ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ | Ενας άλλος Παναθηναϊκός

Ο Διαμαντίδης έγινε θεατής για 14 λεπτά. Ο Σχορτσανίτης είδε το παιχνίδι από τον πάγκο για 32 ολόκληρα λεπτά. Και όμως ο Παναθηναϊκός έκανε περίπατο και αυτό είναι το πιο σημαντικό.


Το γεγονός ότι οι «πράσινοι» έχασαν από τον Ολυμπιακό δεν σήμαινε ότι είχε φτάσει το τέλος του... κόσμου. Αντίθετα όντας μια ομάδα λιγότερο έτοιμη από τον «αιώνιο» αντίπαλό της, έμαθε από τα λάθη της, έδειξε

πείσμα και αναζήτησε το «διπλό»... φάρμακο στην Λουμπλιάνα σε μια αναμέτρηση-κλειδί για την συνέχεια της πορείας της.

Ο Παναθηναϊκός από το δεύτερο δεκάλεπτο και έπειτα, έγινε το ισχυρό «αφεντικό» του αγώνα και το κατάφερε όχι με τον αρχηγό του και τον «Σόφο», αλλά με τον Στεφάν Λάσμε που ήταν εντυπωσιακός και έριξε τον... διακόπτη 5 φορές έχοντας το απόλυτο στα δίποντα (5/5) ενώ με τα σκριν του απελευθέρωνε τους συμπαίκτες του.

Επίσης, με τον Ούκιτς του οποίου οι επιθετικές πρωτοβουλίες βρήκαν στόχο, αλλά πρέπει να βρει σταθερότητα και του Ματσιούλις που είχε επιθετικό οίστρο. Φυσικά δεν ήταν μόνο αυτοί. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο καταμερισμός των ριμπάουντ καθώς στην «πράσινη» κυριαρχία όλοι συνέβαλλαν λίγο πολύ.

Η μπάλα πήγε κοντά στο καλάθι με σήμα κατατεθέν τα χαμηλά σχήματα και η συγκέντρωση σε κάθε δευτερόλεπτο, η άμυνα σταμάτησε τους αιφνιδιασμούς που ήταν στα... θέλω των Σλοβένων και ο Παναθηναϊκός έκανε μια σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας που είχε αγωνιστικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους.

Φυσικά η συγκεκριμένη απόδραση δεν σημαίνει επίσης ότι ο Παναθηναϊκός είναι 100% έτοιμος. Εχει δρόμο μπροστά του για να αποκτήσει την απαιτούμενη ομοιογένεια και όπως είπε και ο Αργύρης Πεδουλάκης... «την εμπειρία δεν την αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ, αλλά την αποκτάς με το χρόνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα