Μυτιλήνη: Τίτλος στα διπλά για την Μάγια, φιναλίστ στα μονά

Η Αλεξάνδρα Μάγια μαζί με την Τουρκάλα Σιμάι Κέλες ήταν οι μεγάλες πρωταγωνίστριες στα διπλά στο τουρνουά ITF J30 που πραγματοποιήθηκε στο Lesvos Tennis Club στη Μυτιλήνη, με τις δύο παίκτριες να κερδίζουν στον τελικό τις Θεοδώρα Κούσιου και Μαρίζα Τσιρώνη με 4-6, 7-5, 10-6. 

Για την 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια αυτός ήταν

ο 4ος φετινός ITF τίτλος στα διπλά, μετά από αυτούς μετά από το Σιρόκι Μπρίλεγκ (Βοσνία) τον περασμένο Ιανουάριο κατηγορίας J60, αλλά και τους 3 J30 που ακολούθησαν σε Σκόδρα (Αλβανία), Πέγια (Κόσοβο) και φυσικά στη Μυτιλήνη

Για να φτάσουν μέχρι τον τίτλο Μάγια και Κέλες χρειάστηκε να κερδίσουν τις Νεχίρ Νιλ Τσελέμπι (Τουρκία) και Ειρήνη Μαρία Τσακίρη με 6-0, 6-1 στα προημιτελικά (σ.σ πέρασαν bye από τον 1ο γύρο), αλλά και τις Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου και Αμάντα Νάι (Ιταλία) με 6-2, 6-2. 

Η Μάγια είχε εξαιρετική παρουσία και στα μονά καθώς αφού πέρασε bye από τον 1ο γύρο στη συνέχεια επικράτησε της Αιμιλίας Πάντου με 5-7, 6-3, 6-4, στα προημιτελικά κέρδισε την Δέσποινα Κοσκινά με 6-3, 6-4, στα ημιτελικά την Ιταλίδα Αμάντα Νάι με 7-6(5), 6-3, με την πορεία της προς τον τίτλο να την κόβει η…συμπαίκτριά της στα διπλά, Σιμάι Κέλες με την Τουρκάλα να επικρατεί με 6-0, 6-1. 

Μια ανάσα από τους δύο τίτλους (σε μονά και διπλά) έφτασε ο Ανδρέας Πολυχρονόπουλος στην κατηγορία των αγοριών. Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας κέρδισε στον 1ο γύρο των μονών τον Εσθονό Νικίτα Γκριμπιάκιν με 6-2, 6-2, στη συνέχεια επικράτησε του Θοδωρή Παπαδόπουλου με 6-3, 6-2, ενώ στα προημιτελικά νίκησε και τον Ισραηλινό Ρέι Ουνγκάρ με 3-6, 6-3, 6-0. 

Στον ημιτελικό ο Πολυχρονόπουλος ξεπέρασε το εμπόδιο του Τσέχου Μαξ Φρόλιχ με 7-5, 7-6(3), με την πορεία του να σταματάει ο Τούρκος Μπόρα Μπακιτσί, ο οποίος επικράτησε με 6-1, 7-5 κατακτώντας τον τίτλο. 

Στα διπλά ο Πολυχρονόπουλος συνεργάστηκε με τον Βίκτωρα Καλαϊτζή με τον οποίον κέρδισε στον 1ο γύρο τους Νικίτα Γκριμπιάκιν (Εσθονία) και Νίκο Ζάχο με 7-6(3), 6-1, ενώ στη συνέχεια απέκλεισαν τους Τούρκους Αράς Ακάρ και Εγκεμέν Καραμάν με 6-3, 2-6, 10-6 παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά. 

Εκεί κέρδισαν και τους Θανάση Κακουρίδη και Γιάννη Σακκά με 7-5, 6-3 για να ηττηθούν στον τελικό από τους αδερφούς από την Τσεχία Γιαν και Μαξ Φρόλιχ με 6-2, 7-6(2), οι οποίοι στέφθηκαν πρωταθλητές στο τουρνουά. 

The post Μυτιλήνη: Τίτλος στα διπλά για την Μάγια, φιναλίστ στα μονά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα