Academy Camps: Ζήσε την απόλυτη τενιστική εμπειρία!

Μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης χρονιάς το Academy Camps στο Connecticut των Ηνωμένων Πολιτείων και η Suffield Academy ανοίγει και πάλι τις πύλες της αυτό το καλοκαίρι για να υποδεχτεί νεαρούς αθλητές από όλον τον κόσμο.

Ο προπονητής του τένις και καθηγητής Αθλητικής Ψυχολογίας του Deree, Δρ. Συμεών Σιωμόπουλος ως ο τεχνικός διευθυντής του τένις, θα ξαναβρεθεί στις ΗΠΑ,

για να βοηθήσει τους νεαρούς αθλητές να βελτιώσουν τις τεχνικές, τακτικές, αλλά κυρίως τις πνευματικές τους δεξιότητες στο άθλημα που αγαπάνε.

Στο camp αυτό μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή παιδιά ηλικίας 10-16 ετών που θέλουν να ασχοληθούν συστηματικά με το τένις, ή και με άλλα αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ και lacrosse).

Το ημερήσιο πρόγραμμα θα αποτελείται από 3 ώρες τένις (με εξατομικευμένη τεχνική, τακτική, σωματική αλλά και ψυχολογική προπονητική), μια ώρα φυσικής κατάστασης και πολλές άλλες δραστηριότητες, όπως το Academy Cup, το οποίο θα περιλαμβάνει διαγωνισμούς μεταξύ των αθλητών σε δραστηριότητες όπως: ping pong, διελκυστίνδα, διαγωνισμό καρφωμάτων, ποδόσφαιρο 5Χ5 κ.α.

Κάποια πολύ εντυπωσιακά στατιστικά από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του camp είναι ότι το 97% των αθλητών που συμμετείχαν απάντησαν ότι συνολικά η εμπειρία τους ήταν από «καλή» μέχρι «εξαιρετική», ενώ το 91% των κατασκηνωτών επιθυμούν να επιστρέψουν την προσεχή χρονιά.

Επιπλέον, όταν ρωτήθηκαν για την βελτίωση τους σε διάφορους τομείς, το 83% των συμμετεχόντων απάντησε ότι βελτιώθηκε στις διάφορες αθλητικές του δεξιότητες ενώ το 80% βελτίωσε και την αυτοπεποίθηση του.

Αξιοσημείωτο επίσης, είναι ότι στο camp συμμετείχαν 260 παιδιά από 13 χώρες τα οποία είχαν αρκετό χρόνο να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να κοινωνικοποιηθούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες μένοντας μακριά από κινητά και οθόνες (στο camp οι αθλητές δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους κινητά, ή συσκευές που συνδέονται στο internet).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον τεχνικό διευθυντή του τένις Δρ Σ. Σιωμόπουλο: [email protected] ή με τον επικεφαλής του camp Mike Maurillo: [email protected].

The post Academy Camps: Ζήσε την απόλυτη τενιστική εμπειρία! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα