“Ο Κάρλος πρέπει να μάθει να παίζει από τον Ιανουάριο ως τον Νοέμβριο”

Στο Eurosport μίλησε ο βασικός προπονητής του Κάρλος Αλκαράθ, αλλά και άλλοτε No1 της παγκόσμιας κατάταξης, Χουάν Κάρλος Φέρρέρο, που εξήγησε το βάρος που έχουν οι μεγάλοι παίκτες ιδιαίτερα προς το τέλος της σεζόν, ενώ αναφέρθηκε και προσωπικά στον παίκτη του.

Ο 43χρονος Ισπανός είπε χαρακτηριστικά πως το “φορτίο” των τενιστών της ελίτ του παγκόσμιου τένις είναι ιδιαίτερα βαρύ αυτή την εποχή, ενώ μιλώντας για τον Αλκαράθ είπε πως θα πρέπει να μάθει πως ο τενιστικός κόσμος είναι από τον Γενάρη ως τον Νοέμβριο.

“Όλοι

οι παίκτες φτάνουν με υπερβολικά μίλια στο τέλος της χρονιάς, είναι τόσες πολλές οι εβδομάδες στις οποίες παίζονται τουρνουά. Και οι καλύτεροι παίζουν ακόμα περισσότερους αγώνες, έχουν περισσότερη πίεση, και σχεδόν την υποχρέωση να πρέπει να κερδίζουν σχεδόν όλα τα τουρνουά”.

“Αυτές οι “αποσκευές” μπορεί να ζυγίζουν περισσότερο κάποιες εβδομάδες, και φυσικά αυτό επηρεάζει και τον Κάρλος. Νομίζω ότι επαγγελματικά πρέπει να αρχίσει να μαθαίνει ότι ο κόσμος του τένις είναι από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο. Πρέπει να κάνει τα διαλείμματά του, αλλά αυτός είναι ένας τροχός που γυρίζει και η δουλειά σου είναι να είσαι εκεί”.

“Πρέπει να είσαι πιο συνεπής στα ματς, να μην ανοίγεις πόρτες. Μερικές φορές γίνονται λάθη και είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε πολύ. Αν και είναι αλήθεια ότι ανοίγει πόρτες, πάντα αγωνίζεται καλά και στο υψηλότερο επίπεδο.

Το ξέρει αυτό, τις προάλλες είπε ότι ο Νόβακ δε σου χαρίζεται στα. Πρέπει να φτιάξει τις αποφάσεις του και θα το πετύχει με εμπειρία. Ο Κάρλος είναι πολύ συναισθηματικός και μερικές φορές αυτό τον βοηθά, ενώ άλλες φορές όχι τόσο”.

The post “Ο Κάρλος πρέπει να μάθει να παίζει από τον Ιανουάριο ως τον Νοέμβριο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα