Άνοιξε λογαριασμό στο γρασίδι ο Μεντβέντεφ (vids)

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κατέκτησε τον παρθενικό τίτλο της καριέρας του στο γρασίδι, κερδίζοντας τον Σαμ Κουέρι στον τελικό του Mallorca Championships.

Ο Ρώσος ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο την εβδομάδα του στην Ιβηρική χερσόνησο, κατακτώντας τον 11ο τίτλο της καριέρας του και 1ο στο γρασίδι. Πηγαίνει πλέον, με φόρα στο Wimbledon που ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα.

Με τέσσερις σερί νίκες έκλεισε την εβδομάδα του στην Ισπανία ο Νο2 τενίστας του κόσμου, κερδίζοντας στον τελικό του 250αριου θεσμού, τον Σαμ

Κουέρι με 6-4, 6-2.

ACHIEVEMENT UNLOCKED: GRASS COURT TITLE

The moment @DaniilMedwed beat Querrey to win the @MallorcaChamps! pic.twitter.com/yDnMTd00ct

Tennis TV (@TennisTV) June 26, 2021

Τι κι αν ο Κουέρι είχε δεχθεί μόλις… ένα break σε τρεις αγώνες αυτή την εβδομάδα στη Μαγιόρκα, ο Μεντβέντεφ είχε τις απαντήσεις στα σερβίς-ρουκέτες του Αμερικανού και κάνοντας συνολικά τρία breaks, έφτασε στην ελεγχόμενη straight sets νίκη.

Μετά από μόλις 63 λεπτά αγώνα, ο Νο1 του ταμπλό επιβλήθηκε του Νο60 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ και πανηγύρισε τον 2ο τίτλο του μέσα στο 2021, μετά από αυτόν που κατέκτησε πριν μερικούς μήνες στη Μασσαλία.

Αυτός, είναι ο 11ος τίτλος του Ρώσου σε ΑΤΡ επίπεδο, σε 18 τελικούς που έχει αγωνιστεί. Παράλληλα, σηματοδότησε και την άνοδό του στους 10.280 ΑΤΡ πόντους, από την ερχόμενη Δευτέρα. Αυτό σημαίνει, ότι θα ρίξει τη διαφορά του από το Νόβακ Τζόκοβιτς κάτω από τους 2.000 ΑΤΡ πόντους.

Όσον αφορά τον Κουέρι, ο 33χρονος πραγματοποίησε εξαιρετική εβδομάδα στην Ισπανία όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο του, κατακτώντας εκείνος τον 11ο τίτλο του σε ΑΤΡ τουρνουά.

Από την Δευτέρα πάντως, θα κερδίσει επτά θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα βρεθεί στο Νο53.

MALLORCA CHAMPIONSHIPS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Άνοιξε λογαριασμό στο γρασίδι ο Μεντβέντεφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα