Έπεσε η “αυλαία” για τη σπουδαία Αματριάιν (vid)

Στο τέλος της έφτασε η επαγγελματική πορεία της Έλι Αματριάιν στον κόσμο του πάντελ. Η 39χρονη Ισπανίδα, πρώην Νο1 στον κόσμο, έδωσε το τελευταίο της παιχνίδι στη Φάση των “32” του Menorca Open, με παρτενέρ τη Λεά Γκονταλιέ.

Η ήττα που γνώρισαν οι δυο τους από τις Σοφία Σάινθ και Μαρίνα Λόμπο σήμανε το φινάλε της παρουσίας τους σε αυτό που είχε από πριν ανακοινώσει η Αματριάιν ως το τελευταίο τουρνουά της καριέρας της.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ακολούθησαν συγκινητικές στιγμές, με τους διοργανωτές στη Μινόρκα να τιμούν με μία μίνι τελετή

την απελθούσα Ισπανίδα, μία από τις παίκτριες που λειτούργησε ως πρότυπο και ίνδαλμα, διαμορφώνοντας όσο ελάχιστες την επόμενη γενιά των σπουδαίων γυναικών του ισπανικού πάντελ.

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά της η Αματριάιν στάθηκε στους ανθρώπους που στάθηκαν πλάι της σε αυτό το ταξίδι επί σειρά ετών: “Σας είμαι αιωνίως ευγνώμων, σύντροφοι. Για το γεγονός πως ήσασταν δίπλα μου σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι, για όλα όσα μου μάθατε, για τις αγκαλιές και τις συζητήσεις με τον καφέ, για το ότι με κάνατε καλύτερη κάθε ημέρα, για το ότι δώσατε νόημα σε αυτό το επάγγελμα και για το ότι κάνατε αυτό το ταξίδι τόσο σπουδαίο.

Ήταν πραγματική χαρά μου ότι αυτό το βίωσα μαζί σας. Θα παραμείνω κοντά (στο πάντελ) για να το απολαύσω πλέον από μία διαφορετική οπτική γωνία”, ανέφερε η Αματριάιν.

Η σπουδαία Ισπανίδα έβαλε έτσι τον επίλογο σε μία πορεία που κράτησε σχεδόν 20 χρόνια. Αν και στην εφηβεία είχε ήδη αποκτήσει επαγγελματικό στάτους ως τενίστρια, η φοιτητική εποχή της ήταν εκείνη που την βρήκε να κάνει στροφή στο πάντελ, έχοντας παρουσία στο Pro Padel Tour από το 2007.

Σημειώνεται πως η Αματριάιν, ούσα τελειόφοιτη ψυχολογίας, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα επιδιώξει να παραμείνει σε στενή επαφή με τον κόσμο του επαγγελματικού πάντελ ως αθλητική ψυχολόγος.

Τα highlights του Αματριάιν/Γκονταλιέ – Σάινθ/Λόμπο στο 7:15 του βίντεο:

The post Έπεσε η “αυλαία” για τη σπουδαία Αματριάιν (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έπεσε, “αυλαία”, Αματριάιν,epese, “avlaia”, amatriain