Τσιτσιπάς: “Η υποστήριξη σήμερα δεν συγκρίνεται με το Davis Cup στην Ελλάδα” (vid)

19:55 3/1/2024 - Πηγή: Tennis24

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αλλά και όλη η ελληνική ομάδα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τον νικηφόρο αγώνα με τον Καναδά, για τη Γερμανία που θα είναι η επόμενη αντίπαλό μας στα προημιτελικά, αλλά φυσικά και για τη στήριξη που απολαμβάνει ο ομάδα στο Σίδνεϊ με τον Έλληνα τενίστα να τονίζει ότι “δεν συγκρίνεται με αυτήν στο Davis Cup στην Ελλάδα”

Για το παιχνίδι με τον Ζβέρεφ ο Νο6 του κόσμου, ο οποίος έχει το προβάδισμα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με 9-4 είπε: “Είμαι έτοιμος για όλα. Τίποτα δεν είναι υπερβολικό και τίποτα δεν είναι λίγο. Θα κάνω οτιδήποτε

χρειαστεί. Με τον Ζβέρεφ πάντα δίνουμε πολύ κλειστά παιχνίδια, είναι μεγάλος μαχητής.”

“Είναι εδώ περισσότερα χρόνια από οποιονδήποτε άλλον παίκτη της γενιάς μας και γνωρίζει καλά τα πράγματα. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση, επέστρεψε από τραυματισμό πριν μερικούς μήνες και τώρα είναι σε καλή κατάσταση. Είναι μια ευκαιρία για μένα να ανεβάσω το επίπεδό μου και να παίξω ποιοτικό τένις.”

Από την πλευρά της η Μαρία Σάκκαρη αναφέρθηκε τόσο στο παιχνίδι και τη νίκη της απέναντι στην Λέιλα Φερνάντεθ, όσο και για την επόμενη αντίπαλο της Αντζελίκ Κέμπερ.  “Νομίζω ότι το επίπεδο ήταν υψηλό και από τις δυο μας, κάναμε έναν πολύ καλό αγώνα. Είναι εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν, με ένα δυνατό ματς εναντίον της. Ένιωσα πολύ καλά στο γήπεδο, ειδικά έχοντας την ομάδα δίπλα μου. Είναι υπέροχο που είμαστε ξανά στα προημιτελικά.”

“Την είδα (Κέρμπερ) τις προάλλες, φαίνεται πολύ χαρούμενη. Προφανώς είναι πολύ έμπειρη και έχει έξτρα δύναμη τώρα που είναι μητέρα. Θα είναι δύσκολο, θα είναι μια πρόκληση, αλλά είμαι έτοιμη.”

Όσο για το πως είδε τη νίκη της Ελλάδας η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που αγωνίστηκε στο διπλό μικτό με τον Πέτρο Τσιτσιπά, η Ελληνίδα τενίστρια είπε: “Είμαστε όλοι περήφανοι και χαρούμενοι. Η χθεσινή μέρα ήταν δύσκολη, αλλά μείναμε μαζί ως ομάδα, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Έχουμε εξαιρετικά παραδείγματα, τον Στέφανο και τη Μαρία. Έπαιξαν εκπληκτικά σήμερα. Εγώ και ο Πέτρος επίσης παίξαμε πολύ καλά και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό.”

Αμέσως μετά ακολούθησε η συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να απαντάει για το πως αισθάνεται σωματικά και τον τραυματισμό στη μέση του. “Σωματικά είμαι καλά, το σημερινό αποτέλεσμα θέλαμε να είναι 3-0 και είμαι χαρούμενος που καταφέραμε, δεν θα έλεγα να κρατήσουμε το λόγο μας, αλλά αυτό που υποσχεθήκαμε ότι θα καταφέρουμε.”

Για την υποστήριξη στο Σίδνεϊ και την ατάκα “τι Αθήνα, τι Σίδνεϊ” ο Τσιτσιπάς είπε: “Το πιστεύω πραγματικά γιατί η υποστήριξη που πήραμε σήμερα δεν συγκρίνεται ούτε με το Davis Cup στην Ελλάδα για να πω την αλήθεια και για μένα είναι πολύ όμορφο αυτό το συναίσθημα το να βλέπω τον κόσμο τόσο ενωμένο και να δίνει τόση πολλή αγάπη σε εμάς. Είχα την ευκαιρία να παίξω στο Καλλιμάρμαρο και οι συνθήκες εκεί ήταν τελείως διαφορετικές από αυτές που είδαμε απόψε εδώ στο Σίδνεϊ.”, σε διευκρινιστική ερώτηση αν στο Σίδνεϊ ήταν καλύτερες ο Τσιτσιπάς απάντησε καταφατικά: “Θα το δώσω.” 

Αμέσως μετά πήρε το λόγο η Μαρία Σάκκαρη τονίζοντας ότι είναι καλό που η δουλειά στην προετοιμασία βγαίνει στο γήπεδο.: “Είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλήσω γι’ αυτήν τη χρονιά μετά από δύο ματς, σίγουρα το επίπεδο που έπαιξα σήμερα είναι πολύ ικανοποιητικό για δεύτερο παιχνίδι μόλις τη φετινή σεζόν. Είναι πάρα πολύ θετικό να παίζεις ένα τέτοιο ματς σε ένα τέτοιο επίπεδο γιατί σε βάζει κατευθείαν στα βαθιά. Οπότε είναι πολύ χαρούμενη που είδα ότι αυτά που δούλεψα σε όλη την προετοιμασία έχουν αρχίσει να βγαίνουν προς τα έξω στο γήπεδο και νομίζω ότι τα καλύτερα έρχονται σίγουρα.”

Όσο για την Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η Ελληνίδα τενίστρια εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ικανοποίηση της για το αποτέλεσμα, αλλά και την εμφάνιση της στο πρώτο διπλό μικτό που αγωνίστηκε στην καριέρα της. “Σίγουρα είμαι χαρούμενη για το αποτέλεσμα. Το 3-0 ήταν κάτι που το θέλαμε και έτσι όπως ήρθε με τέτοιο επίπεδο τένις και εγώ που μπόρεσα να συνεισφέρω στα διπλά μικτά με ικανοποιεί. Είναι η πρώτη φορά που έπαιξα διπλά μικτά και το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ, με τον Πέτρο είχαμε πολύ καλή χημεία και η ατμόσφαιρα πραγματικά ήταν τρομερή, είμαστε παιδιά που αγωνιζόμαστε από μικροί στο εξωτερικό, δεν είμαστε στην Ελλάδα, πολλές φορές το χρόνο και να βλέπουμε τέτοιες σημαίες και τον κόσμο να φωνάζει για εμάς, ήταν πραγματικά συγκινητικό. 

UNITED CUP DRAWS & RESULTS | SCHEDULE

The post Τσιτσιπάς: “Η υποστήριξη σήμερα δεν συγκρίνεται με το Davis Cup στην Ελλάδα” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα