ΣΥΡΙΖΑ: Στα «μαχαίρια» παλιοί και νέοι – Ο Δραγασάκης και οι στίχοι του Γκάτσου

Διαστάσεις παίρνει η κόντρα που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – και με φόντο το ζοφερό σκηνικό στη Θεσσαλία – με αφορμή την επίθεση του στιχουργού και αρθρογράφου της εφημερίδας Documento Νίκου Μωραϊτη προς τον Γιάννη Δραγασάκη, ύστερα από την εκδήλωση στήριξης του τελευταίου στην υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου.

Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ο Γιάννης Δραγασάκης με ανάρτησή του στο

twitter αναφέρθηκε στις 4 από τις 5 υποψηφιότητες, εξηγώντας τους λόγους που στηρίζει εκείνη της Έφης Αχτσιόγλου.

Ακολούθησαν σχόλια και επιθέσεις ότι απαξιώνει την υποψηφιότητα Κασσελάκη μεταξύ αυτών και το τουίτ του εν λόγω στιχουργού που χρησιμοποίησε στίχους του Νίκου Γκάτσου από το τραγούδι «Τα γερόντια», σε μια «φωτογραφική» επίθεση στον Γιάννη Δραγασάκη.

Χθες εκδηλώθηκαν αντιδράσεις με κείμενο 99 υπογραφών «στελεχών από τη νέα γενιά» προς στήριξη του Γιάννη Δραγασάκη μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και αυτές της Ειρήνης Αγαθοπούλου, του Νάσου Ηλιόπουλου, του Μιχάλη Καλογήρου, του  Κώστα Μπάρκα, του Αλέξη Χαρίτση, της  Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, κ.ά.

Το κείμενο καταλογίζει ηλικιακό ρατσισμό και χυδαιότητα και στοχοποίηση στη συγκεκριμένη ανάρτηση, που όπως επισημαίνεται «δεν έχει καμία σχέση με την ανανέωση που ορισμένοι δήθεν ευαγγελίζονται». Τονίζει ότι πρόκειται για λόγο «νταήδων» και «χυδαίων» που «ανήκουν στην άλλη όχθη».

Με νέα, μακροσκελή αυτή τη φορά, ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο facebook, ο Νίκος Μωραϊτης επανήλθε στο ζήτημα, καταγγέλοντας τον Δημήτρη Τζανακόπουλο ως υποκινητή της πρωτοβουλίας συλλογής υπογραφών. Μάλιστα, παρέθεσε την ανάρτηση Δραγασάκη και τη δική του διερωτώμενος γιατί η δική του είναι πιο τοξική από εκείνη του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς. Ο Νίκος Μωραϊτης επιτέθηκε στην Έφη Αχτσιόγλου λέγοντας ότι ο ίδιος δε διαθέτει επιρροή σε μη κομματικά ΜΜΕ. Έκανε λόγο για «Νεολαία Αχτσιόγλου», εξαπολύοντας συνολικά επίθεση προς το κόμμα, με χαρακτηρισμούς όπως «φίδια» και «τρωκτικά». Ανέφερε δε πως υπονόμευσε τον Αλέξη Τσίπρα, το «πιο λαμπρό αστέρι της Αριστεράς».

Σε ρόλο ισορροπιστή, σε σημερινή ανάρτησή του, ο Νίκος Παππάς επισήμανε πως αναδεικνύονται συμπεριφορές οπαδισμού και επισήμανε πως «τεχνητές εντάσεις, σεξισμός, ομοφοβία, ηλικιακός ρατσισμός και φυσική βία δεν έχουν θέση στην παράταξη».

Η ανάρτηση Δραγασάκη και οι …στίχοι του Νίκου Γκάτσου

Πιο αναλυτικά:

Tην περασμένη Τετάρτη ο Γιάννης Δραγασάκης δημοσιοποίησε τη στήριξή του προς την Έφη Αχτσιόγλου με το εξής tweet:

«Ακούω με μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις του Ευκλείδη για το κόμμα. Και κρατώ την έμφαση του Νίκου στη διεύρυνση. Όπως & την προτροπή του Σ.Τζουμάκα για επιστροφή της πολιτικής. Θεωρώ όμως την πρόταση της Έφης Αχτσιόγλου συνολικότερη για την επόμενη ημέρα του #ΣΥΡΙΖΑ & της χώρας».

Ακούω με μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις του Ευκλείδη για το κόμμα. Και κρατώ την έμφαση του Νίκου στη διεύρυνση. Όπως & την προτροπή του Σ.Τζουμάκα για επιστροφή της πολιτικής. Θεωρώ όμως την πρόταση της Έφης Αχτσιόγλου συνολικότερη για την επόμενη ημέρα του #ΣΥΡΙΖΑ & της χώρας

— Γιάννης Δραγασάκης (@YDragasakis) September 6, 2023

Ένα 24ωρο αργότερα (και μετά από αντιδράσεις ότι απαξιώνει την υποψηφιότητα Κασσελάκη), ο Γιάννης Δραγασάκης πρόσθεσε σε νέο tweet.

«Μεταξύ των υποψήφιων Προέδρων υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά όχι ανταγωνιστικές. Απόψεις που έχουν ακουστεί & από τους 4 υποψήφιους & τη 1 υποψήφια είναι συνθέσιμες. Και θεωρώ ότι η Έφη Αχτσιόγλου μπορεί να προχωρήσει στην απαραίτητη σύνθεση & ανασύνθεση στον #ΣΥΡΙΖΑ».

Μεταξύ των υποψήφιων Προέδρων υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά όχι ανταγωνιστικές.
Απόψεις που έχουν ακουστεί & από τους 4 υποψήφιους & τη 1 υποψήφια είναι συνθέσιμες. Και θεωρώ ότι η Έφη Αχτσιόγλου μπορεί να προχωρήσει στην απαραίτητη σύνθεση & ανασύνθεση στον #ΣΥΡΙΖΑ

— Γιάννης Δραγασάκης (@YDragasakis) September 6, 2023

Ακολούθησε η ανάρτηση του Νίκου Μωραϊτη με τους στίχους του Νίκου Γκάτσου:

«Μ’ ένα μάτι μ’ ένα δόντι με βαμμένα τα μαλλιά

σκαρφαλώσαν οι γερόντοι στης πατρίδας τα σκαλιά

καθώς παν για τα ογδόντα ίδιοι και παράλληλοι

το πολύ για καμιά τσόντα είναι πια κατάλληλοι»

Νίκος Γκάτσος»

Μ’ ένα μάτι μ’ ένα δόντι με βαμμένα τα μαλλιά⁰σκαρφαλώσαν οι γερόντοι στης πατρίδας τα σκαλιά⁰καθώς παν για τα ογδόντα ίδιοι και παράλληλοι⁰το πολύ για καμιά τσόντα είναι πια κατάλληλοι
Νίκος Γκάτσος pic.twitter.com/i18jl5DIYs

Nikos Moraitis (@Nikosmoraitis) September 6, 2023Το κείμενο στήριξης

Σε απάντηση, το Σάββατο εκδόθηκε κείμενο στήριξης στον Γιάννη Δραγασάκη με 99 υπογραφές, κυρίως από στελέχη της νέας γενιάς, πολλά εκ των οποίων δραστηριοποιούνται στην κίνηση των 6+6 ή πέριξ αυτής:

«Όλοι και όλες εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, μέλη, φίλοι/ες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ανεξάρτητα από το αν και ποια υποψηφιότητα στηρίζουμε για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στηρίξαμε και στηρίζουμε και ως θέση και με την έμπρακτη ένταξη και δράση μας την ανανέωση του κόμματος σε όλα τα επίπεδα.

Δεν αποτελεί όμως ανανέωση με κανέναν τρόπο ο ηλικιακός ρατσισμός και η χυδαιότητα που εκπέμπεται σε βάρος συντρόφων μας, όπως ο σ. Γιάννης Δραγασάκης, ούτε δικαιολογείται από οποιαδήποτε πολιτική διαφωνία.

Η κριτική, στο βαθμό που η πολιτική ανήκει στη δημόσια σφαίρα, είναι πάντοτε ελεύθερη, ακόμα και όταν είναι σκληρή ή άδικη. Η στοχοποίηση όμως στελεχών και μελών του κόμματος με ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις δεν έχει καμία θέση στο κόμμα μας.

Και δεν έχει καμία σχέση με την ανανέωση που ορισμένοι δήθεν ευαγγελίζονται. Πρώτα από όλα, δεν έχει σχέση με την ηλικιακή ανανέωση. Η νέα γενιά δεν έρχεται στο προσκήνιο για να καταστρέψει τον κώδικα αξιών και τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Διεκδικεί να συμμετέχει ισότιμα, ακόμα και να ηγείται, ως φορέας δημιουργίας, με τις δικές της ιδέες και βιώματα, αλλά και με την ικανότητα να σέβεται, να αναγνωρίζει και να αξιοποιεί κριτικά την ιστορία του χώρου μας, τις παρακαταθήκες και τους φορείς της. Είχαμε την τύχη και την τιμή να ενταχθούμε σε ένα κόμμα που εμπιστεύτηκε τη νέα γενιά, όχι μόνο εκλέγοντας τον σύντροφο Αλέξη Τσίπρα, πρόεδρο του Συνασπισμού κι έπειτα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τα μέλη και τα στελέχη της ιστορικής γενιάς που προηγήθηκε να κάνουν συνολικά πράξη το «τόπο στα νιάτα». Σε αυτό το κόμμα και με αυτόν τον τρόπο βρήκαμε χώρο να συνυπάρξουμε όλες και όλοι μας, νεότεροι/ες και μεγαλύτεροι/ες, και να συνδιαμορφώσουμε τη νέα συλλογική μας ταυτότητα. Αυτό το παράδειγμα μας έδωσε με τον τρόπο που ηγήθηκε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και αυτή την κληρονομιά σκοπεύουμε να διαφυλάξουμε.

Έπειτα, η χυδαιότητα, ο ηλικιακός ρατσισμός, ο σεξισμός, ο μισαναπηρισμός και κάθε άλλου είδους προσωπική επίθεση σε βάρος συντρόφων/ισσών, όπως και ευρύτερα, δεν έχουν καμία σχέση ούτε και με την πολιτική ανανέωση. Δεν έχουν τίποτα καινούριο και φρέσκο και, πολύ περισσότερο, τίποτα αριστερό, ριζοσπαστικό, αντισυστημικό. Είναι βγαλμένα από την πιο βαθιά συντήρηση, όπως άλλωστε μας έχει διδάξει η νεότερη ελληνική ιστορία: τέτοιου είδους χαρακτηριστικά είχε ο λόγος των βασανιστών, που προσπαθούσαν να σπάσουν το ηθικό των αγωνιστών. Οι νταήδες και οι χυδαίοι ιστορικά ανήκουν στην άλλη όχθη.

Καταθέτουμε την αλληλεγγύη μας προς τον σ. Γιάννη Δραγασάκη, του οποίου η διαδρομή και η συνεισφορά στο κόμμα, ήδη από την ίδρυσή του, τόσο στις στιγμές της νίκης όσο και σε αυτές της ήττας, υπήρξε συνεχής και καθοριστική. Δηλώνουμε ότι κάθε προσωπική επίθεση και κάθε αναφορά σε βάρος συντρόφων και συντροφισσών που ξεφεύγει από τα όρια του κώδικα των συλλογικών μας αξιών, θα μας βρίσκει όλους και όλες απέναντι, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορετικές τοποθετήσεις. Είναι καθήκον μας όχι μόνο προς εκείνους και εκείνες που υφίστανται τέτοιες ανοίκειες συμπεριφορές, αλλά και απέναντι στη συλλογικότητά μας, η οποία διασύρεται και τραυματίζεται από τέτοιες αντιλήψεις και συμπεριφορές.

Η Αριστερά που οραματιζόμαστε είναι αυτή που έχει χώρο για όλες και όλους, χωρίς ηλικιακές, έμφυλες ή άλλες διακρίσεις. Αυτή είναι άλλωστε η Αριστερά της σύγχρονης εποχής που μπορεί να συσπειρώνει, να πείθει και να εμπνέει την κοινωνία».

1 ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

2 ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

3 ΑΜΠΑΤΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

4 ΑΜΠΝΤΕΛΧΑΜΙΝΤ ΛΙΝΑ

5 ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΥΗ

6 ΒΑΜΒΟΥΡΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ

7 ΒΑΜΒΟΥΡΕΛΛΗΣ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ

8 ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

9 ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

10 ΓΙΑΜΠΟΥΡΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

11 ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

12 ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

13 ΓΚΙΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

14 ΓΛΕΖΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

15 ΔΑΝΙΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ

16 ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

17 ΔΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

18 ΔΙΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

19 ΔΡΑΓΑΖΗΣ ΜΑΝΟΣ

20 ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗ ΗΡΩ

21 ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

22 ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ

23 ΖΑΧΑΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

24 ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

25 ΖΟΡΜΠΑΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

26 ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ

27 ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ ΜΑΡΙΟΣ

28 ΘΗΒΑΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

29 ΘΗΒΑΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

30 ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

31 ΚΑΒΒΑΘΑ ΜΑΝΙΑ

32 ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

33 ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

34 ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΑΚΗΣ

35 ΚΑΛΕΣΗ ΕΛΙΖΑ

36 ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ

37 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΙΡΗΝΗ

38 ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΑΡΙΣΤΗ

39 ΚΑΡΑΤΣΙΟΥΜΠΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

40 ΚΑΡΔΑΜΑ ΙΩΑΝΝΑ

41 ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΣΟΦΙΑ

42 ΚΟΛΤΣΙΔΑ ΔΑΝΑΗ

43 ΚΟΠΑΝΑΣ ΚΩΣΤΗΣ

44 ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ ΠΑΝΟΣ

45 ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ

46 ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

47 ΚΟΥΡΑΚ ΡΙΤΒΑΝ

48 ΚΟΥΤΣΑΪΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ

49 ΚΟΥΦΑΤΖΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

50 ΚΥΜΙΓΚΕΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

51 ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΝΑ

52 ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ

53 ΛΑΜΑΪ ΣΥΜΕΩΝ

54 ΛΑΜΠΑΔΑΣ ΕΥΘΥΜΗΣ

55 ΛΕΜΠΕΤΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ

56 ΛΙΑΚΟΥ ΑΝΝΑ

57 ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

58 ΛΥΚΟΠΑΝΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

59 ΜΕΝΕΓΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

60 ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

61 ΜΟΥΡΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

62 ΜΟΥΣΟΥΛΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

63 ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΣΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

64 ΜΠΑΛΑΦΑ ΜΑΡΙΑ

65 ΜΠΑΡΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

66 ΜΠΑΤΣΗ ΑΡΓΥΡΩ

67 ΜΠΕΛΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

68 ΜΠΟΥΓΔΑΝΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

69 ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΛΟΥ ΧΑΣΑΝ

70 ΜΠΟΥΛΕΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

71 ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

72 ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

73 ΝΤΑΗ ΕΙΡΗΝΗ

74 ΞΕΣΦΥΓΓΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

75 ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

76 ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΤΑΚΗΣ

77 ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

78 ΠΑΠΟΥΤΖΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

79 ΠΕΠΠΕ ΓΙΑΝΝΑ

80 ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

81 ΡΗΓΑΣ ΑΓΗΣ

82 ΡΟΔΑΚΗ ΑΓΚΥ

83 ΡΟΔΑΚΗΣ ΠΑΝΟΣ

84 ΡΟΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

85 ΣΑΒΑΡΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

86 ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

87 ΣΑΡΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

88 ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

89 ΣΤΕΦΟΥ ΟΛΓΑ

90 ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

91 ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΟΥΛΑ

92 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΧΑΡΙΣ

93 ΤΣΕΛΕΠΗ ΑΝΝΕΤΑ

94 ΤΣΙΑΜΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

95 ΤΣΟΝΑΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

96 ΦΕΓΓΑΛΗ ΕΛΕΝΑ

97 ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

98 ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

99    ΧΟΝΔΡΟΡΙΖΟΣ    ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Η απάντηση Μωραϊτη στο κείμενο των 99

Αντιδρώντας στο παραπάνω κείμενο ο Νίκος Μωραϊτης επανήλθε με νέα πιο επιθετική ανάρτηση σχεδόν κατά πάντων, ξεχωρίζοντας φυσικά τον Αλέξη Τσίπρα:

«Ντρέπομαι γι’ αυτό που θα γράψω.

Ντρέπομαι που θα πρέπει να είμαι αυτοαναφορικός σε μία μέρα που η γη ξερνάει τα πτώματα αυτού του ανίκανου Κράτους.

Όμως η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ -με εντολή Τζανακόπουλου- δεν ντράπηκε μια τέτοια μέρα οδύνης να ξοδέψει όλη της τη φαιά ουσία για να γράψει μία μακροσκελή ανακοίνωση εναντίον μου και να τη διανείμει στα ΜΜΕ.

Θα μου πεις, εδώ δεν ντράπηκαν να υπονομεύσουν, να τσακίσουν και να στείλουν σπίτι του τον άνθρωπο που τους ανέδειξε, θα ντρέπονταν να πειράξουν εμένα;

Δεν είμαι “κάποιος”.

Είμαι όμως ένας από αυτούς που αντιστάθηκαν όταν προσπάθησε να τους «δολοφονήσει» το καθεστώς. Και έμεινα όρθιος. Λαβωμένος και όρθιος.

Κι αν δε δείλιασα μπροστά στον πανίσχυρο Μητσοτάκη, λέτε να φοβηθώ τον… Τζανακόπουλο;

Ξέρετε τι με σώζει πάντα; Η αλήθεια. Και το γεγονός ότι έχω τα κότσια να την πω. Να λοιπόν η αλήθεια:

Με κατηγορεί με βαρείς χαρακτηρισμούς η Νεολαία Αχτσιόγλου, επειδή τόλμησα να αντιδράσω στην ανάρτηση ενός από τα “τοτέμ” του κόμματος, του κ. Γιάννη Δραγασάκη. Που δε θυμήθηκε το τουίτερ για να βοηθήσει προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ, το θυμήθηκε όμως για να στηρίξει Έφη Αχτσιόγλου και να “φάει” Στέφανο Κασσελάκη.

Να τι έγραψε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς:

«Ακούω με μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις του Ευκλείδη για το κόμμα. Και κρατώ την έμφαση του Νίκου στη διεύρυνση. Όπως και την προτροπή του Σ. Τζουμάκα για επιστροφή της πολιτικής. Θεωρώ όμως την πρόταση της Έφης Αχτσιόγλου συνολικότερη για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας».

Καταπληκτική, καθαρή θέση! Μαζί του! Αν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τέσσερις. Είναι όμως πέντε! Τέτοια απαξίωση από ένα στέλεχος με μεγάλη ιστορία για τον νεότερο από τους υποψηφίους! Και μόνο επειδή άρχισαν οι αναγνώστες της ανάρτησής του να του λένε «ντροπή» που αγνοεί τον 5ο υποψήφιο, επανήλθε αργότερα για να τα κάνει ακόμα χειρότερα, λέγοντας ότι εκείνος ήξερε πάντα ότι οι νέοι έρχονταν στην Αριστερά για να προσφέρουν, όχι μέσα στη φιλοδοξία, για να γίνουν πρόεδροι!

Με άλλα λόγια, πώς τολμάς, κύριε Κασσελάκη; Πέρασες από την επετηρίδα; Αράχνιασαν τα πόδια σου σταυροπόδι στα κομματικά γραφεία; Έκανες ίντριγκες για να κόψεις «συντρόφους» σου από τα κομματικά όργανα; Έπαιξες πασιέντζες περιμένοντας πότε θα γίνουν εκλογές να πέσει ο Τσίπρας; Πώς τολμάς και έρχεσαι και διεκδικείς την ηγεσία «ουρανοκατέβατος»;

Αλλά η στάση Δραγασάκη δεν είναι τοξική. Είναι αριστερή, είναι δείγμα αλληλεγγύης και… σεβασμού της διαφορετικής άποψης, κατά τη Νεολαία της Αχτσιόγλου. Αντίθετα, τοξικό και χυδαίο είναι το δικό μου δημόσιο σχόλιο στη δημόσια δήλωση Δραγασάκη.

Ποιο είναι λοιπόν αυτό;

Το παραθέτω αυτούσιο:

«Μ’ ένα μάτι μ’ ένα δόντι με βαμμένα τα μαλλιά

σκαρφαλώσαν οι γερόντοι στης πατρίδας τα σκαλιά

καθώς παν για τα ογδόντα ίδιοι και παράλληλοι

το πολύ για καμιά τσόντα είναι πια κατάλληλοι»

Νίκος Γκάτσος

Αυτή είναι η χυδαία ανάρτησή μου! Ο στίχος του Νίκου Γκάτσου!

Ξέρετε πότε έγραψε αυτόν τον στίχο ο Νίκος Γκάτσος; Το 1991, στο τραγούδι «Τα γερόντια», όταν στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας επικρατούσαν οι -μεγάλης ηλικίας- Ανδρέας Παπανδρέου, Κων/νος Μητσοτάκης και Χαρίλαος Φλωράκης.

Προσέξτε! Η ελληνική κοινωνία επέτρεψε στον κορυφαίο Έλληνα στιχουργό να γράψει έναν σκωπτικό – δηλητηριώδη στίχο για τέτοια πολιτικά μεγέθη, αλλά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει σ’ εμένα να τον επικαλεστώ απλώς και μόνο ως αναφορά για τον κ. Δραγασάκη, μην τυχόν και θιγεί η υποψηφιότητα της εκλεκτής τους.

Έχω πολλά να πω για το πώς υπονόμευσαν τον Τσίπρα, για το πώς τον έφαγαν εκ των έσω, και η επίθεση αυτή με απελευθερώνει. Δεν είναι όμως η στιγμή, μια τέτοια τραγική μέρα.

Κι αν αναγκάζομαι να κάνω αυτήν την ανάρτηση είναι για λόγους αυτοπροστασίας, επειδή εγώ είμαι άνθρωπος και όχι σύστημα με στρατό από κομματικά ΜΜΕ και επιρροές σε μη κομματικά ΜΜΕ προσκείμενα στην Αχτσιόγλου που “να μην τους αδικούμε και να μη μας αδικούν”. Οπότε αυτή η ανάρτηση είναι η μόνη μου δύναμη.

Μόνο μια φράση, επειδή τα μέλη της Νεολαίας Αχτσιόγλου επικαλούνται το τι συμβαίνει «στη «δική τους Αριστερά» της… αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.

Στη δική μου Αριστερά λοιπόν δεν υπονομεύουν το πιο λαμπερό αστέρι που έβγαλε η Αριστερά στη χώρα μας. Στη δική μου Αριστερά δεν παριστάνουν τους φίλους τα φίδια. Στη δική μου Αριστερά δε ροκανίζουν καρέκλες τα τρωκτικά.

Και κόψτε αυτό το συνεχόμενο «σύντροφοι» και «σύντροφοι» που βλέπω κάθε τρεις και λίγο στον λίβελό σας εναντίον μου. Η λέξη «σύντροφος» είναι ιερή. Εκτός αν εννοείτε ότι μαζί φάγατε τον Τσίπρα. Τότε ναι. Τότε πάσο.

«Δεν σταματούν τα περιστατικά εσωτερικών εντάσεων»

Σε ανάρτησή του ο Νίκος Παππάς παρεμβαίνει καλώντας  ο ΣΥΡΙΖΑ να νικήσει τον κακό του εαυτό και μιλά για «λειτουργίες οπαδισμού» που υπονομεύουν την προοπτική της συντεταγμένης πορείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δυστυχώς, τα περιστατικά εσωτερικών εντάσεων και χτυπημάτων δε σταματούν.

Αναδεικνύονται συμπεριφορές που απέχουν από αυτό που προσδοκούμε και λειτουργίες οπαδισμού που υπονομεύουν την προοπτική της συντεταγμένης μας πορείας.

Η κοινωνία, η χώρα, σήμερα πιο πολύ από ποτέ, απαιτούν να επικρατήσει η πολιτική, η γνώση, η εμπειρία.

Σε αυτή την κοινωνική απαίτηση αναλαμβάνουμε την ευθύνη να ανταποκριθούμε.

Να συναντηθούμε με τις λαϊκές προσδοκίες. Να νικήσουμε τον κακό μας εαυτό. Να εγγυηθούμε τη συντεταγμένη μας πορεία.

Τεχνητές εντάσεις, παραλυτικές ισορροπίες, σεξισμός, ομοφοβία, ηλικιακός ρατσισμός και φυσική βία δεν έχουν θέση στην παράταξή μας.

Σύνθεση, δημιουργία και μετασχηματισμός.

Παράταξη για τη νίκη».

Διαβάστε επίσης:

Μαρινάκης: «Καμία συζήτηση για αναβολή εκλογών – Δεν είναι η ώρα να μιλάμε πολιτικά»

Σπυρόπουλος κατά κυβέρνησης και Αγοραστού: «Από τα 22 αντιπλημμυρικά έργα που είχαν εξαγγελθεί, δεν ολοκληρώθηκε κανένα»

Τζουμάκας: Η εθνική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή στη Θεσσαλία

Keywords
συριζα, δραγασάκης, δραγασάκης, στιχοι, εν λόγω, αλέξης τσίπρας, νίκος γκάτσος, twitter, νέα, επιρροή, μμε, τσιπρας, τσοντα, nikos, δραση, αποστολακη, δανια, καλογηρου, λουκασ, εκλογες, ελλαδα, παπανδρεου, τρωκτικά, μαρινακης, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, υπουργειο εσωτερικων, εισφορα αλληλεγγυης, στρατος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, εκλογες 2012, εφη σαρρη, η ημέρα της γης, αγγελικη, δαναη μπαρκα, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, μιλα, πασο, αποστολακη, γκατσος, γνωση, δανια, εθνικη, ηγεσια, κοντρα, μμε, ρατσισμος, σημερινη, σφαιρα, τυχη, φιδια, φυσικη, ωρα, αλληλεγγυη, ανδρεας παπανδρεου, ανθρωπος, αξιοπρεπεια, αφορμη, γεγονος, δυναμη, δημοσιο, δηλωση, δικη, δοντι, δειγμα, εν λόγω, εννοειτε, εργα, επιρροή, ερχεται, ερχεσαι, εσωτερικων, ευθυνη, ζοφερο, ιδεες, η δικη, ιδρυση, θεσσαλια, ηθικο, ιστορικο, καλογηρου, κειμενο, κινηση, κυριε, κομμα, λογια, λουκασ, λογο, ματι, μητσοτακης, νεα γενια, νεολαια, παντα, ογδοντα, ορια, ουσια, οχθη, πιο πολυ, ρολο, σαββατο, σεξισμος, συζητηση, συντηρηση, σπιτι, σχολια, ταυτοτητα, τιμη, τρωκτικά, φυσικα, φλωρακης, φοντο, φορα, χειροτερα, χυδαιο, χυδαιοτητα, ανηκει, εμφαση, χωρα, μπροστα, nikos, ποδια, σκηνη, βιωματα
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα