Θα υποχωρήσει μία θέση η Σάκκαρη μετά την πρόκριση της Ζενγκ (pic)

Μία θέση πίσω θα βρεθεί η Μαρία Σάκκαρη στα WTA Rankings, μετά την πρόκριση της Κίνγουεν Ζενγκ στον τελικό του Australian Open. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα υποχωρήσει στο No9 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η νέα φιναλίστ της Μελβούρνης θα ανέβει στο No7.

Η Σάκκαρη ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της στη Μελβούρνη με μία νίκη και

μία ήττα, και θα της αφαιρεθούν 60 βαθμοί, μιας και πέρυσι είχε φτάσει ως τον 3ο γύρο. Παρόλα αυτά, θα διατηρήσει τη θέση της στο Top-10 και μετά τη διοργάνωση, μιας και δεν έχει απομείνει κάποια τενίστρια που να την “απειλεί” για την ώρα στην κατάταξη.

Από την άλλη, η 21χρονη Κινέζα διεκδικεί ακόμα μεγαλύτερη άνοδο, σε περίπτωση που κερδίσει στον τελικό την Αρίνα Σαμπαλένκα. Αν “εκθρονίσει” την περσινή πρωταθλήτρια, τότε θα προσθέσει άλλους 635 βαθμούς, θα πάει στους 4.585, και θα προσπεράσει την Ονς Ζαμπέρ ανεβαίνοντας στο No6.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης 10άδας, ακόμα και αν η Σαμπαλένκα υπερασπιστεί τον τίτλο της στον τελικό του Σαββάτου (27/1), δε θα προσπεράσει την Ίγκα Σφιόντεκ βαθμολογικά. Από το No3 ως το No5 οι θέσεις θα παραμείνουν ως έχει, στο No8 βρίσκεται πλέον η Μαρκέτα Βοντρούσοβα, και τη 10άδα κλείνει η Καρολίνα Μούχοβα.

The post Θα υποχωρήσει μία θέση η Σάκκαρη μετά την πρόκριση της Ζενγκ (pic) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα