ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ | Ξέρεις τον τρόπο...

Να στείλει... σπίτι της τη Μακάμπι και να κλείσει θέση για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης, όπου ήδη περιμένει με... άγριες διαθέσεις η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θέλει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υποδέχεται απόψε (5/4, 21:45, ΝΕΤ) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ την "ομάδα του λαού", με μοναδικό στόχο τη νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση.

Οι πράσινοι την περασμένη Πέμπτη στη "Nokia Arena"

έδειξαν τον χαρακτήρα πρωταθλητή που κρύβουν μέσα τους και πήραν μεγάλο διπλό σε μία από τις ισχυρότερες έδρες της Ευρώπης, φέρνοντας και πάλι τη σειρά στα ίσια (2-2), ενώ ανέκτησε ξανά το πλεονέκτημα της έδρας και τόνωσε την ψυχολογία του. Πλέον, είναι αποφασισμένοι να μπουν σήμερα στο παρκέ σαν… καμικάζι και με τη βοήθεια των φιλάθλων τους να αποτελειώσουν τους ισραηλινούς, τσεκάροντας το εισιτήριο για το Final 4 της Πόλης.

Εφόσον όλα πάνε καλά και το τριφύλλι πάρει την πρόκριση, τότε θα βρεθεί για ενδέκατη φορά στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης (είχαν προηγηθεί αυτές το 1994, 1995, 1996, 2000, 2001, 2002, 2005, 2007, 2009 και 2011) και θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του και γιατί όχι να προσθέσει ακόμα ένα αστέρι (το έβδομο) στη φανέλα του. Παράλληλα, θα διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για το τρίτο τριπλ κράουν στην πλούσια ιστορία του, αφού ήδη έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του περιμένουν πως και πως το αποψινό παιχνίδι, καθώς θέλουν να παρουσιάσουν το καλό τους πρόσωπο και να αποζημιώσουν με την πρόκριση τον κόσμο που θα κατακλύσει το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Φυσικά, τον πιο σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα θα παίξει η άμυνα, αλλά και η ενέργεια που θα βγάλουν στο παρκέ οι Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης, ενώ θα πρέπει να αποφευχθούν οι βεβιασμένες επιθέσεις και τα εύκολα λάθη.

Δύο Ιταλοί διαιτητές, ο Γκουερίνο Τσέρεμπουχ και ο Τολγκά Σαχίν, μαζί με τον Κροάτη Σρέτεν Ράντοβιτς, ορίστηκαν από την Ευρωλίγκα να διευθύνουν το ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα