Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση η πρώην Νο1, Σάνια Μίρζα

Η σπουδαία Ινδή τενίστρια, Σάνια Μίρζα, έδωσε την Τρίτη (21/2), τον τελευταίο αγώνα της καριέρας της, αφού αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του διπλού, στο Dubai Duty Free Tennis Championships.

Με συμπαίκτρια την Αμερικανίδα Μάντισον Κις, γνώρισε την ήττα από τις Ρωσίδες, Βερόνικα Κουντερμέτοβα και Λουντμίλα Σαμσόνοβα με 6-4, 6-0, και έβαλε τίτλους τέλους στην σπουδαία καριέρα της.

H 36χρονη Ινδή, έχει

κερδίσει 43 τίτλους στο διπλό, έξι εξ’ αυτών σε Grand Slam διοργανώσεις (τρεις στο απλό διπλό και τρεις στο μικτό διπλό) και θεωρείται από τις σημαντικότερες παίκτριες στην ιστορία του αθλήματος.

Ξεκίνησε να παίζει τένις στα έξι της χρόνια, με τον αθλητικογράφο πατέρα της να είναι ο πρώτος της προπονητής.

Στα juniors κέρδισε 10 τίτλους στο μονό και 13 στο διπλό, με σημαντικότερο το διπλό στο Wimbledon του 2003, σε ηλικία 16 ετών.

Το 2007 έφτασε στο Νο27 της παγκόσμιας κατάταξης στο μονό, που αποτελεί και το ρεκόρ καριέρας της.

Ο 1ος της Major τίτλος σε επαγγελματικό επίπεδο, ήρθε το 2009, όπου κέρδισε το μικτό διπλό στο Αυστραλιανό Όπεν, με τον συμπατριώτη της, Μάνες Μπουπάτι. Με τον ίδιο συμπαίκτη θριάμβευσε και στο Γαλλικό Όπεν του 2012, για να ακολουθήσει ο τίτλος στο US Open του 2014, με συμπαίκτη τον Βραζιλιάνο, Μπρούνο Σοάρες.

Το 2015 ανέβηκε για 1η φορά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο διπλό, κερδίζοντας το Wimbledon και το US Open με συμπαίκτρια την άλλοτε Νο1 σε μονό και διπλό, Μαρτίνα Χίνγκις, για να ακολουθήσει και ο τίτλος στο Αυστραλιανό Όπεν του 2016.

Η Μίρζα συμπεριλήφθηκε το 2015, στις “100 Inspiring Women” και το 2016 στις “100 most infuencial people of the world” του Time Magazine.

The post Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση η πρώην Νο1, Σάνια Μίρζα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποσύρθηκε, Νο1 Σάνια Μίρζα,aposyrthike, no1 sania mirza