ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Σκλάβος: «Εκτος παίκτης ο κόσμος μας»

Το κλειστό του ΜΕΤΣ ήταν αρχικά… ψυχρό, καθώς ο αγώνας μεταξύ του Παγκρατίου και της Νίκης Βόλου διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, αλλά ο Νεμάνια Βράνιες (26π., 7 ριμπ., 4 ασ., 4 κλ.) και ο Βαγγέλης Σκλάβος (15 π.,5 ριμπ.) φρόντισαν να… ζεστάνουν την ατμόσφαιρα και να οδηγήσουν συγχρόνως τους «ροσονέρι» στην τέταρτη φετινή τους νίκη (95-79).


«Είναι στενάχωρο που ο αγώνας διεξήχθη χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Ας ελπίσουμε αυτό να συνέβη για τελευταία φορά. Εμείς παίζουμε για τον κόσμο και θέλουμε τους φιλάθλους στο γήπεδο. Οι φίλοι του Παγκρατίου αποτελούν τον έκτο παίκτη της ομάδας»,

ήταν τα πρώτα λόγια του Βαγγέλη Σκλάβου στο superbasket.gr. Ο 35χρονος πάουερ φόργουορντ κουβαλάει πολλές παραστάσεις στην πλάτη του, οι οποίες αποδείχθηκαν καταλυτικές και στον αγώνα με τη Νίκη Βόλου: «Η εμπειρία μου με βοήθησε να προσαρμοστώ στις συνθήκες της αναμέτρησης. Ο ρόλος μου στην ομάδα είναι διπλός. Είμαστε μια καινούργια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες. Προσπάθησα να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου για να μην χάσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους».

Οσον αφορά για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Βαγγέλης Σκλάβος σημείωσε πως «η Νίκη Βόλου δεν έχει πάρει ακόμα κάποια νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν κυνηγάει το αποτέλεσμα. Δεν θέλαμε να τους επιτρέψουμε να πιστέψουν σε κανένα σημείο του αγώνα πως θα έπαιρναν τη νίκη, γιατί αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνο».

Το Παγκράτι υποδέχεται το Σάββατο (8/12) τον Ερμή Λαγκαδά, θα αναζητήσει την τρίτη του συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και συγχρόνως να αναρριχηθεί ακόμα περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Βαγγέλης Σκλάβος, όμως, φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους ενόψει της συνέχειας των υποχρεώσεων της ομάδας του. «Για πρώτη φορά θα δώσουμε τρία παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα. Το Σάββατο (1/12) αντιμετωπίσαμε την Δόξα Λευκάδας (5/12), σήμερα τη Νίκη Βόλου και ακολουθεί το παιχνίδι (8/12) με τον Ερμή Λαγκαδά. Καλό είναι να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να επικεντρωνόμαστε στον εκάστοτε αντίπαλο. Ανέφερα και πριν πως έχουμε πολλά νέα παιδιά στην ομάδα. Είναι πολύ εύκολο να χάσεις την συγκέντρωσή σου και να απομακρυνθείς από τους στόχους σου. Κοιτάμε πλέον το παιχνίδι (8/12) με τον Ερμή Λαγκαδά, θέλουμε να πάρουμε τη νίκη και από εκεί και πέρα θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας».

Οσον αφορά για το φετινό πρωτάθλημα της Α2, ο Βαγγέλης Σκλάβος τόνισε πως «όπως κάθε χρόνο είναι ανταγωνιστικό. Ενα θετικό στοιχείο είναι ότι στο φετινό πρωτάθλημα υπάρχουν πολλές ομάδες από την επαρχία. Είναι σημαντικό να υπάρχει αποκέντρωση στο μπάσκετ. Ο κόσμος εκτιμά το ότι οι ομάδες της Α2 βασίζονται σε Ελληνες παίκτες και τις αγκαλιάζει. Οι ομάδες λόγω και της οικονομικής κρίσης δίνουν βαρύτητα στους Ελληνες και στους νεαρούς παίκτες. Η Α2 εδώ και χρόνια είναι ο προθάλαμος για την Α1 και της αξίζει να έχει μεγαλύτερη προβολή από τα Μ.Μ.Ε και γιατί όχι και τηλεοπτική κάλυψη».

Keywords
Τυχαία Θέματα