ΠΑΣΟΚ: Οι πρωτοβουλίες και η… νέα Κεντροαριστερά – Όλο το σχέδιο Ανδρουλάκη

Τη συζήτηση για τη δημιουργία της νέας «Κεντροαριστεράς» μετά τις ευρωεκλογές άνοιξε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε πρόσφατη συνέντευξη του, εξηγώντας μάλιστα ότι ο ίδιος προσωπικά θα πάρει πρωτοβουλίες σε αυτήν την κατεύθυνση. 

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έχει αναλάβει να χαράξει όλες τις πολιτικές μόνος του (πρόσφατα το θέμα το θέμα του γάμου των ομόφυλων) θέλει μετά τον πολιτικό συσχετισμό των ευρωεκλογών να συγκροτηθεί με βασικό κορμό το ΠΑΣΟΚ

η νέα Κεντροαριστερά. Αυτό θα γίνει όταν το ΠΑΣΟΚ από τη μία θα είναι το 2ο κόμμα στις ευρωπαϊκές εκλογές τον Ιούνιο, με ένα όμως μεγάλο ποσοστό από την άλλη, το οποίο θα του δίνει τη δυνατότητα κινήσεων.  

Με τις δημόσιες δηλώσεις του ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε να επιβεβαιώσει και το ρεπορτάζ του topontiki.gr, το οποίο ανέφερε ότι οι όποιες «μεταγραφές» θα γίνουν μετά τις ευρωεκλογές. Ανοίγοντας τα χαρτιά του ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε ότι να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες προς την κατεύθυνση της αναγέννησης του κεντροαριστερού χώρου. 

«Με πρώτο βήμα τις ευρωεκλογές στόχος είναι η ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης να οδηγήσει στις επόμενες εθνικές εκλογές στο να έχει η Ν.Δ. αντίπαλο που θα τη νικήσει. Να μπορούν οι πολίτες να εμπιστευτούν ένα κυβερνητικό πρόγραμμα με ουσιαστικές και σύγχρονες θέσεις και μια παράταξη που δεν λαϊκίζει και διαθέτει πολιτικά πρόσωπα υψηλής αξιοπιστίας», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι θα λάβει όλες τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται. «Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ένα ανοιχτό κάλεσμα με κοινωνικούς όρους προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Αν το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές είναι αξιωματική αντιπολίτευση με τη σφραγίδα της λαϊκής ετυμηγορίας, η άνοδός του μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι ραγδαία».

Κορμός το ΠΑΣΟΚ – «Πρότυπο» ο Δούκας

Στην ουσία ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθαρίζει ότι το μήνυμα μετά τις ευρωεκλογές είναι η συσπείρωση γύρω από το ΠΑΣΟΚ πάντα όμως από την βάση και όχι μεταγραφές και συγκολλήσεις από τα ψηλά. «Διαφωνώ απόλυτα με τη συγκόλληση κομμάτων. Δεν πρόκειται το ΠΑΣΟΚ να γίνει μέρος του προβλήματος που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Διαφωνώ με πρόσωπα τα οποία έμαθαν στην πολιτική τους ζωή να ακολουθούν μόνο την καρέκλα και να μην κάνουν πολιτικές επιλογές, αλλά επιλογές πολιτικής επιβίωσης. Συγκόλληση κομμάτων και οπορτουνισμός που πλήττει το πολιτικό ήθος που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο πολιτικό κόμμα μακριά από εμάς», αυτά είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνοντας και τις προθέσεις του. 

Από τη νίκη του Χάρη Δούκα στο δήμο της Αθήνας και έπειτα στην Χαριλάου Τρικούπη δεν χάνουν την ευκαιρία να δείξουν ότι η παράταξη του, θα είναι και ο οδηγός για την «συμμαχία από κάτω». Όπως λένε στο ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Δούκας, ένα νέο πρόσωπο στον πολιτικό στίβο που κατάφερε και εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων λόγω πρότασης αλλά και πολυσύνθετου ψηφοδελτίου το οποίο απευθυνόταν στον προοδευτικό χώρο. 

Διαβάστε επίσης:

Απρέπεια Πατέλη σε Κασσελάκη: Είναι νάρκισσος, μοιάζει με τον Βαρουφάκη – «Θλιβερός και ο Ανδρουλάκης εργαλειοποιεί τους ΛΟΑΤΚΙ»

Θάνος Πλεύρης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα (video)

Ζωή Κωνσταντοπούλου για ομόφυλα ζευγάρια: Είμαστε υπέρ γάμου και τεκνοθεσίας (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα