Ένα εκατομμύριο BlackBerry Z10 έχουν διατεθεί παγκοσμίως

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των οποίων βρίσκονται ήδη στα χέρια καταναλωτών.

Καλύτερα δείχνουν να πηγαίνουν τα πράγματα για την ταλαιπωρημένη BlackBerry (πρώην RIM). Στα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα και αφορούν το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο έως τις 2 Μαρτίου, η εταιρεία φαίνεται ότι επέστρεψε στην κερδοφορία. Μικρή κερδοφορία, ωστόσο είναι σίγουρα καλύτερο απ’ το να έχεις απώλειες.

Για την ακρίβεια, η BlackBerry

είχε έσοδα $2,7 δισεκατομμύρια, απ’ τα οποία τα καθαρά της κέρδη ήταν $94 εκατομμύρια. Το ίδιο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, η εταιρεία κατέγραφε απώλειες $125 εκατομμυρίων. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της ανακοίνωσης βέβαια, είναι το γεγονός πως η BlackBerry έχει διαθέσει ήδη ένα εκατομμύριο BlackBerry Z10 smartphones στην παγκόσμια αγορά –στις λίγες χώρες δηλαδή που η συσκευή είναι διαθέσιμη. Ο Thorsten Heins μάλιστα δήλωσε ότι τα 2/3 με 3/4 των συσκευών (του ενός εκατομμυρίου) έχουν ήδη πωληθεί.

Παράλληλα, η εταιρεία κατάφερε να διαθέσει 5 εκατομμύρια τεμάχια απ’ τα παλαιότερά της smartphones και 370 χιλιάδες PlayBook tablets. Ο συνολικός αριθμός χρηστών BlackBerry συσκευών μειώθηκε από τα 79 στα 76 εκατομμύρια. Τέλος, ο Mike Lazaridis, ιδρυτής της θρυλικής εταιρείας, θα αποσυρθεί από τις διοικητικές του θέσεις στην BlackBerry σε περίπου ένα μήνα από τώρα (1 Μαΐου).

Keywords
Τυχαία Θέματα