Ιβανίσεβιτς για Τζόκοβιτς: “Κουραστήκαμε και οι δύο”

10:25 4/4/2024 - Πηγή: Tennis24

Μετά από πέντε απόλυτα επιτυχημένα αλλά και πολύ δύσκολα χρόνια, Νόβακ Τζόκοβιτς και Γκόραν Ιβανίσεβιτς δεν θα συνεχίσουν μαζί, στο κλείσιμο της καριέρας του Σέρβου υπεραθλητή.

Ο Νόλε αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία του με τον Κροάτη προπονητή, ένα διαζύγιο που ήταν περισσότερο είναι κοινή συναινέσει, παρά μονομερής ενέργεια του 36χρονου Σέρβου.

Μιλώντας στο Sport Club και τον συμπατριώτη του δημοσιογράφο, Σάσα Όσμο, ο Ιβανίσεβιτς

εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στη λύση της συνεργασίας του με έναν από τους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών, όπως ο ίδιος χαρακτήρισε τον Τζόκοβιτς, αποκαλύπτοντας πως όλα άρχισαν μετά το περσινό Καλοκαίρι στις ΗΠΑ.

“Ήταν συναρπαστικό, μεγάλη τιμή, μεγάλη ευθύνη, είμαι πολύ περήφανος. Ήταν ταραχώδης, όχι όσον αφορά τη συνεργασία μας, αλλά ταραχώδης εξαιτίας όλων όσων συνέβησαν αυτά τα χρόνια. Όπου κι αν πάω, πάντα ακολουθούν κάποιες δύσκολες καταστάσεις και δυστυχώς έτσι ακριβώς ξεκίνησε από το 2019: ο τραυματισμός στον ώμο στο US Open, μετά ό,τι ακολούθησε με τον κορονοϊό… Αλλά, είναι ξεκάθαρο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών, στην πραγματικότητα ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών.

Ωστόσο, είμαι αιώνια ευγνώμων στον Νόβακ, μου πρόσφερε μια ευκαιρία και την αξιοποίησα στο έπακρο. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους, κανείς δεν μπορεί ποτέ να τα αφαιρέσει ή να τα σβήσει, είναι γραμμένα. Συνολικά, πέντε υπέροχα χρόνια” είπε αρχικά ο Ιβανίσεβιτς.

Ποιος ήταν, όμως, ο πραγματικός λόγος που οδήγησε στο διαζύγιο;

“Διάβασα πολλά γι’αυτό. Οι δημοσιογράφοι απλά πρέπει να γράψουν κάτι. Κανένας δεν έπεσε μέσα. Ένας λόγος είναι πράγματι μια αίσθηση κορεσμού/κόπωσης και για τους δυο μας. Ήταν πραγματικά μια δύσκολη και έντονη πενταετία. Οι άνθρωποι ξέχασαν εκείνη την περίοδο κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού, ξεχνούν ότι κάποια στιγμή ο Νόλε χαρακτηρίστηκε ως ο μεγαλύτερος κακός στον πλανήτη λόγω του εμβολιασμού του.

Οπότε ναι, φτάσαμε σε ένα ορισμένο επίπεδο κορεσμού, όπως μου αρέσει να λέω: «υλική κούραση», όπως ένα αυτοκίνητο χρειάζεται τακτικό σέρβις. Βασικά βαρεθήκαμε ο ένας τον άλλον. Σε κάθε περίπτωση δεν ένιωθα ότι θα μπορούσα να τον βοηθήσω άλλο. Ακόμα κι έτσι, πετύχαμε σπουδαία πράγματα για εμάς και για το τένις”

Ο Ιβανίσεβιτς ένιωσε ότι κάτι συνέβαινε στη μεταξύ τους σχέση, από το περασμένο Καλοκαίρι και κατάλαβε ότι ήταν απλά θέμα χρόνου η λήξη της συνεργασίας τους.

“Το ένιωσα για πρώτη φορά, πέρυσι όταν είμασταν στις ΗΠΑ για το Αμερικανικό Όπεν. Προερχόταν από μια σκληρή ήττα στο Wimbledon (Αλκαράθ). Ο Νόλε είχε εκπληκτική κούρσα, στο Σινσινάτι και στο US Open. Ωστόσο, τότε άρχισα πραγματικά να νιώθω ότι το τέλος ήταν κοντά. Ήταν μόνο θέμα αν αυτό θα γινόταν στο τέλος της χρονιάς ή κάποια στιγμή μέσα στο τρέχων έτος. Ο Νόβακ είπε κάτι πολύ ωραίο: δεν υπάρχει σωστή ή λάθος στιγμή, υπάρχει μόνο εκείνη τη στιγμή που συμβαίνει, όταν δύο άνθρωποι συμφωνούν ότι είναι ώρα”.

Για το πως ακριβώς ήρθε το τέλος, μετά τον αποκλεισμό στον 3ο γύρο του Indian Wells Masters από τον Λούκας Ναρντί, ο Ιβανίσεβιτς είπε: “Ο Νόβακ έχει κερδίσει τα πάντα στο τένις. Το να βρίσκεις το κίνητρο κάθε μέρα, δεν είναι εύκολο. Είναι πιο εύκολο για τα Grand Slam, αλλά τα Masters είναι δύσκολο, να προπονείσαι με ένταση ξανά και ξανά, ακόμα και για έναν τελειομανή όπως ο Νόβακ, είναι πολύ δύσκολο.

Θέλει δύναμη, πάθος, θέληση… ήθελε κάτι διαφορετικό, να είναι περισσότερο με την οικογένεια. Καθίσαμε μαζί την επόμενη μέρα για να μιλήσουμε και είμαι πολύ χαρούμενος που το κάναμε, μετά από αυτά τα πέντε χρόνια που περάσαμε μαζί, ήταν ο μόνος σωστός τρόπος για να το κάνουμε. Όχι στέλνοντας μηνύματα ή τηλεφωνώντας. Καθίσαμε όμορφα, χαλαροί, γελούσαμε και μιλούσαμε και για μένα ήταν σημαντικό να του πω ορισμένα πράγματα για το πώς ένιωθα, μου είπε πώς ένιωθε, και όλα αυτά ήταν πολύ ωραία. Πέντε χρόνια ήμουν δίπλα του στα καλά, στα κακά, στα πάντα.

Ο Νόβακ, όταν όλες οι κάμερες είναι κλειστές και όταν είναι περισσότερο ο εαυτός του, είναι καλός άνθρωπος, έχει μεγάλη καρδιά. Ήμουν πάντα έτοιμος να πεθάνω για αυτόν αν ήταν απαραίτητο. Πολεμούσε ενάντια σε όλο τον κόσμο, ειδικά την περίοδο του κορονοϊού. Δεν ήταν εύκολο να είσαι ο προπονητής του εκείνη την εποχή, όπου κι αν πηγαίναμε οι άνθρωποι μας κοιτούσαν, τον κοιτούσαν σαν κακό. Υπήρξαν βέβαια και άνθρωποι που έδωσαν την υποστήριξή τους, που μας πλησίασαν λέγοντάς μας να μείνουμε δυνατοί. Υπήρχαν όμως πολλοί που ήταν πολύ αγενείς, επιθετικοί”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, πλέον ετοιμάζεται για το πρώτο του χωμάτινο τουρνουά στη χρονιά, παίρνοντας μέρος στο Monte Carlo Masters την επόμενη εβδομάδα.

The post Ιβανίσεβιτς για Τζόκοβιτς: “Κουραστήκαμε και οι δύο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα