A1 | Λιανός: "Να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα"

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο Ηλίας Λιανός όσον αφορά το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και την έναρξη της Α1, τονίζοντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες είναι προτιμότερο να μην ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Πανιώνιος σε δηλώσεις που έκανε στον "Sentra Fm 103,3", μίλησε για τις μειώσεις που δέχτηκαν οι ομάδες από την ΕΡΤ, ενώ παράλληλα στάθηκε στον τρόπο που αντιμετωπίζει

η πολιτεία το ποδόσφαιρό και το μπάσκετ.

Για τις νέες μειώσεις από την ΕΡΤ: "Πήγαμε την περασμένη εβδομάδα στην ΕΡΤ και μας πρότεινε συνολική μείωση και τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό της τάξης του 50%. Χθες που είχε συνάντηση ο κ. Χαλβατζάκης το ποσοστό έγινε 35% αλλά στα χρήματα που παίρναμε οι υπόλοιπες ομάδες, κάτι που πρακτικά είναι ακόμα πιο χαμηλό. Τίποτα για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που κάνουν τις συμφωνίες μέσω της εταιρίας TAF. Και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που πέρυσι κάναμε μονοετές συμβόλαιο. Εμείς δεν έχουμε τις δυνατότητες για διαφημιστικά που μπορεί να κάνει η TAF για τον Ολυμπιακό".

Για την αντιμετώπιση μπάσκετ και ποδοσφαίρου: "Οι ομάδες είναι αρνητικές, έχοντας μιλήσει με τον κ. Χαλβατζάκη. Και ο Πανιώνιος. Όχι γιατί δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει στην κοινωνία. Αλλά είμαστε έξω φρενών από τους χειρισμούς της πολιτείας ανάμεσα σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Δεν είναι δυνατόν να ανεβαίνουν ομάδες που οι άνθρωποι που τις διοικούσαν, όχι βέβαια οι πόλεις, εμπλέκονται σε όλων των ειδών τα σκάνδαλα και να δίνει η πολιτεία περισσότερα μέσω ΟΠΑΠ σε ένα ποδόσφαιρο που με όλο το σεβασμό δεν βλέπεται. Είναι ένα υποβαθμισμένο θέαμα, αν και στην προκειμένη περίπτωση αυτό είναι δευτερευούσης σημασίας".

Για τη στάση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού: "Και παλιότερα που ήταν «παχιές οι αγελάδες» και εμείς ήμασταν ανίκανοι σαν ΕΣΑΚΕ να λειτουργήσουμε μαζί, καλά έκαναν και κοιτούσαν τα συμφέροντά τους. Τώρα όμως πρέπει να δουν πως συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα σε κρίση. Αυτοί οι δύο έχουν φωνή μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες ομάδες, δίχως να θέλω να μειώσω κανέναν. Και βλέπω πως υπάρχει μία καλή διάθεση, περισσότερο από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Τους θέλουμε και τους δύο ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι".

Για τις προθέσεις των ομάδων: "Δεν έχω αισιοδοξία. Χθες και προχθές ίσως να είχα. Όταν είσαι εν μέσω διαπραγματεύσεων με την τρόικα που δεν πάει και καλά, δε μπορώ να πιστέψω πως οι υψηλά ιστάμενοι θα ασχοληθούν με αυτό το θέμα. Δε θα δεχθούμε αυτό που γίνεται. Θα προτιμήσουμε να μην ξεκινήσουμε. Εγώ πλήρωσα τους παίκτες μου και θα το κάνω και τον επόμενο μήνα. Ενώ στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ομάδες με παίκτες απλήρωτους για μήνες. Εμείς δε θέλαμε αύξηση αλλά μία λογική μείωση. Είναι η τρίτη χρονιά που δεχόμαστε μειώσεις. Όπως είπε και ο πρόεδρος του Άρη με αυτό το σκηνικό θα πάρει από την τηλεόραση 100.000 Ευρώ. Είναι εκτός πραγματικότητας. Δεν είναι δυνατόν ομάδες της Β' Εθνικής στο ποδόσφαιρο να παίρνουν τα πενταπλάσια ή και τα δεκαπλάσια από τον Άρη".

Keywords
Τυχαία Θέματα