Australian Open: Σου-Γουέι και Μέρτενς πρωταθλήτριες στη Μελβούρνη (vids)

Σέι Σου-Γουέι και Ελίζε Μέρτενς ήταν οι μεγάλες νικήτριες στον τελικό του διπλού γυναικών στο φετινό Australian Open επικρατώντας των Λιουμντίλα Κίτσενοκ και Γέλενα Οσταπένκο με 6-1, 7-5 μετά από μία ώρα και 33 λεπτά κατακτώντας έναν ακόμα major τίτλο στην καριέρα τους. 

Για την 38χρονη Σου-Γουέι αυτός ήταν ο 7ος τίτλος Grand Slam,

αλλά ο μόλις 1ος στη Μελβούρνη, έχοντας κατακτήσει τέσσερις στο Wimbledon και 2 στο Roland Garros και κατά συνέπεια ο 1ος major τίτλος σε σκληρή επιφάνεια. 

Παράλληλα για παίκτρια από την Κινέζικη Ταϊπέι αυτός ήταν ο 2ος τίτλος στο Australian Open καθώς την περασμένη Παρασκευή στέφθηκε πρωταθλήτρια και στο διπλό μικτό μαζί με τον Πολωνό Γιαν Ζιελίνκσι. 

Από την πλευρά της Μέρτενες έφτασε τα 4 Grand Slam στην καριέρα της στο διπλό γυναικών, ο 1ος έχοντας δίπλα της την Σου-Γουέι, αλλά και ο 2ος στη Μελβούρνη μετά από εκείνον το 2021 με παρτενέρ την κάτοχο των δύο τελευταίων τίτλων στο μονό, Αρίνα Σαμπαλένκα. 

Από την ερχόμενη Δευτέρα η Μέρτενς θα επιστρέψει στο Νο1, μετά από τον Μάιο του 2021 όταν ανέβηκε για 1η φορά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η Σου-Γουέι από το Νο6 του κόσμου θα σκαρφαλώσει στο Νο2. 

Σου-Γουέι και Μέρτενς ήταν επιβλητικές στο 1ο set μετατρέποντας το 0-1 σε 6-1 κερδίζοντας 6 σερί games κάνοντας το 1-0, ενώ και στο 2ο set αν και βρέθηκαν πίσω με break (2-0), στη συνέχεια πήραν τα επόμενα 5 από τα 6 games παίρνοντας προβάδισμα με 5-3. 

Κίτσενοκ και Οσταπένκο αντέδρασαν ισοφαρίζοντας σε 5-5, για να ακολουθήσουν όμως ακόμα δύο σερί κερδισμένα games από τις Σου-Γουέι και Μέρτενς και με 7-5 σφράγισαν τον τίτλο.

The post Australian Open: Σου-Γουέι και Μέρτενς πρωταθλήτριες στη Μελβούρνη (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα