ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Σχορτσανίτης: "Έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος"

Χαρούμενος που επέστρεψε στην Ελλάδα και περήφανος που φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού είναι ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Ο διεθνής σέντερ μίλησε στον Τύπο του Ισραήλ για την επιλογή του να ντυθεί στα "πράσινα", τον τρόπο που έφυγε από τη Μακάμπι, αλλά και το ρόλο που παίζει η οικογένειά του στη ζωή του.

Έκανα όσα λάθη μπορούσα όταν ήμουν μικρότερος. Η γυναίκα μου με έκανε να γίνω καλύτερος άνθρωπος και από το γιο μου

κατάλαβα τι θα πει αγάπη. Πλέον είμαι οικογενειάρχης, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σόφο, ο οποίος στις δηλώσεις του αναφέρθηκε σε Γκέρσον, Γιαννάκη, Ομπράντοβιτς και Μπλατ ενώ παράλληλα στάθηκε στην παρουσία του Φραγκίσκου Αλβέρτη.

«Έκανα όσα λάθη μπορούσα να κάνω»

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα για μένα. Ήμουν ένα παιδί 15 χρονών με πολλά χρήματα στο χέρι. Μπορούσα να αγοράσω ό,τι ήθελα και όλοι μου έλεγαν ότι ήμουν ο καλύτερος και ο μεγαλύτερος. Δεν ήξερα πώς να διαχειριστώ την κατάσταση και έκανα όσα λάθη μπορούσε να κάνει κάποιος. Το μόνο που με ένοιαζε ήταν να βγαίνω έξω και να ξοδεύω χρήματα. Γύριζα από την προπόνηση, έτρωγα κάτι και αμέσως έβγαινα έξω για να πιω. Επέστρεφα στις τρεις το πρωί και μετά έπρεπε να πάω σχολείο. Δεν είχα καταλάβει τι χρειαζόταν για να είσαι επαγγελματίας αθλητής. Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου. Κάποιοι άνθρωποι προσπάθησαν να με καθοδηγήσουν και να μου εξηγήσουν κάποια πράγματα, αλλά όταν είσαι 17 χρονών και βάζεις 20 πόντους απέναντι σε μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες, δεν ακούς κανέναν».

«Ο Γκέρσον έκανε ό,τι χρειαζόταν η ομάδα»

«Πέρασα δύσκολες στιγμές με τον Γκέρσον. Τώρα καταλαβαίνω ότι όσα έκανε ήταν επειδή το χρειαζόταν η ομάδα για να νικήσει», ανέφερε για τη συνεργασία τους στον Ολυμπιακό και τον παραγκωνισμό του.

Ο ίδιος ο Ισραηλινός τεχνικός μίλησε για τον «Σόφο». «Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, είπαμε να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο και να τον αντιμετωπίζω σαν γιο μου. Όμως έχανε πολλές προπονήσεις και δεν μπορούσα να ανεχθώ τη συμπεριφορά του. Στη διάρκεια της καριέρας μου δεν έχω τιμωρήσει τόσους παίκτες με τον τρόπο αυτό. Είναι κρίμα γιατί πίστευα πως μπορούσε να γίνει από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη».

Ο διεθνής σέντερ αναφέρθηκε και στην περίοδο που πήγε στο ειδικό κέντρο της Ελβετίας για να χάσει βάρος. «Κατάλαβα πολλά πράγματα. Είχα να ακουμπήσω μπάλα για αρκετό καιρό και ήταν δύσκολο για μένα».

Η συμβουλή του Γιαννάκη

«Ο Παναγιώτης Γιαννάκης με καθοδήγησε να αρχίσω από τα βασικά και να δουλεύω βήμα-βήμα. Ήταν η καλύτερη συμβουλή που πήρα ποτέ στην καριέρα μου».

«Κατάλαβα τι θα πει πραγματική αγάπη»

«Δεν μπορώ να περιγράψω πώς ένιωσα την πρώτη φορά που είδα το γιο μου. Ένιωσα την καρδιά μου να χτυπά δυνατά σε όλο μου το σώμα. Τώρα καταλαβαίνω τι είναι αγάπη. Νιώθω ολοκληρωμένος. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που ξέρω πως όλα θα πάνε καλά, γιατί δεν γίνεται διαφορετικά».

Ερωτηθείς αν ο γιος του θα ασχοληθεί με το μπάσκετ, απάντησε: «Όχι αν περνά από το χέρι μου. Ποιος ο λόγος;».

«Έχω γίνει καλύτερος

Keywords
Τυχαία Θέματα