Barcelona Open: Πρόωρος αποκλεισμός για Τιάφο (vid)

Πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε ο Φρανσίς Τιάφο απέναντι στον Εμίλ Ρουσουβουόρι και αποκλείστηκε από τους “32” του Barcelona Open, μετά την ήττα του με 6-4, 6-7(3), 6-4, σε διάστημα 2 ωρών και 46 δευτερολέπτων.

Στο 1ο set, ο 24χρονος Φινλανδός ξεκίνησε πρώτος από τη γραμμή του service, διατηρώντας ένα ισχνό προβάδισμα μέχρι και το 7ο game, έχοντας στο ενεργητικό του και δύο μεγάλα hold (4-3).

Στο αμέσως επόμενο, ο Ρουσουβουόρι έκανε το πρώτο break

της αναμέτρησης, απέχοντας πλέον ένα βήμα από την ιδανική ολοκλήρωση της πρώτης στροφής του αγώνα (5-3), το οποίο όμως άργησε λίγο παραπάνω, καθώς έσβησε άμεσα το break ο No12 του κόσμου (5-4).

Στο 10ο game όμως, ο Φινλανδός κράτησε τόσο τη ψυχραιμία του, όσο και το μομέντουμ, και ξανά έσπασε το service του αντιπάλου του, για να κάνει το 1-0 στα set (6-4).

Στο 2ο μέρος του παιχνιδιού, ο 25χρονος Αμερικανός ξεκίνησε με break, ενώ στο αμέσως επόμενο κράτησε στον έναν πόντο τον Ρουσουβουόρι, για να μεγαλώσει την απόστασή τους (2-0).

Στο 7ο game η διαφορά μεγάλωσε κι’ άλλο με το 2ο break του Τιάφο (5-2), όμως με ένα εντυπωσιακό σερί του Φινλανδού άλλαξαν οι ισορροπίες του παιχνιδιού, και ο Ρουσουβουόρι διασφάλισε το tie-break (6-5).

Η “μίνι παράταση” ήρθε μιας και ο Τιάφο σέρβιρε επιτυχημένα για να παραμείνει στο ματς, και μετά από 11 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα “μάχης” κατάφερε να επιβληθεί στο tie-break με επιμέρους σκορ 7-3, στέλνοντας έτσι τον αγώνα στο decider (6-7(3).

Στο 3ο και τελευταίο set, το μομέντουμ ήταν ολοφάνερα στα χέρια του Αμερικανού, που ξεκίνησε με 3/3 games, προσθέτοντας ένα ακόμα break στο ενεργητικό του (3-0), άμεσα όμως επανάφερε τις ισορροπίες στο ακέραιο ο No40 της ATP κατάταξης, σβήνοντας και το break (3-3).

Το ισόπαλο σκορ παρέμεινε μέχρι και το 8ο game (4-4), για να αυξήσει στη συνέχεια την πίεση στον Αμερικανό ο Ρουσουβουόρι, και με break στο επόμενο game να απέχει ένα μικρό βήμα από τη νίκη (5-4). Το βήμα αυτό έκανε στο 10ο game, κρατώντας τον Τιάφο στον έναν πόντο, για να τον αποκλείσει από νωρίς από τη χωμάτινη διοργάνωση της Βαρκελώνης.

Emil's the man

Keywords
Τυχαία Θέματα