Ευρωπαϊκό U16: Πέταξε για Πάρμα η ελληνική αποστολή (pics)

Με προορισμό την Ιταλία και το 47ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16, πέταξε η ελληνική αποστολή την οποία απαρτίζουν οι Ανδρέας Μεσσής, Στέφανος Πουρναρόπουλος, Μυρτώ Πρωιμάκη και Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, έχοντας ως συνοδό τον Έλληνα προπονητή Δημήτρη Μίζιο. 

Η ελληνική αποστολή κατά την αναχώρησή της με προορισμό την Ιταλία για το 47ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16. Από αριστερά: Στέφανος Πουρναρόπουλος, Μυρτώ Πρωιμάκη, Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, Ανδρέας Μεσσής.

Τέσσερις ελληνικές συμμετοχές σε μια διοργάνωση όπου η Ελλάδα

έχει αφήσει τη δική της σφραγίδα με το χρυσό μετάλλιο στα διπλά κοριτσιών με τις Αγγελική Κανελλοπούλου και την Ντενίζ Παναγοπούλου στη Νίκαια της Γαλλίας το 1980 κερδίζοντας μάλιστα στον τελικό τις κατόχους του τίτλου από την-τότε-Σοβιετική Ένωση Σαλνίκοβα και Ριζίκοβα. 

Η ελληνική αποστολή έτοιμη για την…απογείωση με προορισμό την Ιταλία για το 47ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16. Από αριστερά: Στέφανος Πουρναρόπουλος, Μυρτώ Πρωιμάκη, Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, Ανδρέας Μεσσής.

Το ασημένιο μετάλλιο του Τάσου Μπαβέλα στην Οστάνδη το 1984 όπου ηττήθηκε μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό κόντρα στον Αυστριακό Σκοφ, τις δύο συνεχόμενες παρουσίες στον τελικό κοριτσιών της Λένας Δανιηλίδου το 1997 και το 1998 στο Χάρτφιλντ, αλλά και το ασημένιο μετάλλιο στα διπλά των αγοριών με τους Πέτρο Τσιτσιπά και Αϊτόρ Ζερδίλα το 2016 στη Μόσχα. 

Πρεμιέρα την Δευτέρα με δυνατές κληρώσεις

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής έμαθαν το Σάββατο το βράδυ τους πρώτους αντιπάλους στη διοργάνωση η οποία θα κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα (25/9), με τον Στέφανο Πουρναρόπουλο να περνάει bye από τον 1ο γύρο και στον 2ο να συναντά τον Γερμανό και Νο30 του κόσμου (στην ηλικιακή του κατηγορία), Τομ Σικενμπέργκερ με τον νικητή να παίζει στον 3ο γύρο είτε με τον Νορβηγό (Νο53) Λούντβιγκ Χέρμαν, είτε με τον Λιθουανό (Νο86) Ντόβας Ντερσόνας. 

Όπως ο Πουρναρόπουλος, έτσι και ο Ανδρέας Μεσσής πέρασε bye τον 1ο γύρο και στον 2ο θα πέσει πάνω στον Τούρκο (Νο35) Κερέμ Γιλμάζ. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση έναν εκ των Ογκνιέν Μίλιτς (Σερβία Νο33) και Σάμι Γκουινάου (Ολλανδία). 

#EJCtennis23 Junior School today!

16&U European Junior Championships start tomorrow:
25 Sep – 1 Oct | Parma | @federtennis pic.twitter.com/NSSu5hVenq

Tennis Europe (@TennisEurope) September 24, 2023

Στην κατηγορία των κοριτσιών η Μυρτώ Πρωιμάκη πέρασε άνευ αγώνα από την 1η φάση και στον 2ο γύρο θα παίξει απέναντι στην Βελγίδα και Νο41 του κόσμου, Ζελίν Βαντρόμ, ενώ σε περίπτωση πρόκριση θα παίξει είτε με την Μολδαβή (Νο413) Ρομίνα Ιουρίνα, είτε με την Αυστριακή (Νο142), Λίλι Τάγκερ. 

EUROPEAN CHAMPIONSHIPS U16 BOYS DRAW | GIRLS DRAW

The post Ευρωπαϊκό U16: Πέταξε για Πάρμα η ελληνική αποστολή (pics) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα