Τσιτσιπάς: Ο επικίνδυνος βαν Ας εμπόδιο για τους “16”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιστρέφει στην Rod Laver Arena εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο και Νο79 του κόσμου Λούκα βαν Ας για τη φάση των “32” σε μια αναμέτρηση που θα ξεκινήσει περίπου στις 04:30 GR τα ξημερώματα της Παρασκευής. 

O αντίπαλος του Τσιτσιπά δεν είναι άγνωστος στην οικογένεια. Τον Ιούλιο του 2022 έπαιξε στα προκριματικά του τουρνουά Challenger στην Τριέστη κόντρα στον Πέτρο Τσιτσιπά επικράτώντας με 6-0, 6-1, ενώ πέρσι στο Wimbledon

τα αδέρφια Τσιτσιπά τον είχαν συναντήσει μαζί με τον συμπατριώτη του, Αρθούρ Φις στο 1ο γύρο στα διπλά με τους Γάλλους να επικρατούν με 6-7(3), 6-4, 6-2. 

Ο 19χρονος, βελγικής καταγωγής, Γάλλος αναμφίβολα δεν διαθέτει την εμπειρία του Στέφανου Τσιτσιπά όχι μόνο σε επίπεδο Grand Slam αλλά και στο Tour γενικότερα, ωστόσο το 2021 κατέκτησε τον τίτλο (junior) στο Roland Garros κερδίζοντας στον τελικό τον πολύ καλό του φίλο Φις.

Ο φοιτητής στο μαθηματικό του Πανεπιστημίου Paris Dauphine και μεγάλος φαν του Γάλλου ποδοσφαιριστή Κιλιάν Εμπαπέ, προέρχεται από δύο εξαντλητικά 5σετα κόντρα στον Αυστραλό Τζακ Ντάκγουορθ, αλλά και τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι δείχνοντας ότι είναι ένας παίκτης που δεν απογοητεύεται εύκολα μέσα στο court στο οποίο έχει παραμείνει για 7 ώρες και 17 λεπτά έναντι 6 ώρες και 36 λεπτά που έχει παίξει ο Τσιτσιπάς σε δύο αγώνες. 

Όπως και ο Τσιτσιπάς, έτσι και ο βαν Ας έχει στο box του έναν προπονητή που ειναι σαν πατέρας του, τον Γιανίκ Κερέ, ο οποίος τον οδήγησε στον τίτλο του Roland Garros το 2021 (junior) και τον έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στο να βελτιώσει το service του κάτι το οποίο θα πρέπει να προσέξει ο Έλληνας τενίστας. 

Ο 19χρονος Γάλλος σε δύο ματς μετράει περισσότερους κερδισμένους πόντους από τον Τσιτσιπά (307-267), περισσότερους winners (116-106), έχοντας 58 μέσο όρο έναντι 53 του Τσιτσιπά, έχει καλύτερο ποσοστό σε κερδισμένους πόντους (82%-74%), με τον Τσιτσιπά να έχει 3 περισσότερους άσους (23-20), αλλά και καλύτερο δεύτερο service (60%-61%).

O βαν Ας είναι ένας αξιόλογος διπλίστας, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ καλός και πάνω στο φιλέ όπως άλλωστε και ο Τσιτσιπάς, εκεί όπου θα γίνει επίσης μια πολύ δυνατή μάχη. 

Ο νικητής της αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Τέιλορ Φριτς και Φαμπιάν Μαρόζαν. 

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Τσιτσιπάς: Ο επικίνδυνος βαν Ας εμπόδιο για τους “16” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα