Θρυλικό βράδυ στο Philippe Chatrier

Με τους δύο πρώτους προημιτελικούς συνεχίζεται την Τρίτη το Γαλλικό Όπεν και φυσικά το ντέρμπι μεταξύ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Ράφαελ Ναδάλ, κλέβει την παράσταση. Είναι η 59η φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι οι δύο Θρύλοι, με τους διοργανωτές να τοποθετούν το συγκεκριμένο ματς στο βραδινό session.

Νωρίτερα θα διεξαχθεί το εξίσου σπουδαίο παιχνίδι του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με τον Κάρλος Αλκαράθ ενώ το πρόγραμμα της ημέρας θα ξεκινήσει στο

Philippe Chatrier με τους δύο πρώτους προημιτελικούς των γυναικών Φερνάντεζ-Τρεβιζάν και Γκοφ-Στίβενς.

Τι άλλο να γραφτεί για το επικό rivalry του Ράφα Ναδάλ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Οι δύο ζωντανοί Θρύλοι του αθλήματος θα αναμετρηθούν για 59η φορά στην καριέρα τους (21:45GR) και το διακύβευμα είναι τεράστιο καθώς όποιος νικήσει θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει άλλο ένα Grand Slam, στην άτυπη μάχη για τον τίτλο του GOAT.

Ο φορμαρισμένος Σέρβος πηγαίνει στο ματς έχοντας το πάνω χέρι στο head to head με 30 νίκες έναντι 28 του Ναδάλ, ωστόσο ο Ισπανός έχει κερδίσει τα εφτά από τα εννιά παιχνίδια που έχουν δώσει στο Roland Garros, τρία εκ των οποίων σε ματς τίτλου.

Με βάση τη φόρμα των δύο μονομάχων, ο Νόλε φαίνεται να βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, προερχόμενος από εννιά σερί νίκες και τον τίτλο στο Rome Masters.

“Τους τελευταίους τρεις μήνες δεν έχω παίξει ματς τέτοιου επιπέδου οπότε θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα. Έχει ένα μεγάλο νικηφόρο σερί και μάλιστα δεν έχει χάσει σετ. Πιθανότατα θα έχει πολύ καλή αυτοπεποίθηση. Γνωρίζω την κατάστασή μου και τη δέχομαι. Για το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα παλέψω” είπε ο Ναδάλ ο οποίος αντιμετώπισε προβλήμα τραυματισμού κατά τη διάρκεια της χωμάτινης σεζόν και σίγουρα δεν διανύει την καλύτερή του φόρμα, όπως έδειξε και στον αγώνα του 4ου γύρου όπου χρειάστηκε 5 σετ για να κερδίσει τον Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ.

Ο Ναδάλ που πανηγύρισε τον 21ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του στην Αυστραλία, αρχές της χρονιάς, διεκδικεί τον 14ο Major στο Παρίσι, εκει όπου το ρεκόρ του είναι απλησίαστο 109-3.

Από την πλευρά του, ο Τζόκοβιτς πάει ξεκούραστος στο ντέρμπι τίτλου, έχοντας τέσσερις straight sets νίκες στα προηγούμενα παιχνίδια του στο Παρίσι.

“Είμαι χαρούμενος που δεν έχω ξοδέψει πολύ χρόνο στο court, πηγαίνοντας στα προημιτελικά. Ξέρω ότι είναι μια μάχη που απαιτεί πολλές φυσικές αντοχές. Είναι μια τεράστια πρόκληση. Ίσως η μεγαλύτερη που μπορεί να έχεις εδώ στο Roland Garros. Είμαι έτοιμος γι’αυτό. Νιώθω καλά και χτυπάω καλά τη μπάλα. Θα επικεντρωθώ σε αυτό που πρέπει να κάνω” είπε ο 35χρονος Σέρβος.

Ο Τζόκοβιτς, δύο φορές πρωταθλητής στο Γαλλικό Όπεν, με τίτλο στο Παρίσι θα ισοφαρίσει τον Ράφαελ Ναδάλ στα 21 Grand Slam, θέτοντας νέα δεδομένα στη μάχη του κορυφαίου όλων των εποχών.

Περίπου στις 17:00GR θα ξεκινήσει ο πρώτος προημιτελικός των ανδρών, ανάμεσα στον αήττητο για 14 παιχνίδια Κάρλος Αλκαράθ και τον διψασμένο για διάκριση, Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Οι δυο τους θα συναντηθούν ξανά, λίγες εβδομάδες μετά τον μονόπλευρο τελικό του Mutua Madrid Open όπου ο 19χρονος Ισπανός κατέκτησε τον δεύτερο Masters τίτλο της καριέρας του και 4ο συνολικά στη χρονιά, συνεχίζοντας τα εντυπωσιακά του αποτελέσματα, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Αυτή ειναι μόλις η δεύτερη συμμετοχή του Αλκαράθ στο Γαλλικό Όπεν, με τον εκρηκτικό Ισπανό να γίνεται ο νεαρότερος quarterfinalist στο Παρίσι, μετά τον Νόβακ Τζόκοβιτς το 2006. Στο 2ο γύρο, ο Αλκαράθ χρειάστηκε να σώσει match point του Άλμπερτ Ράμος Βινιόλας.

Παρά την ήττα του στη Μαδρίτη, ο Ζβέρεφ πηγαίνει στο μεγάλο αυτό ματς με θετικό ρεκόρ 2-1, έχοντας κερδίσει τον Αλκαράθ στο Ακαπούλκο και στη Βιένη πέρυσι. Ο 24χρονος Γερμανός έχει ρεκόρ 14-4 στο χώμα φέτος ενώ ο εντυπωσιακός Αλκαράθ είναι 32-3 στη σεζόν και 19-1 στο χώμα!

Στις 13:00GR θα ανοίξει τον χορό των αναμετρήσεων το ματς της Λέιλα Φερνάντεζ με την Μαρτίνα Τρεβιζάν, ενώ στις 15:00GR θα διεξαχθεί ο αμερικανικός εμφύλιος της Κόκο Γκοφ με την Σλόαν Στίβενς.

Το πρόγραμμα της Τρίτης (31/05):

Philippe Chatrier
13:00 Martina Trevisan v. Leylah Fernandez [17]
15:00 Coco Gauff [18] v. Sloane Stephens
17:00 Alexander Zverev [3] v. Carlos Alcaraz [6]
21:45 Novak Djokovic [1] v. Rafael Nadal [5]

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

The post Θρυλικό βράδυ στο Philippe Chatrier appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα