Miami Open: O Ντιμιτρόφ διέσυρε τον Αλκαράθ και πέρασε ημιτελικά! (vids)

Όπως στη Σανγκάη τον περασμένο Οκτώβριο, έτσι και τώρα στο Μαϊάμι ο 32χρονος Γκριγκόρ Ντιμιτρό κατάφερε να κερδίσει για 2η σερί φορά τον Κάρλος Αλκαράθ και παραχωρώντας μόλις 6 games επικράτησε με 6-2, 6-4 μετά από μία ώρα και 32 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Miami Open για πρώτη φορά στην καριέρα του! 

A win for the ages

The moment @GrigorDimitrov locked up his 6-2 6-4 victory over Carlos Alcaraz at

#MiamiOpen pic.twitter.com/qS9qtWheB6

Tennis TV (@TennisTV) March 29, 2024

Αυτή θα είναι η 11η φορά στην καριέρα του που ο Βούλγαρος θα αγωνιστεί σε ημιτελικό ATP Masters 1000, αλλά και η 3η στα τελευταία 4 1000άρια τουρνουά μετά από τις περσινές του παρουσίες σε Σανγκάη και Παρίσι. 

Ο Ντιμιτρόφ έφτασε τις 19 νίκες φέτος (18-4) και τις 15 στο Μαϊάμι (14-12), ενώ με τη νίκη αυτή θα βρεθεί ακόμα πιο κοντά στην επιστροφή του στο Top-10 κάτι που θα συμβεί μόνο αν περάσει στον τελικό του τουρνουά. Για την ώρα ο Βούλγαρος ανέβηκε στο Νο11 του κόσμου ξεπερνώντας τον Στέφανο Τσιτσιπά που βρέθηκε στο Νο12. 

Skill Level:

OFF THE CHARTS @GrigorDimitrov #MiamiOpen pic.twitter.com/RYstPZ6SRg

Tennis TV (@TennisTV) March 29, 2024

Εντυπωσιακός πάνω στο φιλέ (14/19) και σβήνοντας τα 4/5 break-points του Αλκαράθ, ο Ντιμιτρόφ τελείωσε τον προημιτελικό με 4 άσους (κανένα διπλό λάθος), κέρδισε το 77% των πόντων πίσω από το πρώτο service (27/35) και το 48% στο δεύτερο (10/21), ενω εκμεταλλεύτηκε τις 4 από τις 8 ευκαιρίες για break. 

Αφού κατάφερε να σβήσει το πρώτο break-point του αγώνα και να πάρει προβάδισμα με 1-0, ο Ντιμιτρόφ στη συνέχεια έσπασε για πρώτη φορά το πολύ κακό service απόψε του Αλκαράθ κάνοντας το 2-0, ενώ αμέσως μετά έσβησε ακόμα τρία break-points του Ισπανού αυξάνοντας τη διαφορά στα 3 games (3-0). Μάλιστα ο Βούλγαρος είχε την ευκαιρία να κάνει και το 4-0, όμως ο Αλκαράθ αυτή τη φορά έφτασε στο hold και μείωσε σε 3-1. 

Ό,τι δεν έκανε σε εκείνο το σημείο ο Ντιμιτρόφ, το έκανε στο τέλος του set, φτάνοντας σε ένα ακόμα break κλείνοντας με επιβλητικό τρόπο πρώτο σκέλος του αγώνα (6-2) παίρνοντας προβάδιασμα με 1-0. 

Το 2ο set ξεκίνησε όπως και το 1ο με τον Ντιμιτρόφ να βρίσκει ξανά break (3-1) το οποίο εκμεταλλεύτηκε με νέο εύκολο hold κάνοντας το 4-1. Ο Αλκαράθ, στο μοναδικό σημείο του προημιτελικού που φάνηκε στο court, απάντησε με 3 σερί games ισοφαρίζοντας σε 4-4. 

Carlos Alcaraz is alive @carlosalcaraz #MiamiOpen pic.twitter.com/vCIcNCCNpP

Tennis TV (@TennisTV) March 29, 2024

Όμως αυτό ήταν και το το τελευταίο κερδισμένο game στο φετινό τουρνουά για τον Ισπανό, καθώς στη συνέχεια ο Ντιμιτρόφ πήρε τους 8 από τους 11 πόντους που ακολούθησαν και με το 4ο break του στο παιχνίδι σφράγισε μια τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά εκεί όπου περιμένει ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ που νωρίτερα κέρδισε τον Φαμπιάν Μαροζάν με 6-3, 7-5. 

MIAMI OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-6h)

The post Miami Open: O Ντιμιτρόφ διέσυρε τον Αλκαράθ και πέρασε ημιτελικά! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Miami Open, O Ντιμιτρόφ, Αλκαράθ, Vids,Miami Open, O ntimitrof, alkarath, Vids