλλες χώρες. Όπως έλεγαν κυβερνητικά στελέχη στο παρελθόν, αυτό είχε συμβεί με τρομοκράτες του ISIS που είχαν αιματοκυλήσει το Παρίσι.

Θεωρείται βέβαιο πως ένα από τα θέματα που συζητηθούν είναι και το μεταναστευτικό υπό το πρίσμα της σύγκρουσης στην περιοχή, αλλά και των μέτρων ασφαλείας που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Και αυτό γιατί χιλιάδες Παλαιστίνιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαφύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία βρίσκεται σε πλήρη αποκλεισμό, εκτός από μια δίοδο προς την Αίγυπτο.

Κυβερνητικά στελέχη άφηναν μάλιστα να εννοηθεί ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας παρακολουθούν την κατάσταση που επικρατεί στις δομές προσφύγων και μεταναστών, αλλά και συνολικά στις διάφορες κοινότητες μεταναστών εντός της χώρας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ακραία στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα στην Ελλάδα.

Στο ΚΥΣΕΑ, εκτός του πρωθυπουργού, μετέχουν

ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας,ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη,ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλουο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καιο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Από την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για την σύνοδο των υπουργών Άμυνας, ο Νίκος Δένδιας κάλεσε τις χώρες της συμμαχίας να μιλήσουν για την θέση τους πάνω στο ζήτημα του Ισραήλ τονίζοντας ότι «Η Ελλάδα έχει σαφώς τεθεί δίπλα στο κράτος του Ισραήλ σε αυτήν την τραγική περίσταση».

Διαβάστε επίσης:

Φάμελλος: Ο κ. Βορίδης επιβεβαιώνει ότι δεν έχει κατατεθεί αίτημα αρωγής προς την ΕΕ μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Υπουργείο Εξωτερικών για τη συμφωνία στην περιοχή της Πύλας – «Αποκαθίσταται η τάξη»

ΣΥΡΙΖΑ: Στέλεχος της Ομπρέλας ζητεί την καθαίρεση Κασσελάκη από την ΚΕ – Αποστάσεις για ΣΕΒ και από Βούτση

Keywords
Τυχαία Θέματα