Ναγκάλ: Από το Top-500 στο δεύτερο γύρο του Australian Open

Τη συγκλονιστική του ιστορία διηγήθηκε ο Σουμίτ Ναγκάλ στην ATP, που έγινε ο πρώτος τενίστας από την Ινδία που κερδίζει seeded παίκτη μετά από 35 χρόνια, ενώ εξασφάλισε και νέο career high (No118) φτάνοντας ως το δεύτερο γύρο του Australian Open.

Μίλησε για τον τραυματισμό του, τις δύσκολες κληρώσεις στα πρώτα τουρνουά της επιστροφής του στη δράση,

την πτώση του στα ATP Rankings, αλλά και το πως έφτασε ως τα προημιτελικά της Μελβούρνης, όπου και πέτυχε το 3/3 δίχως να χάσει set.

Μετρώντας 4 νίκες και μία ήττα στο Melbourne Park, ο Ναγκάλ ολοκλήρωσε μία θαυμάσια πορεία στη διοργάνωση και εξασφάλισε χρηματικό έπαθλο ύψους 110.000 ευρώ. Σίγουρα τ’ όνομά του θα το δούμε πολλές φορές μέσα στο 2024.

“Μετά τον Covid έπαιξα μερικά μεγάλα τουρνουά το 2020. Δεν νομίζω ότι έπαιξα πολύ άσχημα σ’ ένα Challenger στην Κολωνία. Αλλά βγήκα από ένα παιχνίδι εκεί και άρχισα να νιώθω λίγο πόνο στο ισχίο. Σκεφτόμουν ότι θα φύγει. Η σεζόν τελείωνε ούτως ή άλλως, αλλά επέστρεψα το 2021, χωρίς να μπορώ να περπατήσω, να αγωνίζομαι, να κουτσαίνω και μετά να καταλαβαίνω “Εντάξει, αυτό είναι”.

Πήρα μερικούς μήνες για να καταλάβω τι να κάνω το 2021. Ήταν αδύνατο. Γιατί υπήρχαν μέρες που δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Θα ξυπνούσα αν άνοιγα το κρεβάτι. Οδεύοντας προς το 2022 και επιστρέφοντας από το χειρουργείο, είχα πολύ δύσκολες κληρώσεις. Έπαιξα με τον Τζέισον Κούμπλερ, που ήταν στο Top-100, τον Μίκαελ Μοχ και τον Τζακ Σοκ.

Έτσι είπα, «εντάξει, αυτοί είναι σκληροί πρώτοι γύροι». Ειδικά όταν δεν έχω παίξει πολύ καιρό. Τότε ήταν ίσως ένα από τα χειρότερα καλοκαίρια που είχα ποτέ. Τραυματίστηκα σ’ άλλο τουρνουά, και νομίζω ότι αυτό με έβαλε στην αφάνεια το 2022. Μετά ήθελα απλά να τελειώσω τη σεζόν. Ήμουν στη Νότια Αμερική για δύο μήνες και προς το τέλος δεν ήθελα καν να δω γήπεδο τένις. Ήθελα απλώς να είμαι σπίτι και να περιμένω το 2023.

Ερχόμενοι στο 2023, η πραγματικότητα με χτύπησε με την κατάταξη. Ήταν ίσως μια από τις πιο δύσκολες περιόδους γιατί όταν δεν ξέρεις αν θα μπεις σε ένα τουρνουά ή όχι, είναι πολύ δύσκολο να προγραμματίσεις. Έχοντας μόνο 900 ευρώ, δεν έμπαινα σε τουρνουά για μερικούς μήνες και βασιζόμουν σε wild cards, για να τερματίσω τη σεζόν στο Top 130.

Μετά τον Φεβρουάριο όπου είχα μια καλή πορεία στο Chennai, βρισκόμουν σε ένα σημείο όπου ήμουν λίγο πιο άνετα με το να συμμετέχω σε τουρνουά. Και από εκεί ένιωσα ότι αυτή ήταν η δεύτερη ευκαιρία μου στο τένις. Έβαλα τα πάντα μέσα, και δοκίμασα τα πάντα. Πέρασα ίσως τους καλύτερους 6-7 μήνες, από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο.

Ήμουν στη Μελβούρνη στις 26 Δεκεμβρίου για να ετοιμαστώ για το Slam γιατί αυτός ήταν ο μεγαλύτερος στόχος και ένιωσα ότι όλα αυτά απέδωσαν καρπούς. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και περήφανο συναίσθημα ταυτόχρονα μετά από όλα. Ιδιαίτερο γιατί πριν από 12 μήνες υπήρχαν πολλές σκέψεις και πολλές αρνητικές μάλιστα. Μπόρεσα να το γυρίσω και να δώσω στον εαυτό μου άλλη μια ευκαιρία, για να κάνω αυτό που ήθελα.”

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Ναγκάλ: Από το Top-500 στο δεύτερο γύρο του Australian Open appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα