Πόλεμος στο Ισραήλ: Θάνατος και καταστροφή στο κιμπούτς Κφαρ Αζά

Πτώματα Ισραηλινών κατοίκων και μαχητών της Χαμάς κείτονταν στο έδαφος στο κιμπούτς Κφαρ Αζά, ανάμεσα σε καμένα σπίτια, διαλυμένα έπιπλα και πυρπολημένα αυτοκίνητα, καθώς Ισραηλινοί στρατιώτες πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι για να περισυλλέξουν τους νεκρούς.

"It is a very active military zone".

Sky's Chief Correspondent @ramsaysky reports from the Kibbutz of Kfar Aza where the Israeli military are still trying to

secure the area following a deadly attack by Hamas gunmen.https://t.co/PAiZ4D1jU3

Sky 501, Virgin 602 and YouTube pic.twitter.com/SEzwFadZCD

Sky News (@SkyNews) October 10, 2023

Οι ισραηλινές δυνάμεις άμυνας (IDF) έδωσαν σήμερα πρόσβαση σε εκπροσώπους ξένων μέσων ενημέρωσης στην περιοχή, μια από τις χειρότερο πληγείσες όταν μαχητές της Χαμάς επιτέθηκαν στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η δυσοσμία από τα πτώματα ήταν χαρακτηριστική ενώ οι δημοσιογράφοι περιδιάβαιναν τους δρόμους του κιμπούτς.

«Βλέπετε τα μωρά, τις μητέρες, τους πατεράδες, στις κρεβατοκάμαρές τους, στα δωμάτια προστασίας, και πώς ο τρομοκράτης τους σκοτώνει. Δεν είναι πόλεμος, δεν είναι πεδίο μάχης. Είναι μακελειό, είναι τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο Ισραηλινός υποστράτηγος Ιτάι Βερούβ.

'It's not a war, it's not a battle. It's a massacre'

Journalists are let into Kfar Aza for the first time, four days after the community came under the shock attack by Hamas terrorists

IDF Major General Itai Veruv describes the scene of brutal violence, where whole families… pic.twitter.com/HJzoMKj2Ta

— i24NEWS English (@i24NEWS_EN) October 10, 2023

«Είναι κάτι που δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Είναι κάτι που φανταζόμασταν από τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας στο πογκρόμ στην Ευρώπη και αλλού. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει στη σύγχρονη ιστορία».

I visited this kibbutz, Kfar Aza, just last year. The commander who liberated it from Hamas control says they found the bodies of 40 babies.pic.twitter.com/Z7h0akwdvM

Gabriel Noronha (@GLNoronha) October 10, 2023

Έξω από ένα από τα μικρά σπίτια του κιμπούτς, το πτώμα ενός κατοίκου ήταν καλυμμένο με ένα μωβ σεντόνι και εξείχαν στα γυμνά του πόδια. Γύρω του βρίσκονταν διασκορπισμένα πράγματα από σπίτι του. Σε άλλα σημεία, τα πτώματα ενόπλων κείτονταν μπρούμυτα στο έδαφος. Μια κατεστραμμένη πύλη στην περίμετρο του κιμπούτς μαρτυρεί το σημείο εισόδου των ενόπλων.

Οι μαχητές προκάλεσαν μακελειό, σκοτώνοντας εκατοντάδες Ισραηλινούς και συλλαμβάνοντας δεκάδες ως ομήρους σε περιοχές όπως το Κφαρ Αζά, κοντά στη Σντερότ.

Τα ισραηλινά στρατεύματα πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι για να περισυλλέξουν τους νεκρούς, κάτι που δεν είχαν καταφέρει έως τώρα καθώς ακόμα μάχονταν εναντίον ενόπλων και προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν τις παγίδες τους.

Ένας στρατιώτης φώναξε: «Πείτε στον κόσμο τι είδατε εδώ».

Οι στρατιώτες προσπαθούσαν να ασφαλίσουν τα μονοπάτια τους κιμπούτς ενώ στο βάθος ακούγονταν περιστασιακά πυρά και εκρήξεις. Μαχητικά αεροσκάφη ακούγονταν να διασχίζουν τον ουρανό, ενώ στο βάθος φαινόταν καπνός να υψώνεται πάνω από τη Γάζα. Οι σειρήνες προειδοποίησαν για ρουκέτες, οι οποίες αναχαιτίστηκαν στον ουρανό.

Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις της Χαμάς αυξήθηκε σε 900 ανθρώπους, κυρίως αμάχους που σκοτώθηκαν στα σπίτια τους, σε δρόμους ή σε μουσικό φεστιβάλ. Η ισραηλινή πρεσβεία στις ΗΠΑ ανέφερε νωρίτερα ότι ο αριθμός των Ισραηλινών νεκρών ξεπερνά τους 1.000.

Δεκάδες Ισραηλινοί έχουν μεταφερθεί στη Γάζα ως όμηροι, με τους απαγωγείς τους να περιφέρουν κάποιους εξ αυτών στους δρόμους. Τουλάχιστον 770 κάτοικοι της Γάζας έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με αξιωματούχους στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ολόκληρες περιοχές στο θύλακα έχουν ισοπεδωθεί.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: «Αναγκαιότητα» η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στη μάχη κατά της Χαμάς συμμετέχει και ο πρωταγωνιστής του «Χάους» του Netflix (Video)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αποκαταστάθηκε ο έλεγχος στα σύνορα με τη Γάζα λέει το Τελ Αβίβ – Φρίκη από βίντεο με εκτελέσεις αμάχων

Keywords
Τυχαία Θέματα