Σίνερ-Τζόκοβιτς: Ο τενίστας που αμφισβήτησε τον Νόλε (vids)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει ένα πολύ επικίνδυνο εμπόδιο, στην προσπάθεια που κάνει για τον 11ο τίτλο του στο Australian Open και 25ο συνολικά Major τίτλο στην καριέρα του.

Αντίπαλος του θρυλικού Σέρβου στα ημιτελικά της Παρασκευής, ο Γιάνικ Σίνερ ο οποίος ήταν αυτός που αμφισβήτησε περισσότερο την κυριαρχία του Νόλε στο κλείσιμο της προηγούμενης χρονιάς.

Ο Τζόκοβιτς, μετά την ήττα από τον Αλκαράθ στον τελικό του Wimbledon

2023, μετρούσε μόνο νίκες και έτρεχε ένα σερί 19 νικών (με τρεις τίτλους: Cincinnati Masters, US Open, Paris Masters), μέχρι που ο Σίνερ τον κέρδισε στη φάση των ομίλων του ATP Finals στο Τορίνο.

Λίγες μέρες, βέβαια, αργότερα ο Νόλε κέρδισε τον Ιταλό στο ίδιο court, κατακτώντας τον 7ο τίτλο του στο ATP Finals, στην παρθενική παρουσία του Σίνερ σε τελικό του τουρνουά των “8” κορυφαίων της σεζόν.

Ο Σίνερ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και κατάφερε να πετύχει άλλη μια μεγάλη νίκη κόντρα στον Τζόκοβιτς, στον μεταξύ τους ημιτελικό για το Davis Cup Finals στη Μάλαγα, με τον 22χρονο άσο να οδηγεί εν τέλει τη χώρα του στην κατάκτηση του τροπαίου.

Τζόκοβιτς και Σίνερ θα αναμετρηθούν στον πρώτο ημιτελικό του Australian Open την Παρασκευή (05:30GR), στην 7η μεταξύ τους αναμέτρηση, με τον Σέρβο να προηγείται 4-2 στις νίκες.

Ο Σέρβος έχει ξοδέψει 15 ώρες και 11 λεπτά στους αγώνες του στη Μελβούρνη ενώ ο Ιταλός που δεν έχει χάσει ακόμα σετ στη διοργάνωση, έχει περάσει 11 ώρες και 22 λεπτά στο court.

Οχτώ breaks έχει δεχθεί ο Νόλε έναντι μόλις δύο του Σίνερ, σε ολόκληρο το τουρνουά.

Ο Σίνερ θα αγωνιστεί μόλις στο δεύτερο ημιτελικό του σε Grand Slam, μετά την ήττα από τον Τζόκοβιτς στο περσινό Wimbledon ενώ για τον 36χρονο από το Βελιγράδι αυτός θα είναι ο 48ος ημιτελικός του σε Major διοργάνωση, έχοντας το εκπληκτικό ρεκόρ 94-8 στη Μελβούρνη, με 10-0 σε ημιτελικούς και 10 τίτλους. Παράλληλα, ο Νόλε τρέχει ένα σερί 33 νικών στο Australian Open, με τελευταία του ήττα αυτή από τον Χίον Τσουνγκ στον 4ο γύρο της διοργάνωσης το 2018.

Μπορεί ο Σίνερ να βάλει τέλος σε αυτό το απίθανο ρεκόρ του Τζόκοβιτς; Η απάντηση θα δοθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής (05:30GR) στη Rod Laver Arena.

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Σίνερ-Τζόκοβιτς: Ο τενίστας που αμφισβήτησε τον Νόλε (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα