Ελλάδα – Ρουμανία: Από τον Στάλιο στον Τσιτσιπά…

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Ρουμανία στα play-offs του World Group I για το Davis Cup έτσι όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε την Τετάρτη στα γραφεία της ITF στο Λονδίνο. 

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί ακόμα δύο φορές στο (πολύ) μακρινό παρελθόν, έχοντας από μια νίκη. Στο πρώτο tie,

που έγινε στην Αθήνα τον Μάιο του 1933  η Ελλάδα έχοντας στη σύνθεσή της τον μεγάλο Έλληνα τενίστα, Λάζαρο Στάλιο κέρδισε με 4-1 χάνοντας μόνο στα διπλά. 

Ο Γιώργος Νικολαΐδης είχε κάνει το 1-0 κερδίζοντας τον Ρουμάνο Τίμπορ Ρέτι με 3-0 ενώ ο Στάλιος αμέσως μετά επικράτησε του Τζίκα Πούλιεφ με 3-1. 

Στα διπλά Πούλιεφ και Ρέτι κέρδισαν τους Στάλιο και Στέφανο Ξύδη με 3-1 sets, για να ακολουθήσουν ακόμα δύο νίκες στο μονό των Νικολαΐδη και Ξύδη κόντρα στους Πούλιεφ και Αλεξάντρου Μποτέζ αντίστοιχα με το ίδιο σκορ (3-1) με την Ελλάδα να παίρνει τη νίκη. 

Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων ήταν 37 χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τον Μάιο του 1970 στα χωμάτινα court στο Βουκουρέστι, στη “χρυσή” εποχή της Ρουμανίας (φιναλίστ την περασμένη χρονιά) με παίκτες όπως ο Ίλιε Ναστάζε και Ιόν Τίριακ με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα με 5-0. 

Ο Ναστάζε έκανε την αρχή απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδος, Νίκο Καλογερόπουλο επικρατώντας με 3-0, ενώ ο Τίριακ επικράτησε του Περικλή Γαβριηλίδη επίσης με 3-0. 

Στα διπλά Ναστάζε και Τίριακ κέρδισαν τους Καλογερόπουλο και Επαμεινώνδα Αργυρίου με straight sets (3-0), ενώ στο 4ο ματς ο Βιορέλ Μάρκου κέρδισε τον Αργυρίου χωρίς να χάσει set (3-0). 

Στο μοναδικό παιχνίδι που η Ελλάδα κατάφερε να πάρει set ήταν αυτό του Γαβριηλίδη κόντρα στον Σεβέρ Μουρεσάν ο οποίος επικράτησε με 3-1. 

Να σημειωθεί ότι εκείνη την περίοδο η Ρουμανία έκανε την καλύτερη πορεία της στο Davis Cup, καθώς έφτασε 3 φορές στον τελικό της διοργάνωσης (1969, 1971, 1972), όπου και στις τρεις περιπτώσεις ηττήθηκε από τις ΗΠΑ

Έτσι μετά από 53 χρόνια Ελλάδα και Ρουμανία κοντράρονται για 3η φορά στο θεσμό με τον Στέφανο Τσιτσιπά να είναι το μεγάλο όνομα και οδηγός στην προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας να επιστρέψει στο World Group I.

The post Ελλάδα – Ρουμανία: Από τον Στάλιο στον Τσιτσιπά… appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα